Ta raztresen šampon za lase ima več kot 8.000 pozitivnih mnenj na Amazon

Včasih včasih porabim preglede pregledov, preden kupim na spletu, zato je odkrivanje PURA D’OR izvirnega šampona za preprečevanje raztrganja zlata, ko sem bil na delovnem mestu, nevaren za moje ravni produktivnosti. Šampon za 33 dolarjev, za katerega še nisem nikoli že slišal, trenutno ima več kot 10.000 pregledov Amazonke, od katerih je več kot 8 kilogramov absolutno žareč. Osem tisoč je precej pomembna številka, ki jo je treba prezreti, zato sem naredil nekaj kopati v svojo formulo in kaj so uporabniki zahtevali, da to lahko doseže (spojler: čudeži?).

Izdelek vsebuje biotin (bistven za močno lasje), arganovo olje (priljubljeno vlažilno sredstvo), pomirjujoč aloe vera in nekaj, kar se imenuje rdeča korejska alga, kar blagovna znamka pravi, je superzvezda pri zaščiti proti redčenju las. Na tržišču se prodajajo s certificiranimi organskimi in botaničnimi sestavinami, brez vsebnosti, kot so sulfati, parabeni in celo gluten.

PURA D'OR Original Gold Label Anti-Thinning Shampoo
Vljudnost
33 $

NAKUPUJTE ZDAJ

Po posnemanju komentarjev za daljše obdobje, kot bi rad priznal, sem opazil, da so poleg uporabnikov, ki so opazili šampon, naredili svoje lase mehkejše, gladkejše in bolj obsežne, mnogi so menili, da so videli veliko izboljšanje v debelini ali rasti las. “V zadnjih nekaj letih sem se boril z redčenjem las zaradi menopavze. Ugotovil sem, da je z uporabo linije izdelkov za nego las PURA D’OR za preprečevanje izpadanja las veliko pripomoglo k temu,” je pokazala ena stranka.

Drugi so razkrili, da imajo manj splošnih poškodb in celo rekli, da opazijo več dlačic, ki rastejo v redkih točkah.

VIDEO: 5 dragi orodji za oblikovanje las

Ali je skrivnost za zadebljanje lase na Amazon ves čas? “Ni dokazov, da lahko te sestavine, ki se uporabljajo topično, izboljšajo rast dlak,” pravi dermatolog Heidi Waldorf, MD Waldorf Dermatology Esthetics, ko sem prosil za svoje mnenje o formuli. “Vendar lahko z uporabo šampona z nežnimi površinsko aktivnimi sredstvi, čistilnimi in penjenimi sredstvi ter sestavinami, ki dodajajo vlagi in fleksibilnosti na gredi, omogočajo močnejši in bolj prilagodljivi lasni gredi ter s tem zmanjšajo lom.”

Ugotavlja, da je težko oceniti učinke naravnih in botaničnih sestavin, ker ni dovolj dokazov, in ker te snovi niso urejene. “Nekateri botaniiki in naravni viri so pokazali biološke učinke, vendar le v posebnih oblikah, ki jih je mogoče absorbirati v ustrezno globino in v primernih količinah. Zanimivo je, da v tem izdelku obstaja tudi cink pirition, ki se uporablja za psoriazo, seboroični dermatitis in prhljaj, vendar je blizu konca seznama, tako da je verjetno zelo malo. “

Blagovna znamka trži izdelek kot šampon proti tanjšanju, ne šampon za izpadanje las – dve zelo različni stvari. Resnično bi šampon proti tanjšanju omogočil lasišču popolno okolje za rast, hkrati pa utrdil lase in zmanjšal možnost preloma.

POVEZANE: Ukvarjanje s poškodovanimi lasmi? Izogibajte se tej veliki napaki s šamponom

Ne glede na to, ali šampon odnehate, je navsezadnje odvisen od vas, vendar če je vaš glavni cilj rast las, ima Waldorf nekaj predlogov.

“Ključ je, da je realističen – noben od teh šamponov ne bo pomagal rasti las,” pravi. Namesto tega pravi, da išče sestavine, ki pomagajo pri vprašanju las, kot so sestavine proti prhljaju za luskasto ali mastno lasišče ter krepilne in vlažilne sestavine, ki ne bodo odstranjevale las, če imate prelom.

Če se vaše redčenje las močno poslabša, ni povezano z nedavnim fizičnim ali čustvenim hudim stresom ali je zaskrbljujoče, vam Waldorf predlaga, da se pogovorite z vašim dermatologom za pravilno diagnozo.