Dermatologi razkrivajo svoje najljubše vlažilce za vsako skrb kože

S hladnejšim vremenskim vplivom smo mislili, da se bomo povezali z več vrhunskimi dermatologi in se vprašali, katere hidratorje imajo. Ne glede na to, ali se borite s kosmiči ali poskušate uravnotežiti mastno kožo, boste našli formulo, s katero boste sprožili ta sij.

POVEZANI VIDEO: Kako pravilno vlaži vlažilno kremo

Normalna koža

Vlažilci from Derms
Vljudnost

“Trenutno sem obseden s Skinceuticals Triple Lipid Restore 2: 4: 2 ($ 125; skinceuticals.com). Na normalni ali suhi koži izboljša pregrado kože in ji daje dodatno povečanje hidracije, ki jo potrebuje. Dime velikost dab daje celotnemu obrazu mehko, rahlo plumperno površino. Na kosti črede bom dal še nekaj poudarjenega učinka. “-Annie Chiu, specialist za dermatologe iz L.A.

Suha koža

Vlažilci from Derms
Vljudnost

“Ker še vedno uporabljam mojo retinoidno kremo proti gubam, se moja koža lahko zimo postane zelo suha. Zato uporabljam Cetaphil RestoraDerm ($ 17; drugstore.com). To je vlažilno telo telesa, vendar ga uporabljam na obrazu! Izdelan je s ceramidi in filagrinom; filagrin je kožni protein, ki je pri ljudeh z ekcem slabljen. Uporaba te kreme pomaga preprečiti, da bi koža preveč sušila in ne zamašila pore. “-Anthony Rossi, dermatolog na osnovi N.Y.C.

Zrela koža

Vlažilci from Derms
Vljudnost

“Moja najljubša nočna krema je zdaj nočna krema Dr. Brandt ($ 135; sephora.com). Vsebuje keramide, ki lovijo vlago, in ekstrakt planktona, ki nevtralizira proste radikale. Ta mešanica spodbuja kroženje in promet celic, tako da moja koža izgleda zjutraj zjutraj in se zdi bolj zdravo. Najprej uporabim serum in nato na površju prelijem to bogato smetano. Zagotavljam tudi, da bom pokrival celoten vrat. “-Dr. Whitney Bowe, Westchester, N.Y., ki temelji na dermatologu

Občutljiva koža

Vlažilci from Derms
Vljudnost

“Cetaphil vlažilna krema ($ 16; ulta.com) je bila moja dolgoletna najljubša, še posebej v hladnejših mesecih. Brez vonja. Formula je bogata, vendar se zlahka absorbira in ni mastna. Vsebuje sladko mandljevo olje za hidratacijo kože in vlažilni učinek traja cel dan. “-Rosemarie Ingleton, dermatolog na osnovi N.Y.C.

POVEZANE: 5 načinov vitamina C lahko poveča svojo lepoto rutinsko

Mastna koža

Vlažilci add
Vljudnost

“Nova formula HA5 kože (Ha5 pomlajevalni hidrator, $ 178; skinmedica.com) vsebuje kombinacijo cvetnih matičnih celic grozdja, hialuronske kisline in peptidov v lahkem občutku. To je odličen sloj, ki zagotavlja anti-aging in protivnetne sestavine ter hialuronsko kislino, ki deluje kot gobica, ki drži vlago. Za razliko od mnogih drugih različic hialuronske kisline, ta lastniška različica prav tako spodbuja lastno proizvodnjo hialuronske kisline v telesu. Krema hidratira, vendar pusti suho svilnato občutek. To sem uporabil pred sončnim žarkom zjutraj. Lahko ga tudi uporabite pred ponovnim retinoidom, da zmanjšate draženje. “-Heidi Waldorf, dermatolog na osnovi N.Y.C.

Kombinirana koža

Vlažilci from Derms
Vljudnost

“Všeč mi je Garnier Moisture Rescue osvežilna krema za gel ($ 7; target.com). Odlično je za kombinirano kožo. Gel je vlažilni, vendar ne preveč oljnat. Zdi se mi, da pozimi dobro deluje okoli ust in brado, kar se lahko pogosto zgubi. Z lahkoto lahko pritrdite podlago in zaščito pred soncem, ne da bi se počutili, kot da ste preveč oblečeni. “-Kavita Mariwalla, Long Island, dermatolog, ki temelji na N.Y.

Zimska koža

Vlažilci from Derms
Vljudnost

“Moj novi najljubši zimski vlažilnik je Boscia Tsubaki Beauty Oil ($ 46; sephora.com), izdelan iz kamelijskega olja. Ko rešim smučanje, mi shrani kožo. Lahka je in mehka, ne mastna. Lahko poskusite dodati kapljico navadnemu moisturizerju ali, če imate zelo suho kožo, jo uporabite naravnost iz steklenice. “-Jessica Wu, L.A., ki temelji na dermatologu.