Spoznajte Chrissie Rucker, britanski odgovor z Martha Stewart

Dobrodošli v Kind of Big Deal, seriji, namenjeni uvajanju močnih žensk, ki kršijo meje na svojih področjih. Spoznali boste zvezde, ki se vzpenjajo, in v notranjosti odkrivajte, kako so to naredili, kaj zdaj delajo, in kaj je naslednje.

The New York Times je poklical svojo britansko Martha Stewart in Chrissie Rucker zagotovo živi v primerjavi. 48-letna podjetnica je ustanovitelj divje uspešne življenjske dobe znamke The White Company (samo lansko leto je podjetje prodalo 200 milijonov funtov prodaje). Zdaj britanska najbogatejša samozaposlena poslovna ženska ima svoje znamenitosti postavljene na novo ozemlje: Severna Amerika.

Prejšnji teden je Rucker krstila svojo prvo trgovino v New Yorku, kjer že potekajo načrti za odprtje druge lokacije v kraju Short Hills, NJ. Prizadevali smo si z Ruckerjem na svojem novem vodilnem mestu, da bi se pogovarjali o uspešnem poslovanju, delali mamo in kaj je naslednji za White Company.

VIDEO: Bella Hadidova kampanja NARS Fall 2017

Vaša prva dela so delovala GQ in Neveste potem revije na oddelku za odnose z javnostmi pri Clarinsu in sčasoma kot pomočnik urednika za zdravje in lepoto Harpers & Queen (zdaj Harperjev bazar). Ali je vaše ozadje sploh pomagalo pri vašem podjetju??

Ja, to je bilo fantastično usposabljanje. Toliko, kar sem se naučil iz te industrije, sem se lotil tega. V revijah se učite tako, da vržete v globok konec. Če nekdo izgine v fotografski fotografiji, morate streljati. Moraš slog. Morate napisati. Vse. Ko sem odšel Harpers & Queen, prva stvar, ki sem jo moral storiti, je bila ustrelitev brošure, in ker nisem imel denarja za plačilo drugih ljudi, sem to storil vse.

Ideja za The White Company je prišla iz vašega novega doma svojega tedanjega fanta?

Ja, preden je živel v najetem stanovanju. Toda njegov okus je bil grozen. Imel je neke vrste burgunda in rjave obleke, rjave brisače – to je bila klasična bachelor pad. Torej, ko je kupil svojo prvo hišo, ki je bila povsem prazna, sem mislil, da ga bom posredoval in mu pokazal, da sem bila ženska, materialna, da smo se že štiri leta srečevali s to točko. In potem sem imela to veliko krizo zaupanja, ko sem šla v nakupovanje, ker nisem imel pojma, kako to narediti, ali kje začeti.

Torej ste začeli z belo.

Preprosto sem se držal s pristopom “manj je več”. Kupil sem bel ovratnik, bela porcelana, bele brisače, bele prtičke, bele kopalne plašče, ki so si zaslužili osnove hiše.

Ali mu je všeč?

On je pravzaprav! In zdaj smo poročeni, zato je moja taktika delovala.

Kakšen je bil vaš prvotni cilj?

Kar sem našel, ko sem šel v nakupovanje, je bil, da sta bila očitno dva konca lestvice. Imeli ste oblikovalca, lepo izdelane, ljubke tkanine, ki so bile zelo drage ali pa ste imeli visoke ulice, ki so imele veliko slabše kakovosti, niso bile zelo dobro oblikovane, precej pogosto veliko cenejše koščke. Na sredini ni bilo nič. Zares je moja sestra pravkar kupila hišo in pravkar je naredila popolnoma isto stvar. Kupila je bele brisače, belo porcelan, belo posteljnino in mi je rekla: “Hej, ali ne bi bilo super, če bi obstajala družba, ki je pravkar prodala bele stvari?” In to je bilo to!

POVEZANE: Najsvetlejša vzletno-pristajalna steza je videti iz Moschino’s Resort 2018 Show

Veliko Deal - Rucker - Embed -3
Vljudnost

Kako ste poslovali z zemljo??

