Spoznajte LP, pevca / tekstopisca z Mega Cevi, ki jih morate vedeti

Dobrodošli v Kind of Big Deal, seriji, namenjeni uvajanju močnih žensk, ki kršijo meje na svojih področjih. Spoznali boste zvezde, ki se vzpenjajo, in v notranjosti odkrivajte, kako so to naredili, kaj zdaj delajo, in kaj je naslednje.

Meet LP, znan tudi kot Laura Pergolizzi. Ona je pevec / tekstopisec za Rihaninim “Cheer (Drink To That)” in Rita Ora’s “Shin Ya Light.” Njena nesramno visoki in strašljivi vokali so bili primerjani z Janice Joplin in Florence Welch (za katerega Pergolizzi meni dober prijatelj) Firence in stroj. Njen novi album je zbral pare v tujini – njen titularni singl “Lost on You” je dosegel 1. mesto v več kot desetih evropskih državah, vendar je zvok LP zgodovinsko težko zaznati, razlog, zakaj, jo je pokončala skozi leta, le da jo je spustila iz svojih spisov.

Zdaj je LP uradno našla svoj utor, ali pa je končno prevzela nadzor nad njenim zvokom s produkcijsko skupino, ki ji omogoča, da osupljivi glasbeni vokali. Na petih najnovejših glasbenih video posnetkih za prejšnji teden (ko smo že dosegli skoraj 600.000 ogledov) smo se na telefonu z avtorjem pogovarjali o “pop glasbi”, spolnosti in potiskanje za svoj uspeh v industriji.

Označeni ste kot rocker in indie umetnik, vendar želite pisati pop glasbo. Kaj poveže vse te žanre zate?

No, ko sem začel pisati pesmi, sem se počutil kot varnejše, da bi napisal čim več pesmi, ker tako kot danes ni prineslo enake količine denarja za vsak trg. Ampak mislim, da kakšna zmeda glede moje glasbe govori več o tem, kako se odločamo za ločevanje žanrov. Ljudje niso vedno nujno razumeli njihovo medsebojno povezovanje. Ampak točka vsake glasbe je, da je prijetna. Torej, vsaka vrsta glasbe, ki mi je všeč, čeprav je klasična, ima element pop. Želim še naprej poslušati, če je zamašena v mojo glavo, veš? Mislim, da je “pop” čudno besmislena beseda …

“Pop” samo pomeni “priljubljeno”.

Ja, točno. Beatles so bili pop. [Rolling] Stones so bili pop. Ko peljem svoje pesmi na odru, se mi zdi, da delam rock show, čeprav ne mislim, da je moja glasba še posebej naravnost v roke. Počutim se bolje, ko nekdo sprašuje: “Kakšna je to glasba?” In oboževalci govorijo: “Ah, ne vem, to je kot pop, z nekaj funk, z nekaj alternativami.”

Kind of a Big Deal - Laura Pergolizzi - Embed-2
Z ljubeznijo Laure Pergolizzi

Rekli ste v preteklosti, da je “ženski rocker” omejevalen. Ali lahko to pojasniš??

Mislim, da je biti “žensko rocker”, kar zadeva stvar preteklosti. Najpomembnejša ženska rockerja ni bila dolgo časa. Najbližja stvar, ki jo imamo za Stevie Nicks, bi bila zame Florence Welch, saj imamo Joan Jett. Joan Jett je še vedno Joan Jett, vendar nismo imeli ženske, ki drži kamen baklo, per se. Vsekakor poskušam, ko sem na odru, vendar ne vem, če bi kdo to priznal.

Prav tako ste ponosni član skupnosti LGBTQ. Kako tvoja seksualnost igra v tvoje delo?

Menim, da bi morala biti spolna sfera osebe poleg tega. Zame, ko sem prvič prišel kot lezbijka, me je presenetilo, kako je bilo moje spolno življenje na paradi. Ko bo vaša razširjena družina ugotovila, da ste gej, se lahko počutijo kot da razmišljajo o tem, s kom imate spolne odnose. Toda, če vaš heteroseksualni bratranec pripelje svojega fanta ali dekle na družinsko stvar, mislim, da vsi ne predstavljajo, da bi se par spuščal. Zame se mi vedno zdi malo neudobno. Ampak to je toliko ljudi, ki so zdaj zunaj. Hočem reči, da se nisem posrečila z mojo punco in bilo je neverjetno.

To sem videl. Čestitam!

Hvala vam. Že približno teden dni in z vsemi etapami, v katerih sem bila v Italiji, v Franciji, v Atenah, to ni bilo nič drugega kot: “Čestitam! Ah! “Tako lepo je videti to. Počutim se, kot da sem gledal, kako se svet spremeni pred mojimi očmi, in ponosen sem, da sem tako majhen del oblikovanja tega, kako ljudje vidijo to. Prav tako se mi zdi, da sem z nizkim ključem pomagal – ne bi uporabil besede normalizirati-Ampak to pomaga ohraniti, Ja, oni so geji! In to nič ne pomeni. Spominjam se, ko sem dal svoj prvi videoposnetek, nekdo je rekel: “Oh, tako da poljubljate dekleta na igrišču.” In rekel sem: “Ne, poljubljam moje dekle, kot je vreteno na ustnicah.” najbolj G-ocenjeni video, ki bi ga morda videli tam. O tem ni nič. Poljubljam žensko, ker to je moja punca. Mislim, da se mi zdi zelo všeč biti sam. Svet se premika in ne čutim nobenega stresa.

