Ali morate razdeliti račun na vsak datum?

Spoštovani dr. JENN,

Na mojem prvem srečanju z mojim fantom sem prosil za dodatno omako na eni izmed mojih jedi. Ko je natakarica odzvala, “To bo dodaten dolar,” me je vprašal, ali sem prepričan, če želim. V tem času nisem veliko razmišljala, toda tukaj smo, eno leto v razmerju, in vsak delovni dan smo razdelili račun, četudi zasluži več kot jaz. On je res tesen s svojim denarjem, in medtem ko obstaja nekaj pozitivnih rezultatov, da ima varčen partner, ne morem pomagati, ampak se počutim negativno glede tega. Odmevala sem z znoreljem, zdaj pa ne vem, kako bi to razpravljala z njim. Pomoč! – Prihodnost gospa Cheapskate

DRAGA GOSPA. CHEAPSKATE,

Boj proti denarju so med vodilnimi vzroki zlomov. Študije kažejo, da pari, ki se enkrat tedensko sprašujejo o financah, imajo več kot 30 odstotkov večjo verjetnost, da se bodo ločili od tistih, ki se nekajkrat na mesec ne strinjajo s to temo. Iskanje srečnega medija, ko gre za sloge vašega denarja ali spoznavanje s filozofijo denarnih sredstev, je ključnega pomena pri dolgoročnem odnosu.

V tem dnevu in starosti moški dobijo veliko mešanih sporočil o ženskah in enakosti, zato je razumljivo, da se mnogi moški počutijo zmedeni o tem, kako ravnati s financami v zvezi z datirajem. Toda leto dni, se premikate mimo faze medenih tednov v razmerju, in čas je, da pustite fantu, da ve, kako se počutite. Kako te lahko prosim, če ne ve, da je nekaj pomembno za vas?

VIDEO: Sexy V stilu Globes stranka dvigalo

POVEZANE: Kako vprašati, kaj želite v postelji

Prva stvar je prva: preučite, kaj plača za obroke sredstva tebi. Ali se počutiš ljubezen? Poskrbljeno? Cenim? Ali vas moti, da izbere drage restavracije, za katere nimate denarja? Lahko domneva, da hočeš pravičnost, ko gre za plačilo obrokov. Ali preprosto, da to ni za vas veliko. Ko boste razumeli, kateri vidik njegovega obnašanja te napade na napačen način, ga boste lahko tudi razumeli. Dejstvo, da ste tako zaskrbljeni zaradi pogovora, govori veliko o svojih občutkih glede denarja in odnosov. Mnoge ženske, ki so ponosne, da se imenujejo feministi, se počutijo sporne glede želje, da človek plača za datume. Je to s čim se borite? Ali pa je samo ta denar tako tabu, da bi se pogovoril o tem, da vas naredi neprijetno?

Vse, kar je bilo rečeno, se sliši, kot da se vaš fant morda finančno trudi, pri čemer se ne drži denarja, ali preprosto poceni. Lahko bi bila kombinacija zgornjega. Da bi prišli do dna tega, boste morali imeti pogovor.

Ko boste to storili, uporabite to, kar imenujem “sendvič tehnika” v svoji knjigi Odnos Fix: 6-stopenjski vodnik dr. Jenn za izboljšanje komunikacije, povezave in intimnosti. Začnite s pozitivnim, nato se premaknite na “meso” pogovora in končajte z drugim pozitivnim. Povej mu nekaj o stvareh, ki jih dobro počne, da bi se počutili radi in skrbeli. Nato podajte, kako se počutite, ko razdeli zavihek in se prepričajte, da imate lastno težavo, ki bi lahko vplivala na to, kako se počutite glede tega (na primer: »Ko je moj oče zapustil mamo, ni nikoli plačal otroške podpore, se počutim resnično neokrnjena, zato vem, da so moški, ki plačujejo zame, občutljivo vprašanje zame “). Zaprite ga tako, da mu poveš, kako mu ceniš ta pogovor in koliko ga ljubiš.

POVEZANA: Hilaria Baldwin na njeni čudoviti de-stresni rutini z Alec

Ne pozabite uporabiti te razprave kot priložnost, da ugotovite, kaj plača za datum pomeni njega. Ali je zaskrbljen zaradi denarja? Katere zadeve mu prinaša? V svoji zasebni praksi sem nekoč imel moškega pacienta, ki je menil, da ga je njegova prijateljica uporabila za svoj denar. Bil je tako zaskrbljen, da ni dovolil, da bi se to zgodilo še enkrat, ker ni hotel plačati karkoli na datume z drugimi ženskami je šel na dan. V terapiji je moral nekaj dela, da bi prebolel njegovo bolečino in bolje razumel opozorilne znake, ki jih je zamudil s svojo deklico za sladkor, vendar je sčasoma razvil bolj uravnoteženo finančno perspektivo okoli dating.

Govorite o temi s svojim fantom, odprete mu vrata, da bi razumeli, kaj je pomembno za vas, da bi razumeli, od kod prihaja, in da boste oba pripravili načrt, ki deluje za vas kot par, kar zmanjšuje zamere.

Najboljši možni izid tega pogovora bi bil vaš fant, ki pravi: “Najlepša hvala za odprtje do mene – rad bi te obravnaval še več datumov, vendar me je bilo zaskrbljeno, da ____.” Resnično, to pa ni zagotovljen rezultat. Bolj verjetno lahko izrazi nekaj neugodja zaradi zamisli, da bo prinesla večjo finančno odgovornost. Poskusite razumeti njegovo perspektivo in ne osebno, ker je na voljo veliko načinov za rešitev – samo poiskati tisto, ki deluje za oba.

POVEZANE: Spolno soglasje: kako končno dobiti pravo pogovor

Ena od možnosti je, da se obrne plačevanje in načrtovanje datumov. To še posebej dobro deluje, če je vaša zameritev manj o finančnem strošku datumov in več o vrednosti, ki jo je navedel, da vas ceni. Izberite dejavnost z datumom, ki se vam zdi udobno organizirati in plačati na vrhu navzdol, ali je dražja restavracija večerja ali dnevno pohod z pakiranim kosilom; naslednji dan je na vrsti. Ali pa predlagajte, da odkar zasluži več kot vi, bi morali vsak prispevati odstotek vaših plačilnih plačil proti “datumskemu skladu”, ki ga lahko povrne, ko plača ček.

Vsakdo ima rad pokazati naklonjenost na različne načine, in to je točka, ki jo morate pojasniti zanj – to je pomemben način za sporočanje naklonjenosti ti, tudi če to ni njegov privzeti način za prikaz. S tem ista stvar, mu morda ne bo mar, ali boste porabili denar za njega, vendar bi morda želeli videti več ljubezni od vas na drug način. Vprašajte ga kako, in morda boste ugotovili, da imata oba priložnost, da se romanco obrneta z nekaj preprostimi prilagoditvami.