Ali je “Nosečnost Glow” prava stvar, ki se zgodi vaši koži?

Kar se nas tiče, Kate Middleton žari vsako sekundo vsakega dne, zato je težko vedeti, ali je bila njena svetilnost znak kraljevega otroka # 3 na poti. Kljub temu pa se je pomikanje po slikah čudovite družine in nenavadno lepih porodnih trenutkov iz vojvodine Cambridge začelo spraševati, ali je vsa “noseča sijaj” stvar dejansko resnična.

Izkazalo se je, da gestational sijaj ni le mit.

“Sijaj je resničen!” Pravi dr. Patricia Wexler, dermatologinja v New Yorku. “Sijaj obraza temelji na biologiji. Volumen krvi v nosečnosti se poveča za 50%, kar povzroči, da se ličnice privlečejo na privlačen blush zaradi dilatiranih krvnih žil tik pod površino kože. “

Poleg tega, da je flush, Dr. Wexler pravi, da je sij zaradi povečanja estrogena in progesterona, kar povzroča dodatno izločanje olja. Posledica tega je, da pravi, da je “voskast sijaj”. Pravzaprav se lahko celotna koža v času nosečnosti izboljša.

POVEZANE: Kate Middletonova najbolj zapomnjena obleka

Vendar pa to ne pomeni, da nosečnost ne more razkriti nadležnih kožnih težav. “Mnoge ženske doživljajo akne v prvih dveh trimesečjih nosečnosti, zaradi povečanja androgena in proizvodnje večjega sebuma,” pojasnjuje Dr. Wexler. “To lahko zamaši pore in vodi do bakterij, vnetij in zlomov.” Za nekatere, ker zdravila za kontracepcijo se ne jemljejo več, ali je treba zdravljenje z aknami ustaviti, lahko pride do začasnih zvišanj.

“Splošno pravilo je, če ste nagnjeni k aknamu, najverjetneje se bo med hormonskimi obremenitvami nadaljeval ali poslabšal,” dodaja.

Obstaja tudi možnost, da lahko nosečnice doživijo zastajanje tekočine, rdečino zaradi razširjenih krvnih žil ali rumenkasto-rjave obliže, ki se po koži pojavljajo zaradi hormonskih sprememb, imenovane “chloasma”.

VIDEO: Nora cena življenjske dobe lepote

“To se lahko pojavi kjerkoli na obrazu, a se ga najpogosteje pojavlja na čelu, zgornjem licu, nosu in bradi,” pojasnjuje dr. Wexler. “Nosečnostni hormoni estrogen in progesteron spodbujajo melaninske celice v koži, da proizvedejo več pigmenta. to ni enakomerno opravljeno, vaša koža pa lahko razvije tisto, kar je videti kot blazen tan. Brunete in temnejše ženske lahko razvijejo temne kroge, ki spominjajo na senčilo okoli oči. “