Vaša najnovejša izdaja videoposnetka za “Ko smo visoka”, ki ima vašega zaročenca, se zdi praznovanje z nizkim ključem. Kakšna je bila ideja tam?

Če sem iskren, sem bil doma za en dan brez dela, ko smo posneli to. Morda smo s pripovedovanjem še malo več časa. Toda besedilo je v tem, da je v romantiki, ki se počuti skoraj kot fantazija na začetku. Torej je ta video iskreno nekaj zabave in nekoliko vznemirjata to zabavno vzdušje.

WATCH: Najnovejši glasbeni videoposnetek LP za “Ko smo visoki”

 

Zdaj ste že igrali igro, ki je šel skozi več nalepk, ki jih ni bilo mogoče klikniti. Zakaj ta zapis Izgubljeno na tebi čutite drugače?

Moj zadnji zapis je presegel moj nadzor, pot iz nadzora. In to je bilo opustitev, zlasti na koncu proizvodnje, ker nisem potreboval vse te proizvodnje, ki me je pritiskala. Tokrat moram narediti pesmi z mojo osebno izbiro produkcije – Mike Del Rio in PJ Bianco – in resnično moramo početi tako, kot smo hoteli. Mislim, da je ena od težkih stvari kot umetnik, da se premikate po svoji zamisli, in mnogi to počnejo. Pravkar sem ga našel kot izziv. Ampak vesel sem, da sem končno moral pokazati, da ko to počnem, je smiselno.

Cilj je, da se povežete z ljudmi. Kaj želite, da oboževalci odvzamejo glasbo in videoposnetke??

Mislim, da imam drugačen pogled na to, kaj je pop in kaj je sprejemljivo na tem področju. O tem se počutim dobro. Hočem ljubitelje videti, da ni vse tako črno-belo z žanri. Imel sem retro občutek za moje delo, za mojo osebo, vendar imam tudi futuristični pogled na to, kaj je mogoče. Imamo lahko ljudi v popu, ki imajo bolj raznolik pogled in odnos.

POVEZANE: Člani petega harmonije dobijo kandidat o življenju po Camili Cabello 

Kako bi opisali vaš videz ali osebni slog??

Vsakdo, ki izgleda udobno na svoji koži, čeprav je to neobdelan slog, če izgledajo dobro in udobno, sem kot, f — ja. Rekel bi, da je moj stil androginen. Vedno sem se počutil, kot da gravitiram proti temu trendu. Všeč mi je, da sem svoj rock ‘n roll udobno self. Precej oblečem enako na oder in na oder. Na letalu ne nosim trenerčkov. Izgledam, kot da bi lahko stopil na oder vsak trenutek.

In tatoo ladje, ki se nanaša na spremembe in potovanje umetnika, je to prav?

Po letih, ko sem razmišljal o tetoviranju te ladje na roki, sem se v New Yorku odločil tri dni, veš kaj? Tato bom tatoo na prsih. Mislim, da sem premišljen in impulziven, ko gre za tetovaže. In ja, ladja gre za sprejem potovanja. Skozi vse moje ups in padce, ki iščejo glasbeno kariero, sem res sovražil, ko bi ljudje rekli: “Oh, gre za potovanje.”, morate zapreti f-up. Ne želim slišati o potovanju. In potem v zadnjih nekaj letih, kot sem, nah, gre za to. Točno, kar se je zgodilo v življenju in karieri, me je naredilo, kdo sem. Torej, razumem.

V levem ušesu imate tudi uhan, ki je križ. Ali to pomeni kaj posebnega za vas?

To je bila uhan, ki mi jo je dal moj prijatelj, to je del Madonna. Ko sem bil otrok, nisem vedel, da želim biti pevec-tekstopisec. Nisem bil vzgojen v taki družini ali karkoli. Toda v istem letu, ko sem si rekel, Hej, morda bi to nadaljeval, Dal mi je ta uhan. Pravkar sem ga našel zelo lepo in preprosto.

Ali ste kdaj pomislili, da bi se odrekli??

Ja, seveda, toda zelo blago. Tam je bilo nekajkrat po tem, ko se je moj tretji večji ugovor z etiketo zmanjšal, kar bi lahko bilo, Vesel sem, da sem na pol poti dostojno delal nekaj, česar ne bom počel. Ampak mislim, da je sovražnik vsakega mladega umetnika v “občutku žalosti” načina razmišljanja če me nihče ne želi tukaj, potem se bom ustavil. Vsi lahko vstopimo v to, vendar je brezvredno mesto. Lahko izgubite sebe, če greste po tej cesti. Mislim, da so pesmi v resnici dali plin v rezervoar, ko sem se počutil, kot da ni nič ostalo.

