8 šamponi, ki pomagajo raztegovati lase

Lasje Thinning Shampoo
Getty Images

Erin Lukas

8. marec, 2018 @ 18.45
Vsak izdelek, ki ga predstavljamo, je neodvisno izbral in pregledal naša uredniška ekipa. Če opravite nakup z uporabo vključenih povezav, lahko prejmemo provizijo.

Kljub temu, kar je na etiketi, ni nobenega šampona, ki bi dejansko lahko tanjšala lasje trajno debele. Vendar pa lahko prepletanje s pravo formulo pomaga, da se vaše strune zdijo popolnejše v povezavi s katero koli metodo zdravljenja, ki jo vaš dermatolog priporoča za popolno obravnavo težave.

“Če so vaši lasje v redu ali redčenje, je pravi šampon lahko odličen” body builder “, pravi Anabel Kingsley, direktor komunikacij Philip Kingsley. “Vendar je zelo pomembno, da se zavedate, da medtem ko šampon lahko ustvari iluzijo večje gostote las, dejansko ne zdravijo redčenja las.” 

Glede na to, zakaj se vaši lasje tanjšajo, dermatolog dr. Francesca Fusco iz New Yorka pravi, da obstajajo trije skupni vzroki: lomljenje stylinga ali barvanje lase, androgenska alopecija (znana tudi kot ženski vzorec), ki je hormonsko zasnovana, in vnetje dermatitis ali reakcijo na izdelke, ki jih uporabljate.

Ne glede na razlog, ona pravi, da iščejo hranilne formule, ki ne bodo odstranile dlake vlage, kar bo preprečilo zlom. “Želite uporabiti izdelek, ki bo ohranil lase vlaken okrepiti,” pojasnjuje. “Tudi če mikroskopsko vidiš vdolbino ali upogibaš pol-zlomljene dlake, če hrani te lase dobro hidrirano, morda ne bo prekinila tako hitro. Oglejte si oznake, ki pravijo, da so za glasnost in krepitev ter preprečevanje zlomov, ker to pomeni, boš šla lase. “

Za izpadanje las, ki ga povzroča vnetje, Dr. Fusco priporoča tudi uporabo šampona, ki vsebuje cink pirithione, saj bo poleg zmanjšanja prhljaja in luskanja tudi hidratiziral lasni mešiček, dva dejavnika, ki lahko prispevata k redčenju. Ketokonazol lahko koristi hormonska ali androgenska alopecija. “Ta sestavina je moč na recept in dokazano je, da ima dober učinek na receptorje za lase folikle, ki jih sprožijo hormoni, da se lasje izognejo,” pojasnjuje.

Tukaj smo zaokrožili osem šamponov, ki pomagajo pri redčenju las videti debela in polna.

VIDEO: Stroški pridobivanja barv za lase

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 4 =

map