5 stvari, ki jih vaše akne poskuša povedati o vašem zdravju

Slab breakouts niso vedno samo kazen za preveč nočnih francoskih žličkov ali spanje v ličilu. Napake, ki so napadle vaš polt, so dejansko vaše telo, ki vas poskuša opozoriti na osnovno notranjo zdravstveno težavo.

“Kot največji organ in ena od redkih vidnih je koža resnično okno v naše notranje delovanje,” pojasnjuje San Diego, dermatolog dr. Melanie Palm iz Kalifornije. “Kroženje, barva, temperatura, tekstura, vlažnost / vlaga / znoj kože lahko vplivajo notranje bolezni. Te spremembe, če opazimo, so morda telo, kažejo na to, da se naše ravnotežje ali homeostaz ne ohranja in da je treba ovrednotili. “

POVEZANE: Kakšne težave v krvnem obtoku lahko poskusite povedati

Dermatolog pravi, da če vam vaša intuicija pove, da je nekaj v telesnem izpuščaju ali sistemske akne, ki jih doživljate, spremljajo drugi simptomi, kot so zvišana telesna temperatura, spremembe telesne mase, spremembe ravni energije, nevrološki simptomi ali toplotna ali hladna nestrpnost, Obiščite svojega zdravnika.

Dr. Palm smo vprašali, naj razbijejo nekatere najpogostejše stvari, ki jih vaše akne lahko poskušajo povedati o vašem zdravju.

1. Vaši hormoni so uravnoteženi

Če imate sistemske, boleče ciste vzdolž vaše čeljusti, ne glede na to, kje ste v svojem ciklu, Dr. Palm pravi, da bi lahko bil krivec hormonov.

“To lahko povzroči prekomerna virusa virusa in hormonskih neravnovesij,” pojasnjuje ona. “Najpogostejši krivec tega je PCOS (sindrom policističnih jajčnikov), v katerem imajo ženske cistične jajčnike, nenormalne ali težke obdobja, hirsutizem (rast las v moškem vzorcu, kot so obrazna ali prsna lase) in pogosto akne.” PCOS notranje zdravi endokrinolog z dermatologom, ki obvladuje kožne simptome stanja.

Ko se cysts na čeljustih pojavijo samo pred ali na začetku vašega obdobja, dermatolog pravi, da je vzrok tudi hormonska, vendar ni prisotnih notranjih neravnovesij. Te zlome je mogoče zdraviti z lokalnimi zdravili, kontracepcijskimi tabletami ali spironolaktonom, drugim peroralnim zdravilom.

2. Uporabljate napačne izdelke za nego kože in kože

Dr Palm pravi, da lahko v vašem T-območju, v očeh, obrazih ali na čelu pride do poškodb, ki jih povzročajo nekateri izdelki za ličenje ali nego kože, če vaše lase ščetajo s kožo. “Naftni proizvodi in razne kozmetike, ki niso označeni kot nekomedogeni, lahko povzročijo zlom akne z uporabo,” pojasnjuje Dr. Palm. “Še posebej, če ljudje nosijo in oblikujejo svoje šape, lase za lase, vosek za lase in geli lahko povzročijo zlom v občutljivih posameznikih.” Kar se tiče površine oči, bogate kreme lahko povzročijo pomanjkljivosti, če imate kožo, ki je nagnjena k aknam.

Če poskušate nove izdelke, za katere menite, da bi vas zlomili, dr. Palm pravi, da jih nehate takoj uporabljati in da bo vaša koža počistila.

Skupaj z aktualnimi izdelki, ki jih uporabljate v vsakodnevni lepotni rutini in ne redno čiščenje stvari, ki pridejo v stik z vašim polenom, kot je vaš iPhone ali kolesna čelada, vas lahko zlomijo. Dr. Palm predlaga uporabo čistilne blazinice za akne, kot je dr. Dennis Gross “One Step Acne Eliminating Pads ($ 42; dermstore.com) po fizični aktivnosti (kot je prepognjena vožnja s kolesom), da preprečite madeži.

VIDEO: Poskusili smo: vampirsko obraz

 

3. Preveč ste izpostavljeni

Ne glede na to, ali se pripravljate na velik sestanek na delovnem mestu ali pa poskušate pravočasno doseči letališče, da bi ujeli svoj let, občutite, da je poudarjeno, da se je začelo prekomerno proizvodnjo stresnega hormona kortizola, ki ga Dr. Palm pravi lahko povzroči razširjene akne.

4. Imeli ste preveč sonca

Dr Palm pravi, da lahko dolga težka, dolgotrajna izpostavljenost soncu povzroči globoke črne glave, ki se imenujejo Favre-Racouchot okoli očesne regije. Redno z uporabo lokalnih retinoidov lahko povzroči tudi te madeže, pogosto pa tudi kemične lupine ali lasersko obnavljanje, da jih zmanjšajo.

5. Ste Acne dejansko izpuščaj

Če so vaše pomanjkljivosti le okoli oči in usta, je lahko zlom dejansko kožni izpuščaj, ki se imenuje periorialni dermatitis. Čeprav ni nobenega razloga, Dr. Palm pravi, da pogosto z inhaliranim steroidom (kot inhalator za astmo) lahko privede do rdečega, debelega izpuščaja, ki je podoben hibridu med aknami in prhljajem. Topično zdravljenje se običajno uporablja za razčiščenje.

Po mnenju dr. Palma so rdečina obraza in lomljeni kapilari lahko papulopustularne akne, različica akna rozacee. “Čeprav lahko v tem primeru koristijo nekatere tradicionalne topične terapije z aknami, obstaja več zdravil na recept, ki so odobreni in znatno izboljšajo to posebno vrsto rozacee,” pravi.