Ali bi morali resnično uporabljati robčki za nego žensk tam spodaj?

Osebne robčki? So rutinski podstavek. Ampak ženske robčki za nego? Z vsemi nasprotujočimi si informacijami in mnenji, morda niste oblikovali trdnega mnenja, če se boste zanašali na brisače ali celo na čistilce, ki so bili posebej izdelani tam spodaj. 

Mogoče jih ti BFF sovraži, toda Khloé Kardashian, vaši domišljijski BFF, jim je dal uradni žig odobritve. In trg je v razcvetu! Sweet Spot, Honey Pot in GoodWipes so samo tri blagovne znamke, ki so oblikovale brisače in izdelke za čiščenje za ženske, mnogi se celo posvetujejo z ginekologi, ko so formulirani. 

Da bi resnično ponudili, smo klepetali z dvema profesorjema, da bi ugotovili, kakšne so prednosti uporabe, morebitne slabosti in vse, kar je vmes. 

Torej bomo dobili pravico do tega, naj jih uporabljamo? Preprosto povedano, vse je odvisno od vas. 

“Nekatere ženske lahko uporabijo kaj na svojem V in nimajo posledic, pojasnjuje dr. Alyssa Dweck, ki opravlja ginekologa v CareMount Medical v Westchester County, New York in asistentka kliničnega profesorja na Oddelku za porodništvo, ginekologijo in reproduktivno znanost na gori Sinai Medicinska šola. “Mnoge ženske pa so super občutljive, ko gre za kožo” V “(vulva) in pogosto trpijo srbenje, draženje, izgorevanje in nagnjenost k okužbi.”

VIDEO: 5 “zdrava” živila, da bi se izognili porabi denarja

Ampak tukaj je stvar. Pravi, da so izdelki, kot so Sweet Spot in Honey Pot, narejeni za vulvo, ki je del zunanjih struktur. Oni so ne namenjen notranji vagini, ki je sestavljena iz še bolj občutljive kože. “Kar zadeva specifične sestavine, lahko glicerin poveča možnost okužbe z kvasom za tiste, ki so že nagnjeni k temu,” pravi dr. Dweck. “Parabeni so bili sporni zaradi svojega potenciala kot hormonskih motilcev, zato ženske, ki jih skrbi rak dojk, običajno ostanejo proč. FDA meni, da je sestavina varna. Močna dišava je pogosto draži za mnoge, zlasti tiste v obdobju menopavze ali menopavze, ko je intimno tkivo bolj občutljivo. Alkohol se lahko suši, eterična olja pa so lahko kavstična, razen v razredčenih beljakovinah. ” 

POVEZANE: 11-minutni zunanji trening Fitness Gurus Swear By

Še ena zanimiva nota? Medtem ko mnogi izdelki niso škodljivi, so razvrščeni kot kozmetični izdelki, dr. Erica Hinz, porodniški ginekolog na medicinski šoli NYU. To pomeni, nadaljuje, da FDA ne potrebuje odobritve, preden pridejo na trg. 

Pravi tudi, da imajo možnost motenja naravnega ekosistema vagine. “Nekateri splošni nasveti, ki jih dajem svojim pacientom, je, da medtem ko ti izdelki verjetno niso škodljivi, dejansko niso potrebni, saj je vaginalni pH samoreguliran,” pojasnjuje ona. V bistvu jih ne potrebujete za uravnoteženje pH tam dol, a mnogi so urejeni tako, da se ne zmešata v to naravno kemijo. 

POVEZANE: Začetniški vodnik za meditacijo

“Če se bolniki močno počutijo, da bi uporabili ženske robčke, bi predlagal uporabo tistih, ki so neutrjeni, glicerin in brez alkohola, saj lahko te sestavine povzročijo vaginalno ali vulvasto suhost in lahko povzročijo spremembo naravnega pH vagine. Nasvet je vedno, da ga obrišete s sprednje strani proti hrbtu, izogibajte se spužvam ali drugim dišavnim parfumom / izdelkom na vagini / vulvi in ​​pustite, da se zrak po kroženju prha ali kopeli. “

Če se odločite, da jih uporabite, dr. Dweck priporoča testiranje na zelo majhnem območju kože v primeru reakcije.