Chelsea Handler o ravnanju z njeno anksioznostjo

Nekdo mi je nekoč povedal, da sem bil neustrašen in skoraj sem izpljunil svoj Aperol Spritz.

Karkoli je nasprotje neustrašnosti, to je tisto, kar imam: To se imenuje anksioznost.

Tesnožen sem, ko ne razumem dovolj časa za branje knjige. Razumem, če se ne potisnem v vadbo in jesti prav. Če se preveč odtehtam, me zanima. Ali ko bo moj španski mentor prišel čez in sem naredil absolutno nobene naloge, ki jih mi je dala. Tesno so, če ljudje iz mesta želijo ostati pri moji hiši. Ali če moram iti na plesno zabavo. Razumem, ko moram sedeti in napisati članek.

VIDEO: Amy Schumer naredi Forbes najvišje plačano komisarje

Moja tesnoba se kaže na različne načine. Včasih je samo v moji glavi in ​​se mi zdi neverjetno, kot da bi se strinjala, da bi naredila preveč. Drugi trenutek, ko sem res živčen, se mi noga stresa, potem pa na nekem kosilu izgledam resnično, kjer me je prosil, da govorim o močni ženi.

Ampak to ni nova stvar – vedno je bila v mojem življenju. Ko sem bil mlajši, sem mislil, da bom manj zaskrbljen, ko bom odraščal. Če bi lahko samo odraščal, potem bi bil v redu. Ne bi smel skrbeti, da bi se vpisal v šolo. Ali pa je priljubljen. Ali pa, če imajo moji starši denar na svojem varčevalnem računu. Ali če se bratje in sestre poročijo, začnejo svoje družine in pozabijo na mene. Hotel sem, da bi bile stvari drugačne. Želel sem svoje življenje, lastna pravila, svoj denar. Sovražila sem biti odvisna od nikogar.

Deset let kasneje, ko sem naredil svoj prvi stojni set, sem bil star 21 let in bil sem zaskrbljen. Alkohol je pomagal. Začel sem komedijo na vseh krajih, kjer si lahko v Los Angelesu, od odprtih večerov v kavarnah do rezerviranih koncertov na Hollywood Improv. Ni bilo časa, ko nisem razmišljal o odhodu tik pred imenovanjem mojega imena. Mislil sem, da bo lažje, če bom dobil, ali če bom postal uspešnejši. Vedno sem si mislil, da je bilo moje življenje brez skrbi skoraj za vogalom in vse, kar sem moral storiti, je bilo tam. 

POVEZANE: 5 hitrih trikov, da nehate stisniti prav zdaj

Ko sem postal znan in komedija pred tisočimi ljudmi, se je moja stopnja zaupanja spremenila, vendar je bil še vedno občutek stresa in strahu. Ponavljam se, da so ljudje v občinstvu plačali dostojen znesek denarja, da bi prišli videli mene in da so bili že na moji strani. Potem bi si rekel, da je polovica občinstva moški, ki so jih tam povlekli ženske ali dekleta in bi me verjetno sovražili.

Nekega dne pred nekaj leti, ko sem se izognil španski domači nalogi, sem začel iskati stare pisave in slike in našel sporočilo, ki mi jo je mati poslala, ko sem se preselila v Los Angeles: “Nikoli se ne pritožuj, kje si, ker si ti tisti, ki si tam pridobil. “

Moja mama je vedno rekla neumne stvari, ki nikoli niso zdele nič pomenile, toda njene besede so mi nekaj pomenile to jutro. Čeprav »tesnoba« ni enaka stvar kot »pritoževanje«, je skoraj tako, kot da se vaš um pritožuje. Vaš um je poudarjen glede obveznosti ali odgovornosti, ki ste jih izbrali.

Zato sem se odločil, da bom storil, kar sem čakal celo življenje, da bi se sam zgodil. Odrasel sem.

Anksioznost ne sme biti tako umazana beseda. Lahko je tam, da se naslonimo in spremenimo v nekaj hudega. Prav tako se počutim močno, ko sem poudarjen, ker vem, da imam potrebo po potiskanju in izstopu na drugi strani. Vem, da lahko zaskrbim, da skrbi v nekaj močnega.

Še vedno imam tesnobo glede stvari, ki jih moram opraviti profesionalno, in prepričan sem, da bom vedno. Poznavanje, da je to del procesa, mi pomaga, da se ne osredotočim na sam skrb, ampak na občutek dosežkov, se bom počutil kasneje. Preživim nekaj več, kot od odhoda.

POVEZANE: Lena Headey Pravkar se je spustila tona modrosti o premagovanju anksioznosti

Ali sem poudarjen, da sem delal ali javno govoril ali se je prikazal, ko se počutim preveč utrujen, vedno govorim: “Potisni skozi. To je samo začasno. “Čas poteka. Tudi če imate nekaj, kar se bojite, ta občutek ne bo trajal večno. Vaja bo čez eno uro. Stran se bo ustavila. Dan se bo končal. In če potisnete mimo strahu, ste nekaj naredili in znova ste.

Potem vas bodo ljudje začeli klicati brez strahu in mislili boste: “Če bi le vedeli.”

Handlerjeva razprava, Chelsea, petnajst noči na Netflixu.

Za več informacij si oglejte junijsko izdajo V stilu, na voljo na spletnih straneh in za digitalni prenos 12. maja.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

88 − = 84

map