Rafael Nadal končno razlaga, zakaj se njegove teniške hlače skrčijo

Kot teniški igralec na svetu št. 1 na svetu je Rafael Nadal predmet veliko intervjujev, vendar pa je bilo eno vprašanje, ki ga je bilo treba vprašati, ko sem ga v četrtek zvečer v New Yorku v New Yorku srečal: kaj se je zgodilo na tiste super dolge kratke hlače?

Ko je Nadal stopil na sceno kot strokovnjak za najstniške najstnike, je njegovo ime praktično povsod skupaj z ušesnim morilcem za morilce in s kratkimi rokavi. Resno je, da so bili britje tako dolgo, da so praktično kvalificirali kot capris.

Rafael Nadal Shorts - 2
Clive Brunskill / Getty

Toda v letu 2009 se je nekaj spremenilo. Rafa je v svoji dolgi obleki trgoval s tipičnimi atletskimi hlačami, ki se zdijo krajše vsako leto. Medtem ko je vadil za ameriško Open 2017, je Nadal nosil najmanjši možni par, ki pa ni imel več kot šest centimetrov.

Rafael Nadal Shorts - 4
Trotman / Getty

Torej, zakaj skupno 360? Izkazalo se je, da je 31-letnik zelo zaveden, da nosi primerno oblačilo za starost. “Bilo je zelo udobno, vendar ne za moje starost. Ko sem imela 18, 19, 20, so bili v redu, «je povedal V stilu na prizorišču Palace Invitational 2017, kjer bi svet št. 1 prinesel Venus Williams v igri badmintona. “Odločil sem se spremeniti slog v letu 2009. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi v prihodnosti, toda igranje spet s temi dolgimi hlačami se ne bo zgodilo. Preveč sem prestar za to. “

VIDEO: 17 zvezdic, ki so teniški navijači

Po večkratnih poškodbah kolena in dolgem času, se zdi, da Nadal ne nasprotuje temu, da bi govoril o njegovem statusu veterana. Pravzaprav ni mislil, da bi si kdaj rekel, da je najboljši teniški igralec na svetu.

“Samo poskušam to storiti korak za korakom in samo delati vsak dan s pravilnim odnosom in verjamem, da bom lahko ponovno delal stvari,” je povedal V stilu. “Če nimate motivacije in strasti, da bi se vrnili – tekmovati na najvišji ravni – v mojih letih bi se bilo težko vsakodnevno zbuditi z ustreznim odnosom, da bi šel v prakso.”

Rafael Nadal Shorts - 3
Jamie McCarthy / Getty

Medtem ko njegov sodobni Roger Federer prav tako ustvarja naslovnice o svoji starosti, je Andy Murray spremenil diskusijo na feminizem – to je, njegovo podporo temu. Torej Nadal meni, da je feminist? Okleval je, da bi uporabil besedo, vendar je povedal V stilu, “Ne vidim razlike med moškimi in ženskami.”

POVEZANE: 24 Fotografije najljubših teniških igralcev na svetu

Rafael Nadal Shorts - 5
Jamie McCarthy / Getty

Rafa je pokazal prepričanje v četrtek zvečer, ko je prevzel Williams v igri badmintona in jo našel kot uničujočega nasprotnika. Po petminutni bitki je Nadal prišel na vrh, vendar je z nekaj majhnimi točkami izključil zmago.

Rafael Nadal Shorts - 1
Jamie McCarthy / Getty

Iz tega gledalca vzemite: Zagotovo ji ni bilo dovoljeno.