Evo, zakaj se pore na vašem nosu ne bo razpletel

Izpraznili ste škatlo pornih listov, si izbrali obraz prevečkrat, da bi priznal, in morda celo vložili v drago obraz. Nada. Pore ​​na nosu so še vedno zamašen.

Če ste se že dolgo borili s to sivi koži (kot avtor te zgodbe), imamo nekaj odgovorov za vas. Klepetali smo s kirurškim dermatologom Dr. Carl Thornfeldtom, da ugotovimo, zakaj se pore v vašem T-območju tako napolni in kako jih resnično očistiti.

Torej, kljub temu, kar si morda mislite, morda ne gre za vašo čiščenje.

“Zamašene pore izhajajo iz poškodb strukture por, vključno s konjskimi vlakni, ki potiskajo olje na površino in hiperaktivna žleza,” je pojasnil naš prof. “Zdaj je znano, da je ta odgovor predvsem posledica vnetja in ne samo povečanih hormonov. Za zmanjšanje delovanja žleze je potrebna topikalna in oralna terapija. “

POVEZANE: Kaj je Super Akna?

Torej, kaj morate storiti? V smislu aktualnih izdelkov morate biti specifični za sestavine in poiskati tiste, ki bodo krčili žleze in zmanjšali vnetje. Dr. Thornfeldt pravi, da lahko te sestavljajo stvari, kot so salicilna kislina, sulfacetamid, žveplo, retinaldehid, retinol in niacin amid, med drugim. Prav tako omenja zeliščne izdelke z visoko vsebnostjo vitamina A in protivnetnimi sestavinami, kot so rožmarin, meteorit, kurkumin in ricinus. “Peroralni dodatki vključujejo mete kosti, kurkuma in ingverja, niacinamida (vitamin B3), vitamina B6 pred menstruacijo in prek njega ter cinka pikolinata,” se nadaljuje.

Čeprav je ena pomembna opomba? Če želite resnično poravnati pore, pravi, da morajo biti vaši aktualni izdelki naftni, da lahko pridejo do baze. “Salicilna kislina, jabolčna kislina ali retinolni kemični lupini so še posebej učinkoviti, medtem ko glikolični in AHA pilingi niso zelo učinkoviti, saj so topni v vodi”, pravi Dr. Thornfeldt.

VIDEO: ikonične barve: NARS rumeni v orgazmu

Če vse zgoraj ne uspe? Najprej naredite dermatologa in se posvetujte z zdravnikom.

“Rdeče in infrardeče LED luči imajo večfunkcionalno aktivnost za čiščenje teh lezij, kot tudi fotodinamično zdravljenje (PDT) v medicinskih zdraviliščih in zdravniških pisarnah”, pravi naš prof. “Intenzivna terapija Pulse Light neposredno na tkivo je koristna. Dokazano je bilo, da bo izvlečenje samo brez sledenja z lokalno in oralno terapijo povzročilo ponovno polnjenje v 13 dneh. “