$ 0 Trick za odstranjevanje solnih madežev iz čevljev

Zima se nagiba k uničevanju vsakega posameznega vidika našega življenja, od vsega, od hladno-vremenskih kožnih težav, do bluesov, da bi delovale modne dileme. Ena druga (pogosto spregledana, vendar neprijetna, kljub temu) stranski učinek zime? Te draži solne madeže na škornji. Bele oznake se počasi spuščajo (a zagotovo), nato pa nas ves čas okužijo. Letos smo se odločili, da bomo vprašanje obravnavali enkrat (ali nogo?) Enkrat za vselej. Obračali smo se na David Mesquita, podpredsednik Leather Spa (in vsemi okoljevarstveniki), ki nam je dal nizko vrednost, začenši s tem, kako odstraniti madeže soli in nato zaključiti z nadaljnjimi zdravljenji, da bi ohranili življenje čevljev.

Obrnite se na madež

“Salt škoduje sestavi vašega čevlja, zlasti za zelo nežne mehke kožne kože, kot so tele ali koža otrok”, pravi Mesquita. “To je kot kakršno koli madež, ki jo prelijete – več časa čakate, bolj prodre in težje bo odstraniti s časom.”

Uporabite belo kislino, razredčeno z vodo

“Samo belo kislino bo delovalo – le nekaj prelijte na papirnato brisačo in ga obrišite, vendar ga morate zaradi vonja razredčiti. Kis se raztopi v material, razjeda sol in dvigne madež takoj navzgor” Mesquita pravi. “Raztrgajte raztopino kisa, dokler se ne odtehta madež. V lekarni lahko kupite soli za odstranjevanje madežev, vendar je beli kis je enostavno zdravilo na domu.”

POVEZANE: 10 Chic Škornji, ki jih lahko nosite tudi v snegu

Za čevlje iz čevljev uporabite krtačo

“Morda boste morali uporabiti krtačo, ki bi bel kislina uporabila v vlakna iz semiša, kar se imenuje nap,” pojasnjuje Mesquita, ki priporoča mehko najlonsko krtačo, v primerjavi s kovinsko. “Ko je suho, krtačo zaprite naprej in nazaj, da se vrnete nazaj.”

VIDEO: Right Now je najboljši čas za nakup Winterwear-evo zakaj

 

Nadaljujte s kožno kremo po posušitvi (samo za usnje, ne za usnje)

“Priprava soli in kisa lahko izsuši usnje, ki lahko zbledi barvo in povzroči razpoke. Da bi vbrizgali vlago in prilagodili barvo, ki je bila izgubljena zaradi poškodb vode ali soli, uporabite pigmentirano usnjeno smetano,” pravi. “Kot koža ima usnjena eterična olja, ki pripomorejo k temu, da je voljna. Če želite, da je videz obrabljen, uporabite nevtralno kremo ali usnjen balzam, ki nima pigmenta.” Toda, če hočeš popraviti hudo bledenje, pravi Mesquita, obleči čevlje profesionalcu.

Končajte s pršilom za odtajanje madežev

“Za preprečitev prihodnjih madežev soli uporabite vodoodporno sredstvo za prhanje in razpršilo ne vodotesen sprej, “poudarja,” vodotesni so preveč močni in zamašijo pore usnja, kar preprečuje čiščenje čevljev. Razpršite madež, ki je oddaljena od 8 do 12 cm stran od izdelka in ji dajte dve lahki aplikaciji. “