Kako narediti klasično pizzo Margherita doma z uporabo kultnega priljubljenega recepta

Vsi smo postali žrtve nestabilnih želja po pici, toda preden naredite naslednjo brezšivno nalogo, upoštevajte izjemno zadovoljstvo, da ne omenjate obsežnih ostankov – dobili boste lastno pito doma. In kakšna je boljša priložnost, da to storite kot National Pizza Day? V čast najsvetlejših počitnic za hrano smo izkoristili kultno najljubšo Brooklyn pizzno skupino Roberto, ki je za svojo gotovost prevzela klasično margherito (ki je za nepojasnjeno sestavljeno iz paradižnika, mozzarella in bazilike). Po besedah ​​izvršnega kuharja in solastnika Carla Mirarhija, skrivnost v omaki: “Kuhano do vroče v peči, je napolnjena s čudovito kislostjo, ki ustvarja lep kontrast kremni mozzarelli in žvečilni skorji,” pravi. Ja, tudi slivamo. Preberite o celotnem receptu. 

Margherita Pizza

Makes 1 (12-palčna) pica

Sestavine

1 (12-palčni) krožnik testa pice
3 tbsp paradižnikova omaka (glej recept spodaj)
Nekaj ​​dobrih oljčnega olja
4 ali 5 listov bazilike, raztrganih na koščke
2 3/4 oz sveže mozzarella

POVEZANE: Ta Easy Kale solatni recept bo osvetlil vašo zimsko večerjo

Navodila

1. Pečico segrejte na najvišjo možno temperaturo. Postavite pizza kamen ali ploščico sin srednjega ramena pečice in pustite, da se segreva 1 uro.
2. Postavite omaka v sredino testnega kroga in uporabite hrbtno žlico, da jo enakomerno porazdelite po pici in ustavite približno polovico palice od roba. V omaki pomiješ malo oljčnega olja in razpršite baziliko na vrhu. (Roberta postavlja baziliko pod sirek, tako da se toplota pečice s pečjo ne sežiga.)
3. Mocarelo razrežite na več velikih kosov in ga razdelite na pico. Pečemo pico, dokler je skorja ne sme biti zlato rjava in mehurčasta. 

POVEZANE: Ta Nedelja Gravy je samo stvar, ki ozdravi vaš nedeljski blues

Omaka

Makes Približno 1/2 skodelice

Sestavine

1 lahko San Marzano cele olupljene paradižnike
Nekaj ​​dobrih oljčnega olja
Lepa morska sol

POVEZANE: 4 enostavni recepti za udobno zimsko večerno zabavo

Navodila

1. Odcedite paradižnik in zavrzite sok (ali ga uporabite za Bloody Marys). Uporabite potapljaški mešalnik ali redni mešalnik, da pire paradižnik, dokler skoraj gladko.
2. Dodamo brizgo oljčnega olja in ščepec soli, zmešajte, dokler se gladko in okusi. Dodajte več oljčnega olja in soli po okusu, če je potrebno, vendar upoštevajte, da se omaka nekoliko zmanjša, ko je pečena na pici, tako da bo zasoljena le. Omaka bo shranjena v hladilniku do teden dni, v zamrzovalniku pa do 6 mesecev.