Vse, kar morate vedeti o brazilskih izpuščajih

Slišali ste za to, videli ste dramatične pred in po posnetkih na Instagramu, in morda ste se celo ukvarjali s tem, da ste ga naredili sami. Za nekatere je brazilsko zdravilo Blowout postalo zloglasno v laseh za svoje transformativne (in si drznemo reči, življenjsko spreminjajoče se) lastnosti, ki odpravljajo frizz in pospešujejo intenziven sijaj. Obstaja nekaj podobnih tretmajev, ki sprejmejo moniker, tako da preden se zavežete eni, boste želeli zagotoviti, da je original brazilski Blowout, kar vaš salon prinaša – brazilianblowout.com ima obsežen seznam sodelujočih občin po vsej državi.

Da bi nam pomagali uničiti mite, ki krožijo po lepotnem svetu, smo vprašali frizerka Jennifer Matos iz Salona Rita Hazan v New Yorku, da bi nam zagotovili zdravljenje. “Deluje na skoraj vsakem tipu in teksturi, celo v glavi,” pravi ona. “Še posebej poleti, ko vlažnost vpliva na vsakogar, se lahko spreminja v igri, lasje pa bodo lažje upravljati.” Beri naprej za vaš goljufani list na brazilski Blowout.

POVEZANE: To so 6 najboljših vonjav šamponi, v skladu s V stiluUredniki lepote

Kaj je to?

Brazilski Blowout je tekoča formula keratina, ki se poveže z vašimi lasmi in tako tvori zaščitno plast okoli vsake vrvice, s čimer zmanjšuje žarek, zapečati kožico in zagotavlja oklop pred vsemi zunanjimi poškodbami. Izravnava zdravljenja izvira iz Brazilije, in uporablja domače države, vključno s kamu camu, annatto semena in açai jagodičja. Po obdelavi bodo vaši lasje ostali hidrirani, manj frizljivi in ​​bolj odporni na toplotni styling – da ne omenjamo, z nežno sijajnim zrcalnim sijajem.

VIDEO: Zaupaj nam, poskusili smo: detoksikacija las

Kako se to razlikuje od drugih keratinskih zdravil?

Čeprav sta oba končna rezultata podobna, brazilski Blowout ima blago formulo, ki je lahko prilagojena vašemu tipu las in je malo manj dragocena po zdravljenju. “Ko dobite zdravljenje s keratinom, nimate toliko možnosti,” pravi Matos. “Ne morete ga povezati, ne morete ga stilizirati in ga ne morete oprati v treh ali štirih dneh, ki sledijo. Z brazilskim Blowoutom, to storite, vaš stilizator izpere, in to je Vnovič se vrneš v normalno življenje. “

Ali bo moj las popolnoma naravnost?

Ne, razen če to želiš. Vaš stilist bo pečat v obdelavi s prehodom ravnega železa v višini 450 stopinj, bolj pa bodo vaši stylistični ravnici, bolj naravnost lase. “Če hočete lasje lasasto nositi, a želite samo ukrotiti svoje frizz, bo to pomagalo narediti vaše lase bolj obvladljive. Prepričajte se, da vašemu stylistu poveste ravno tisto, kar želite, in lahko prilagodite zdravljenje bodisi ohranite teksturo lase, ali pa ga naredite bolj gladko, «pojasnjuje Matos. Splošni cilj je, da vaše strune manj breme za delo, vendar ne pozabite, da če imate naravno skriti lasje, ne bo zraka posuši na pin-naravnost teksture. “Še vedno boste imeli voluminozno telo z valovi, če ga sušite na zraku, vendar če običajno traja 30 minut s sušilcem za sušenje, vam to lahko pomaga zmanjšati čas na samo 15 minut,” dodaja.

Je varno?

Matos potrjuje, da je zdravljenje varno pri vseh vrstah lase in dejansko pomaga izboljšati sijaj in stopnjo vlage. “Vsi so zaskrbljeni zaradi formaldehida v formuli, vendar v tem ni več, kot bi bilo v vašem lak za nohte,” pravi. “Obstaja zelo majhna količina, vendar s kakršno koli kemično predelavo vedno obstaja verižna reakcija vezanja zdravljenja na vaše lase.” Edina situacija, v kateri se poškoduje, je, če stilist preveč trdi z ravnim železom, zato se prepričajte, da povejte svojemu profesionalcu, če vaši lasje ne morejo vzeti veliko toplote.

POVEZANE: 5 znakov, ki jih verjetno potrebujete za nov sušilnik za lase

Kako dolgo traja?

“Na splošno je proces traja eno uro do pol ure,” pravi Matos. “Najdaljši čas, ki sem ga kdaj preživel z brazilskim žarkom, je bil približno dve uri, zato je vse odvisno od tega, koliko las imate in kako debelo je.” Vaš stilist bo začel s šamponiranjem lase tri ali štirikrat, da bi odstranil ves izdelek in ustvaril osnovo za zdravljenje. Delovni oddelek po oddelku, brazilska formula Blowout se bo uporabila od korena do konice, nato pa posušena, gladka. Stanovanjski železo, ki se segreje na 450 stopinj, jo bo zapečatil, nato pa se vrne v skledo šampona, da se sperme zdravljenje, nato pa sledi globoka maska ​​za gašenje. Končno bodo vaši lasje še enkrat gladki.

Kako dolgo bo trajalo?

Če odstranite šampone, ki vsebujejo sulfate in klor iz prhe, mora zdravljenje trajati od treh do štirih mesecev – morda dlje, če ne potrebujete perila, tako redno kot nekateri. Ko se obleče, se bodo vaši lasje vrnili v svoj naravni curl vzorec. “Najprej boste začeli gledati okoli lasišča”, pravi Matos. “To je vaš indikator, ko je čas, da ga preoblikujejo.” Tudi če se ne dotaknete takoj, ni očitne linije razmejitve med predhodno obdelanimi lasmi in novo rastjo, za razliko od drugih načinov sproščanja ali ravnanja.

Kaj, če imam barvno obdelane lase?

Brazilian Blowout je povsem varen za barvno obdelane pramene, pravi Matos, in ker popolnoma zapečati lase, obstaja možnost, da vaš barvni odtenek ostane živahen dlje. “Imeli smo stranke, ki so dobili barvo, ki so jo naredili, in istega dne je sledil brazilski” Blowout “, kar bi bil pravi čas za to, saj je kožica že odprla barvo,” pravi Matos. »Če to počnete, se prepričajte, da bo vaš barvni učitelj vedel, da počne eno zdravljenje, potem ko drugi lahko barvo naredi nekoliko svetlejšo.«

Kaj naj naredim po zdravljenju??

Za razliko od post-keratinove rutine ni nobenih omejitev glede tega, kaj lahko in ne morete storiti v smislu dejavnosti, zato vam ne bo treba preskočiti v vašem vročem razredu joge. Poleg tega, ker zdravljenje izpraznite v salonu, lahko počakate tako dolgo ali malo, kot bi ga rad speril, vendar spet bodite prepričani, da uporabite formulo brez sulfata in klora, da ohranite njegovo življenjsko dobo.