Ali naj uporabljate kremo za oči ali gel? Imamo odgovor

Nekateri ljudje se lahko sklicujejo na vranične noge kot črte znakov, vendar jih obravnavamo kot bane našega obstoja. Ker so naše oči ena od naših najpomembnejših lastnosti, če še niste začeli, je čas, da začnete dajati občutljivo površino kože TLC, ki jo zasluži s kremo za oči ali gelom.

“Vek kože je najtanjša koža v celotnem telesu. Zato postane naguban, ohlapen in celo saggy prej v starosti, “pojasnjuje dermatolog S. Manjula Jegasothy, MD, predsednik uprave in ustanovitelj Miami Skin Institute. “Na stotine študij je pokazalo, da je uporaba kože na vlažnih površinah koristna za zmanjšanje suhega stanja, kar dolgoročno vodi k povečanju proizvodnje kolagena, elastičnosti in zato manj gubanja in lagodnosti. Zato bi morali vsak dan vsakodnevno uporabljati kremo za oči ali gel že od svojega starosti že pozno najstnikov. ”  

POVEZANE: kako določiti tip kože enkrat za vselej

Torej, kaj je pravzaprav razlika med kremo za oči in gelom, in kateremu proizvodu naj dosežete, ko greste skozi rutinsko kozmetiko? Tukaj smo, da ga demistificiramo.

Krema za oči je sestavina olja, ki je suspendirana v vodnem vozilu, ki je obremenjeno z aktivnimi sestavinami, ki so dovolj nežne, da ne draži občutljivo oko. Ker zagotavljajo zdravo raven hidracije, dr. Jegasothy priporoča uporabo kremne formulacije, če imate normalno do suho kožo. Olje Henrikson’s Total Truth Eye Cream SPF 15 ($ 45; sephora.com) za svojo vitaminsko-pakirano formulo, ki zategne, hidrira in vsebuje tudi SPF za zaščito vaše kože pred UV / UVA žarki..

Kar se tiče gel za oči, so ti izdelki za nego kože ponavadi polni ne-oljnatih snovi, kot je silikon, suspendiran v vodi, in aktivne sestavine, ki se borijo proti finim linijam in tresenja. Če se vaša koža nagne na oljnato stran, ali pa se zavedate, da se boste ves dan ves dan znojili na soncu, dr. Jegasothy predlaga, da dabbing na gel za oko, kot je EltaMD Renew Eye Gel (50 $; dermstore.com). Ta gel ni samo zmanjšuje trenutne znake staranja in preprečuje prihodnjim oblikam, je tudi osvežujoče zdravilo za navihane, utrujene oči.