Nadaljeval sem z delom Harper je šest mesecev po tem, ko sem imel idejo, vendar sem začel potovati ob vikendih, da bi našli tovarne. In ko sem našel to prvo evropsko tovarno, kjer sem odkril, da bi lahko kupil posteljno perilo in jo prodal za 85 kilogramov, medtem ko so ga oblikovalske blagovne znamke prodajale za 250 kilogramov, sem samo pomislil: »V redu, to lahko deluje.« Poslal sem svoj prvi brošuro prijateljem, prijateljem prijateljev, vsem novinarjem, ki jih poznam, in se je zelo tiho začelo dogajati.

Vaš mož, Nick Wheeler, je ustanovil svojo lastno britansko konfekcijsko podjetje Charles Tyrwhitt. Je bil ogromen pomoč na začetku vsega?

Naučil me je, kako so začeli s katalogizacijo, in to mi je dalo nekaj zaupanja, da bi to lahko storil. Še en trenutek, ko sem zagledal zelo znano domačo trgovino v Londonu, ki se je pretvarjala, da je novinar. Rekel sem: “Pišem članek Časi“In vprašal sem, ali bi mi lahko povedali, kolikšen odstotek prodaje posteljnega perila je v beli barvi. Rekli so: “Dosledno več kot 50 odstotkov.” Torej sem pomislil, če bi bilo takšno povpraševanje, potem bi to lahko storil.

Rekel si, da se spomniš enega Lepa ženska-v trenutku, ko ste iskali te začetne koščke.

Da, spominjam se, ko sem šel v eno od trgovin in delavec je rekel nekaj takega: “Morda bi radi radi odšli v poceni trgovino z blagovno znamko.” Počutil sem se, kot da sem bil v tem trenutku Lepa ženska ko ji ne bi služile. Torej, zato so mi izkušnje s strankami tako pomembne. Zelo težko se trudim razmišljati kot kupec.

Kaj mislite, da je skrivnost vašega uspeha??

Vse neposredno izviramo in načrtujemo 99 odstotkov vsega, kar naredimo, zato ga nikjer drugje ne morete najti. In smo obsesivni glede podrobnosti in kakovosti. Včasih vozim ekipo. Ko prinesejo izdelek, bom pogosto reči: “Ooh, to je lepo, toda če to storimo, bomo lahko še boljši!”

Veliko Deal - Rucker - Embed -1
Vljudnost

POVEZANE: 6 kompleti do kanala Vsak tip Selene Gomez v videu “Bad Liar”

Kako graditi zvestobe kupcev vaši blagovni znamki, še posebej, če ste specializirani le za eno barvo?

Poskušal sem dobiti pravo ravnovesje odličnega izdelka, fantastično doživetje in trenutke navdiha za naše kupce. Ljudje morajo biti sposobni priti v trgovino in brskati na zelo sproščen način. Ko potrebujejo pomoč, če hočejo pomoč, smo tam. Če pa ne, jim bomo pustili. To je zelo edinstveno na ameriškem trgu. Ampak to je, kako to počnemo doma – to je samo naša pot.

Ali imate kakršenkoli nasvet, kako ohraniti čiste in bele belce??

Ko sem odrasel na britanskem podeželju s konji, traktorji in veliko blata, popolnoma razumem, da je bela lahko rafinirana barva. Predlagam, da kupite nebiološki detergent, ki ne vsebuje nobenih optičnih belil, belilnih sredstev ali encimov, saj lahko barve izginejo ali postanejo neenakomerne.

Ta vodilna trgovina v New Yorku je vaša prva trgovina v Severni Ameriki.

To je naša prva trgovina v Ameriki.

Kaj ste želeli razširiti na ta trg?

To smo želeli že več let. Nato smo pred dvema letoma začeli spletno stran ZDA, da bi spoznali ameriškega potrošnika. Ugotovili smo, da ima naša ameriška stranka zelo podoben okus naši U.K. bazi. Še vedno verjamem, da je lepo imeti nekaj v roki. Ljudje radi vidijo, dotikajo in počutijo izdelek, namesto da bi delali vse digitalno. Daje vam drugačno perspektivo in resnično zaupanje v izdelek.

Kateri so bili največji izzivi, ki se širijo v ZDA?.?

