Kakšni dodatki za lase lahko (in ne morejo) storiti

Veš, kdaj šampon deluje zate. Ne samo, če vidite, kdaj so vaše korenine mastne, lahko občutite preostanek izdelka, ko z rokami vodite po laseh. Ni dokazov o dvomih. Po drugi strani pa so dodatki za lase in njihova učinkovitost malo težje krmariti. Niso čarobne tablete, ki povzročajo daljše lase čez noč (žalostno), zato ne veste, ali delajo – in zagotovo ne bodo takoj. In od česa so? To ni znanje iz prve roke.

Ampak, če boste začeli jemati dodatke, bodisi v prizadevanjih, da bi vaši lasje narasli po posebej tragičnem odbitku ali ne, morate vedeti, kaj lahko in ne morejo storiti.

Prvi korak je razumevanje, kaj lahko pričakujemo od steklenice. 

Po mnenju dermatologa dr. Francesco Fusco, prednosti, ki jih vključujejo v vsakodnevno življenje, vključujejo manj odtekanja, daljše lase, bolj zdravo lasje in debelejša lase. Zato menite, da povečanje mase.

Toda, preden jih kupite v razsutem stanju, veste, da se to ne bo zgodilo v 24 urah. Dejstvo je, da pojasnjuje, da so rezultati prvega dne eden največjih napačnih predstav o dodatkih za dlake. Če želite, da je to v perspektivi za vas, Fusco ugotavlja, da las le raste do polovice palca na mesec, tako da ne boste iti iz brado dolžine bob do loba v mesecu. To je nemogoče.

“Teoretično lahko traja nekaj mesecev, vendar pa imam bolnike, ki poročajo o zmanjšanju odvajanja za kar dva tedna”, pravi Fusco, kako dolgo traja, da bi dodatki lahko videli vidne razlike.

POVEZANE: 7 drobnih sušilcev za lase drobnih dovolj, da se prilega v vašo torbico

Oh, in mimogrede, dodatki za lase ne morejo popraviti lase, ki je že poškodovan. Torej, če imate tono razdeljenih koncev, boste še vedno potrebovali trim ali pa vlagali v masko za globinsko masko.

Kar se tiče, kakšne dodatke za lase je treba izbrati, je najlažji način, da ga zožite, iskati nekaj, kar je posebej za lase, pravi dr. Fusco.

“Svetujem svojim pacientom, da iščejo zdravilo Nutraceutical,” pojasnjuje dermatolog Dr. Francesca Fusco. To bi bilo dodatek, ki vsebuje stvari, kot so vitamini, minerali in botanika, ki sodelujejo pri odpravljanju izpadanja las, redčenju las in.

“Tako kot ohranjanje zdrave mlade kože želimo vključiti tudi antioksidante, protivnetne in rastne dejavnike, prilagodljive strese, kot so ashwagandha, kot tudi vitamini.” 

Kot primer navaja, da to lahko vključuje vitamin E, videl palmetto, morski kolagen, hialuronsko kislino, aminokisline, kot so cistein in prolin, kurkumin, biotin, vitamin A, C in D, keratin in cink.

Medtem ko bi se morali pogovoriti s svojim zdravnikom o tistih, ki vas zanimajo, saj obstaja veliko na trgu in si pridobite lastne predloge, Fusco pravi, da je njena poteza NutraFol.

Ta posebna blagovna znamka uporablja formulo, da so ustanovitelji (oba, ki se bori z izgubo las v preteklosti) stanje nevtralizira vsak sprožilec izpadanja las “od znotraj navzven za bolj zdrave in močnejše lase”. Ti sprožilci lahko vključujejo vnetje, stres, hormone, kot tudi genetiko. 

POVEZANE: Maske za lase so za lazno dekle v vseh nas

Tako kot mnogi drugi blagovni znamki, ustanovitelji, Roland Peralta in Giorgos Tsetis, navedejo, da je potrebno dobro 3-6 mesecev, da bi videli najboljše rezultate, čeprav v prvih dveh mesecih trdijo, da bi lahko videli “zmanjšanje izpadanja las, izboljšanje kakovosti lase , in debelino. “

Ne glede na blagovno znamko, ki jo izberete, in obstaja veliko, Fusco pravi, da je pomembno, da se držite proč od sestavin, za katere menite, da ste občutljivi in ​​če imate že obstoječo bolezen, ste noseči ali dojite, se posvetujte s svojim zdravnikom da bi razpravljali o neželenih učinkih in ugotovili, ali je dobra ideja za začetek režima.