Koliko las ste dejansko izgubili na dan?

Vsi smo bili tam. Po posebej agresivni ščetkanju ali detangling sejanju, črtasto dlako v naši krtači pogosto postavlja vprašanje – je to normalno? Seveda, to je razumljivo dejstvo, da smo vsi izgubili nekaj pramenov v teku dneva, vendar podrobnosti o točno tisto, kar se je štelo za rutinsko in kaj bi bil dejanski problem, so bili mehki. Zato smo pozvali dermatologa dr. Francesco Fusco, da enkrat razjasni zmedo enkrat za vselej.

“Povprečna oseba, ki dnevno ščetke ali čiščenje lase vsak dan – in ta del je pomembna – bi morala izgubiti med 50 in 100 pramenov. Treba je opozoriti na krtačni ali česen del, ker vsi ne počnejo tega ali morajo to storiti” Dr. Fusco pravi. “Če pogledate natančno na dlake, ki prihajajo ven, morajo biti bolj ali manj dolžine las, in na koncu morate videti malo belo čebulico. To kaže na to, da naj bi se las luknjali in je bilo samo čas, da pride ven, da bi jo lahko zamenjal nov las. “

VIDEO: zaupaj nam, poskusili smo: sodobni perm

POVEZANA: Imaš Dry Scalp? Tukaj je, kako ravnati

Medtem ko lahko 50 do 100 pramenov zveni kot veliko, to zagotovo ni razloga za zaskrbljenost. Ko se lasje začnejo pojavljati v grudah, pa tudi ves dan, ko prenašate prste skozi la Lauro Lizzie v Obrt, da je problem. Po mnenju dr. Fusca bi to lahko sprožilo veliko stvari – vse od začetka novega zdravljenja, veganskega ali vegetarijanskega, nedavne bolezni, razdražene lasišča ali bolezni, kot so bolezen ščitnice, anemija ali alopecija areata.

“Moral bi takoj oditi do zdravnika in jih pogledati na lase ter narediti krvni test, da bi ugotovil, kaj bi lahko povzročil, vendar pa mora biti tudi vaš lasten detektiv in razmišljati o tem, kaj se je v zadnjih štirih mesecih razlikovalo , “Dodaja Dr. Fusco. Vprašanja, kot so bolezen ščitnice, alopecija areata in anemija, se morajo posvetiti s svojim zdravnikom, če pa je vzrok kaj dražilno na lasišču, lahko preprosto šamponiranje z lasuljo prijazno formulo, kot je Dove’s DermaCare ($ 5; target.com) rešitev.

Poleg tega lahko nekaj kapljic rožmarinega olja, dodanega v vaš obstoječi šampon ali kondicionator, pomagajo spodbuditi rast las. Dr. Fusco navaja študijo, objavljeno v mednarodni publikaciji pred leti, kjer je bil testiran rožmarin proti minoksidilu – učinkovini v izdelkih za rast las, kot je Rogaine. “Verjemite ali ne, rožmarin je bil tako učinkovit pri nadzoru izgube las moškega vzorca kot minoxidil,” pravi ona. “Opisano je bilo zelo kemično, na primer npr. S koncentracijo seruma rozmarin v višini 8,1, tako da, ko pacienti prosijo, pravkar priporočam uporabo olja rožmarina s svojim kondicionerjem ali šamponom.”