No, za eno, vaše postelje velikosti so drugačne. Morali smo predelati vse posteljnine v različnih velikostih. Vaši zakoni za otroške pižame in nočne oblačila se popolnoma razlikujejo od zakonov U.K. Morajo se prilepiti zelo drugače. Torej v tem trenutku nismo mogli prinesti nobenega oblačila. Toda delamo na tem. In potem kompleksnost, ki prihaja z odpiranjem v drugi državi, ki je precej daleč. Ampak res smo vznemirjeni. Imamo ekipo U.K., ki je prišla sem, da jo upravlja. In naša druga trgovina se odpira na Short Hills, NJ decembra.

Kakšen nasvet lahko daš nekoga, ki želi zagnati lastno mala podjetja?

Če imate nekaj, za kar v resnici verjamete, pojdite in naredite to. Doma vidim, da ima veliko ljudi ideje, vendar nikoli ni dobil izdelka. Mislim, da gre samo za nadaljevanje z njim – izdelava prvega izdelka. In mislim, da je dobro začeti počasi, iskati zanesljive dobavitelje, vedno zaposliti ljudi, ki so veliko boljši od vas in videli, kako gre. Na vsakem koraku se naučite, kako graditi na svojih napakah.

Je to tisto, kar vam vznemirljivo vzbuja, vsak dan uči nekaj novega?

Za mene resnično ljubim stvari, ki jih izdelujemo. Prav tako se sploh ne počuti kot delo. In moje podjetje sem poskrbel za zasebnega. Na začetku nisva rasla zelo hitro, počasi, organsko. In še nisem vzel vlagateljev. Moj mož vedno pravi: “Obstajata dve vrsti podjetij, zajček in želva.” Belo podjetje je vsekakor želva.

Veliko Deal - Rucker - Embed -2
Vljudnost

POVEZANE: Pro-Immigration T-shirt Vsakdo nosi prav zdaj

Ali ste kot ženska v podjetju čutili, da ste se soočili z dodatnimi izzivi na poti do vrha??

Nikoli se sploh nisem res tako spomnil na to. Menim, da so ženske odlične, ko sem rekla in se stvari dogajajo.

Tudi jaz rad tako mislim.

V resnici se spomnim, da je bil en dobavitelj. Odšel sem, da ga vidim in rekel: “Preveč si premajhen, ne bom ti dobavil.” Potem pa se je pet let kasneje vrnil in obupali so nam. To je bilo edino “Ali ti boš resnično naredil to? “trenutek.

Ali ste jim dovolili, da so dobavitelj?

Smo naredili. Ne verjamem v vojne.

Ti si tudi četrta mati. Kako delovna mama dela?

Za mene gre za briljantno ekipo in resnično je jasno, kdo dela kaj. Vem, kakšne so moje prednosti in slabosti, kjer lahko dodam vrednost in kje je veliko bolje, da jih zapustim. Bil sem zelo srečen. Ko je bilo podjetje približno osem let in imam svojega prvega otroka, sem vedel, da se bom boril, da bi sam vodil vse. Zato sem najel svojega prvega generalnega direktorja in zelo smo se trudili ustvariti ekipo, od tam pa vse do jasne vizije.

Kako ravnate s stresom svojega poslovanja in se tako razširite??

Mislim, da ste nagnjeni k temu, da ste izpostavljeni, ko vaša ekipa ni ravno tam, kjer mora biti. Zame, pred šestimi leti, sem imel trenutek, ko sem zaposloval svojega naslednika generalnega direktorja in hitro smo rasli in na nas je prišlo veliko stvari. Takrat smo se odločili za konsolidacijo za naslednje leto. Odločili smo se, kaj bomo storili in kaj ne bomo storili, nato pa se bomo premaknili naprej.

Ali se boš razširil v katere koli druge države v bližnji prihodnosti??

Jaz sem velik vernik v središču pozornosti in resnično želimo, da naše srce in duše naredimo, da bi Amerika delovala. Zato se bomo osredotočili na to v naslednjih nekaj letih in naredili nadaljnjo mednarodno širitev, ko bomo pripravljeni.

Obiščite spletno mesto White Company na naslovu us.thewhitecompany.com, in če ste v NYC, obiščite svoj novi vodilni na 155 5th Ave.