Kako preprečiti barvo las pred izbruhom tega poletja

Barvanje lase poleti je kocka. Če so kvote v vaši korist, bo vaša nova platinasta blondinka, bogata brineta ali živahna rdeča odtenek izgledala prav tako svežo, kot če ste vstali od barvnih lase za celotno sezono. Ko sreča ni na tvoji strani, plavanje in dodatna sončna svetloba, ki jo boste vzeli, bo povzročila, da bo vaša barva izginila hitreje od steklenice roze, ki jo boste preživeli poleti zvečer.

Naj bo letos tisti, v katerem je v vašo korist verjetnost, da bo vašo barvno delo trajalo vso sezono. O podjetju COLOR.ME smo se obrnili na KEVIN.MURPHY oblikovalskega direktorja, Kate Reid za njene nasvete o tem, kako ohraniti,.

POVEZANE: Kako nadgraditi svoje temno rjave lase za poletje

“Poraba časa na soncu, bazenu in na prostem se povečuje poleti,” pravi Reid. “Ti vplivi na okolje razkosajo zunanjo plast na gredi, zato je videz dolgočasno in brez barve, medtem ko se vaša barva zbledi hitreje.”

Zaščita barve se začne v vaši kopalnici. Reid priporoča namestitev vodnega filtra v prho, da zagotovite, da pereš svoje lase s čisto vodo. Predlaga tudi, da se vroči orodji, ko je to mogoče, drsijo. “Toplotni styling lahko povzroči pregrevanje, ki posuši dlake, odpira zunanji sloj in lahko zbledi barvo. Če so lasje prevlečeni, njena zunanja izguba sijaja hitro postane dolgočasna, zaradi česar je lasna gred težko odraža svetlobo. Pri uporabi vročih orodij je nujno uporabiti zaščito pred toploto. “

Če boste to poletje preživljali veliko časa na bazenu ali na plaži, priporoča, da zaščitite svoje lase z napravami za doplačilo, kot je UN.TANGLED KEVIN.MURPHY ($ 28, kevinmurphy.com.au za salone) ki bo ponovno oskrbovala vaše pramene ali kremo za lase, kot je R + Co’s High Dive ($ 27; nordstrom.com) za zapečatenje lasne osi.

POVEZANE: kako priti največ iz vašega barvanja

Medtem ko je izogibanje soncu nemogoče, obstaja nekaj stvari, ki jih lahko preprečite, da bi žarki uničili vašo barvo. “Poškodba pred soncem je najbolj opazna, ko se temne lase zbledijo ali osvetljujejo, saj se bo na splošno pokazalo v toplejših, oranžnih tonih,” pravi Reid. Da bi preprečili odtekanje toplih tonov v laseh, priporoča uporabo reparativnega šampona, ki povečuje barvo, in kombinacije balzamov, kot so BLONDE.ANGEL.WASH KEVIN.MURPHY ($ 29, kevinmurphy.com.au za lokacije salonov) in BLONDE .ANGEL zdravljenje (35 $, kevinmurphy.com.au za lokacije salon).

VIDEO: Poišči to videz: plažni valovi za dekle na poti

Še en preventivni ukrep, ki ga lahko sprejmete, je nekoliko spremeniti, kako barve las. Za temnejše barve, Reid pravi, da se odločijo za barvo demi, ne pa trajno barvanje. Blonde lahko obdržijo svoj barvni postopek, kot je, vendar se prepričajte, da uporabljajo šampon, ki izboljša barvo, in balzam za ohranjanje njihove sence svež in jasen.