POVEZANE: Selena Gomez zbudi novo pesem »Fetiš« s prvim avdio posnetkom

Kako veste, kdaj napišete pesem, ki naj bi vam pela v nasprotju z nekom drugim? Ali obstaja določljiva značilnost?

To je čudno. To je skoraj kot izbira oblačil ali podobno. Ko je za vas, si všeč, Ja, to je moje sranje tam! Vedno ne vem. Težko je videti, kaj na koncu naredi moje. Ampak ponavadi je v glasbeni in lirični vsebini izbrana element, ki je značilen za mene. Včasih je glasovni podpis, ki ga jaz delam, ali pa samo, da je preveč visoko, da bi lahko kdo drug peli.

Z velikimi različnimi umetniki iz Cherja do Christine Aguilere ste napisali Rihanna, ki je bila vaša najljubša oseba, ki je sodelovala z?

Prvo pesem, ki sem jo kdajkoli presekal, so bili narejeni iz Backstreet Boys. Nisem mogel verjeti. Všeč mi je, O sranje, res? F — Ja, Backstreet Boys bodo peli pesem, ki sem jo napisal? To je super. In eden od največjih vznemirjenosti je bil Rihanna, seveda. Ljubim jo. Svojo pesem je lahko prevzela in jo dala na grafikone skozi skoraj celotno svojo kariero. Slišal sem jo Joe Walsh, ki je pel mojo pesem, precej neverjetno. Vsakdo, ki poje moje pesmi, sem kot, “Ay, hvala, človek!”

Želite nadaljevati pisanje za druge ljudi?

Ja, vsekakor. Počutim se, kot da je res dobro za mene kot pisatelj, da bi vzel malo počitnice od sebe. Nimam nobenega posebnega v mislih, ampak nekdo, kot je Bruno Mars, bi bil kul. Mislim, da je neverjeten umetnik in neverjeten pevec. Ali nekdo nor, kot Peter Gabriel.

 

 

Kako se je izkušnja pisanja spremenila z vami v preteklih letih?

Na mojem prvi večji etiketi leta 2006 sem bil prestrašen. Bilo je zastrašujoče iti v sobo z ljudmi, ki jih ne poznate in pišejo pesem – to je tako intimna stvar. Zdaj se mi zdi, da ne razmišljam o tem – veliko lažje razumem muze. In spet, nekaj dni, to ni pravzaprav tam, ampak v dneh, da je, to je res kul izkušenj. Ko smo napisali “Ko smo visoki”, je bil decembra v Parizu in dva od mojih sopodpisov / producentov, Mike Del Rio in Nate Campany, prišla dva dni, da sem imela pot iz turneje. Ljudje pišejo na turneji ves čas, seveda, toda streljanje je v temi. Bilo je kul, ko je bil resničen, to smo napisali šele na postanku v Parizu. In Danes smo dejansko imeli dve zelo dobri pesmi – drugič bi lahko prišli naslednje leto.

Ste iz New Yorka, vendar ste rekli, da ste veliki zagovornik glasbene scene LA. Kaj naredi LA tako privlačna za umetnike zdaj?

Ne vem, ali je vreme ali voda ali kaj, vendar obstaja veliko priložnosti tam zunaj, tako kot umetnik, počutim se veliko bližje muzu. In sprememba na kakršen koli način je dobra za umetnika. Ko naredite svojo strast svojo službo, lahko dobite v rut preprosto. Ni neobičajno, da se počutite super preobremenjeni z nalogo, da postanete nekaj, kar imate radi.

“Izgubljeno na tebi” je v Grčiji plačevalo platino in dvojno platino v Rusiji. Ali ste pričakovali, da boste razstrelili, kot ste v tujini?

Sploh ne. Veste, igral sem “Lost on You” in “Muddy Waters” in “Strange” – nekaj pesmi, ki so se zelo dobro opravile zame – za mojo lastno založbo, Warner Bros, potem sem padla dva tedna kasneje. Samo včasih ne veste in je lahko smešno. Tako kot prva država, ki je zares šla, je bila Grčija in nato Italija. In se spomnim naključno, ljudje bi bili všeč, Ja, videl sem, kako bi to lahko bilo v Grčiji vzrok ukulele ali karkoli. In bil sem všeč, Oh ja, bi lahko? V tej pesmi ni ukulele, ampak OK, boo boo. Ni problema. Kot način, kako se pogovarjati iz tvoje riti (smeh). Nikoli ne veš.

Kaj bi rekli mladim umetnikom, ki so v tem načinu »občutek žalosti«?

Toliko krat v moji karieri ljudje niso verjeli v mojo glasbo. Potem pa pazite, da so naslednji: “Hej, imam in idejo! Lezbijke so. Majhne lezbijke s kodranimi lasmi. Prijavite to. “To samo kaže, da nikoli ne veš. In če lahko karkoli pomagam z navdihom za druge umetnike, bi rekel, da samo naredite svojo stvar, človek. Če želite to narediti, nadaljujte z delom in ne dovolite, da bi se subjektivni element tega posla preveč v vašo glavo. Trudite se, da napišete najboljše pesmi, ki jih lahko, in igrajte najboljšo glasbo, ki jo lahko.