Ali naj ženske obrijejo obraze? Razkrivanje mitov v razpravi o debelih obraznih laseh

Brijete ali ne obrijete? To je vprašanje. Ideja žensk, ki brišejo svoje obraze, ni nikakršna nova, ampak kot bacne in grobo zadovoljstvo, ki ga dobite od odstranitve trdovratne črne glave, to je eden izmed tistih tabu ritualov lepote, ki redko zapustijo zasebnost svoje kopalnice manj se razpravlja v javnosti. “Ženske so že več let obrirali obraze, o tem pa o tem nismo vedeli ali govorili šele pred kratkim. Veliko žensk v 50-ih, kot so filmske zvezde in starleti, boste ugotovili, da so to storili,” pravi Stephanie Kaulesar, specialistica na salonu za odstranjevanje las Spruce & Bond. “To je pravzaprav, kako se je začela uporabljati metoda dermaplaninga, kjer dermatolog nosi skalpelni nož in razbarva površino vaše kože in las.”

Pogovarjali smo se s Kaulesarjem, da bi jo vzpodbudila na gibanje in razkrila nekatere mite in napačne predstave o odstranjevanju dlačic, kot je tista, ki pravi, da se bodo vaše pramene obrnile bolj debelejše in temnejše, če se brijete, kar za zapis ni res . To je iluzija, ki jo povzroči britvica, ki razrezuje lase na najhujši točki. “Če pogledate na vrvico za lase, je tanjši ob koncu in debelejši proti jedru,” pojasnjuje Kaulesar. “Ko raste normalno, raste do postopne točke, medtem ko ga obrišete, ga odrežete na tahnem robu.”

POVEZANE: Kako odstraniti in preprečiti ingrown dlačice

Če je malo breskev, ki vas skrbi, ste verjetno dober kandidat za britje. “To je nekaj, kar ustvarja veliko samozavedanja, tako da, če se ženina počuti bolje, potem morate to storiti,” pravi. “Obraz je prva stvar, ki jo kdorkoli vidi, ko te pogleda, zato ublaži tesnobo za ljudi, ki jih moti.” Vendar pa britje obraza ni tako enostavno, kot bi zbral britev Venerin in odšel v mesto – potrebovali boste veliko pozornosti, da ne bi prišli do polne oblike. In to ni nekaj, kar lahko storite 10 minut pred odhodom. “Vzemite si čas v vseh pogledih in pojdite po površini enkrat v smeri, v kateri lasje rastejo,” ji svetuje. “Izogibajte se nikamor od vaših ličnic, nato pa vstopite na druga področja, ki lahko postanejo malo nevarna – in se ne dotikajte obrv.” Čeprav je na trgu na voljo veliko mini britvičnih britev, je po mnenju Kaulesarja najboljše orodje za zdravljenje moška britev, saj je narejena za reševanje grobih las na svojega človeka, vendar lahko učinkovito odstrani vašo zelo mehko teksturo v enem potegnite.

POVEZANE: Bikini Line Essentials: 3 načina pripravljanja sezone kopalke

Uporabite svojo najljubšo kremo za britje, da pripravite območje, in če vas zamisli, da bi britev na vašo kožo prestrašili, začnite s preskusnim obližem, da boste sprožili gibanje. “Če imam žensko pred menoj, ki je grozljiva zaradi ideje o britju njenega obraza, ji pravkar povem, naj poskusi malo na strani blizu čeljusti, tako da ni tako opazna, potem pa naredite malo naenkrat, “pravi Kaulesar, ki svojim strankam svetuje, da lasersko odstranjevanje dlak prepovejo kožo z britjem. “Glej, kako lasje rastejo nazaj, in ugotovili boste, da to ni tako slabo, kot se zdi.”

Čeprav boste z britvico uporabljali britev, ne boste želeli vključiti aftershave v vašo rutino. Ker ima izdelek v njem alkohol, je formula lahko preveč suha za vašo kožo. “Običajno uporabljajo alkohol za sanitarizacijo ali razkuževanje, toda kot ženska, je pomembno, da pH kože ohranite uravnoteženo, da se izognete zlomom”, svetuje Kaulesar. “Približal bi se uporabi tonerja, saj vedno želiš obdržati obraz.”

Kako pogosto se dotaknete, je odvisno od vašega naravnega cikla rasti dlak, poleg tega pa vam poleg videz brez videza ugotovite, da bo območje bolj gladko kot preostali del obraza, zahvaljujoč blagu pilingu rezil.

POVEZANE: (Ne) Občutite opekline! Kako umiriti in zdraviti britje izpuščaj