Vaš dokončni vodnik za zbadanje brazgotin

Akne Scar Treatment - LEAD
Getty

Marianne Mychaskiw

25. maja 2016 ob 13:30

Kot, da bi prišlo do zloma, ni dovolj dosledno, da je ta dolgotrajna oznaka zapustila veliko časa, potem ko se je umirila, vedno bolj neprijetna. “Brazgotine za akne so dvokomponentna barva in tekstura,” pravi Lisa Goodman iz PA, Los Angelesova klinika Goodskin. “Razlog za tako veliko možnosti za zdravljenje akne brazgotinskega zdravljenja zdravljenja so zato, ker so različne vrste brazgotin akne, in relativne prednosti in pomanjkljivosti za vse modalitete za njihovo popravljanje in izboljšanje.” Čeprav se temne lise, ki ostanejo na koncu, sčasoma izginejo sami, vse v redu vemo, da jih moramo prikrivati ​​za tiste, ki se zdijo kot tedne konca, pri čemer nas iščejo druge možnosti za pospešitev procesa.

Dermabrasion je še vedno ena priljubljena metoda v pisarnah Goodmana za brazgotinsko spremembo, in čeprav je to starejša metoda, je klasična z razlogom. “V nasprotju z mikrodermabrazijo dermabrasion uporablja rotirajoče kolo z diamantnim kolutom, da bi odstranil plast kože v dermisu,” pojasnjuje. “Obstaja veliko manj možnosti za izgubo pigmentacije na koži nad drugimi alternativami in veliko manjšo okno pordelosti. Redno ga vključim v brazgotinjenje in brazgotinjenje.” Novejša obdelava Goodman je praksa CO2 laserja, ki v povezavi z laserjem uporablja ogljikov dioksid, da izhlapi plasti kože, vendar upoštevajte, da boste s tem zdravljenjem imeli nekoliko več časa zastojev kot dermabrazija.

POVEZANE: Ali lahko razvijete toleranco za nego kože??

Če so vaše brazgotine vaše težave, poiščite zdravljenja in izdelke, ki pomagajo ponovno ustvariti proizvodnjo kolagena. Laserji ali LED obrazi, ki uporabljajo modre in rdeče luči, bi bili najboljši. “To ni takojšnje, zato si morate poiskati stalno zdravljenje, da dosežete želeni rezultat, vendar je to ena od mojih najljubših načinov za nastanek kože,” pojasnjuje Goodman. “Ko poskušate zdraviti brazgotino z aknami, koža že ostaja drugačna tekstura od ostalih, zato morate včasih razmisliti o zdravljenju kože kot celote, tako da lahko svojo kožo dobite do optimalnega ravnovesja za namene kontinuitete.” Zdravljenje bo začelo s proizvodnjo kolagena, sčasoma pa bodo te nadležne oznake začele napolniti in se zmešati z ostalo kožo.

Poleg priporočenih tretmajev v podjetju je Goodman opisal nekaj svojih najljubših rešitev na domu. Še naprej se pomikate po nakupu vsakega in poiščite več o izdelkih!