Zakaj se morajo Kossarjevi vrečki in Bialy ustaviti ob naslednjem obisku N.Y.C.

Newyoržani so ponosni na svoje vreče in je enostavno razumeti, zakaj. Gusti, rahlo žvečljivi in ​​blazinasti, mehki so nad drugim. Manj cenjen pa je bialy. Nekje med velikostjo vrečka in zajtrkom je ravno s središčem v sredini (ponavadi napolnjene s čebulastimi kosmiči) in skoraj tako slastno, kot je njegov krožnik v obliki črke, še posebej, če ga spremljajo pravi pripomočki (pomislite na krem ​​sir, lox, čebula, paradižnik).

Pred kratkim smo obiskali Kossarjevo Bagels & Bialys, nedavno ponovno odprto, 80-letno pekarno na spodnjem vzhodnem delu N.Y.C., znanem po svojih bialysih, da ugotovimo, kako dobri so. Njihovi izdelki so ročno izdelani na kraju samem, ki uporabljajo samo štiri sestavine – pšenično moko, košer sol, vodo in pivski kvas – in se lahko nadevata z vrsto škrčkov (hren in kumar, jalapeño in kapre in zlasti “sve” kremni sir makova semena). Tukaj je, kaj še morate vedeti.

POVEZANE: V stilu Preveri: Brooklyn’s New Dine-In Movie Theatre, Syndicated

V stilu checks out Kossar's Jewish Deli
© 2016 Armando Rafael Photography LLC

Kaj jesti

Bialy, seveda. Izbirate lahko med šestimi okusi: čebulo, česen, sezam, oljčno olje, cebulo s polno pšenico in sončen paradižnik ter pesto. Naročili smo The Classic, ki je narejen z rezanim novo loxom, s kremnim sirom, paradižnikom, rdečim čebulo, kapri in koperjem. Bila je prava izbira.

Kaj piti

Skodelico svoje kuhanega kave. Mi smo ljubitelji Essex St. Bold zlasti mešanica.

POVEZANE: V stilu Preveri: nova korejsko-italijanska restavracija David Changa, Momofuku Nishi Kdaj iti

Kossar je odprt od 6. do 8. ure. dnevno. Priporočamo, da odprete desno, ko se odpre, ali blizu 10 ure ob delavnikih in okoli 12 ure. ob vikendih, da bi se izognili hitenju.

Kossar’s Bagels & Bialys, 367 Grand Street, New York, NY 10002. 212-473-4810; kossars.com.