Ojai: Duhovni beg samo severno od L.A.

Ta zabaven kraj 8.000 ljudi, le 90 minut vožnje severno od Los Angelesa, je že od nekdaj prepuščeno zavetje za umetnike, zdravstvene guruse in boemeje – sončno mesto z avokado in jogo umiki, ekološke vrtove in keramiko studii. Poleg zemeljskih prebivalcev je mesto pritegnilo tudi svoj delež slavnih, ki so želeli pobegniti od središča pozornosti. Tisti, ki so kupili domove ali zemljišča tukaj so Emily Blunt in John Krasinski, Channing Tatum in Reese Witherspoon (Robert Pattinson se je znano prikril s prijateljem, ki je razkril Ojhajevega obrisa z Witherspoonom s Kristen Stewartom).

Čeprav je postopoma postal bolj gentrifiran, z nedavnim številnim trgovinam in galerijam, ki poskrbijo za vrhunske hipstere, Ojai še vedno obdrži svojo domovino vibracijo – skupaj z vsemi dvoriščnimi tepihi in performansom, še vedno obstajajo Ice Ice Cream Ojai, s svojo domišljeno fudžo (od 1979) in staromodna parada 4. julija. Nekoč domom Indijancev Chumash ima kraj čarobni, nekoliko duhovni občutek in domačini v voščilu romantično o “Pink Momentu”: Čas ob sončnem zahodu, ko se dolina kopa v rožnatem sijaju.

Pred kratkim sem se odpravil na dekliško potovanje, da bi ugotovil, kaj je vse skupaj, in tu sem se naučil na poti:

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

70 − 62 =

map