Kaj je Cica, čudežna sestavina, ki jo želite videti povsod?

Če bi imela dolar za vsak izdelek za nego kože, ki sem ga videl z “čudežnimi” sestavinami, kot so hialuronska kislina ali micelarna voda, označena na etiketi, bi se kopel v kadi z 300-mililitrskimi vlažilci La Mer vsako jutro in zvečer. Ko se ustvari moč sestavine, poplave trg v približno dveh letih, navidezno zdravilo za vse posamezne izdelke za nego kože. Videli boste povsem povsod, ali nakupujete v Sephori ali v vašem kotu Walgrina. Dolgčas vseh HA in micelnih mehurčkov, sem nestrpno čakal na naslednjo sestavino v negi za nego kože, da bi se spravil na – in mislim, da bi lahko bila “cica”.

Cica je kratka za Centello Asiatico, zeleno, ki je jedo in se pogosto uporablja kot zdravilna zelišča v Aziji. Google, in videli boste, da izgleda kot detelja. Tigrovi so se navidezno navijali v Centelli Asiatici, da bi pomagali zdraviti bitke, in lahko naredi precej preobrazne stvari tudi na človeško kožo.

“Pokazalo se je, da pomiri vnetje s svojo močno antioksidativno vsebino in pomaga izboljšati celjenje ran,” pravi dr. Joshua Zeichner, direktorica kozmetičnih in kliničnih raziskav na Oddelku za dermatologijo v bolnišnici Mount Sinai v New Yorku. “Njegova dokazana izkušnja v tradicionalni kitajski medicini in naraščajoči podatki o zdravilih v zahodni medicini je Centella Asiatica postala priljubljena in učinkovita sestavina za nego kože.”

POVEZANE: Maska za najboljšo prodajo Sephore oživi kožo v 10 minutah

Ima tudi možnost, da pomaga popraviti pregrado kože, ki jo Dr. Zeichner pravi, da se lahko poškoduje zaradi staranja, suhega stanja, ekcema, rozacee in prekomerne uporabe ostrih izdelkov za nego kože. Nekoliko ozadje: kot zaščitni pokrov je kožna pregrada, ki pomaga ohranjati kožo vlažno, brez gub in sijočih. “Lahko se kombinira z drugimi aktivnimi sredstvi in ​​verjetno bomo videli več izdelkov, ki jih uporabljamo sami ali v kombinaciji z drugimi aktivnimi snovmi,” pravi Zeichner.

DR. JART+ Cicapair Tiger Grass Cream
Vljudnost
Dr. Jart+
$ 48

NAKUPUJTE ZDAJ

Rastlina se večinoma uporablja v vlažilcih, kremah in podobnih izdelkih. Dr. Jart + je bil eden izmed prvih, ki je prinesel v ospredje celotno linijo, ki je ustrezno označila Cicapair Tiger Grass, posvečeno moči sestavine. Ekspanzivna linija kreme za korekcijo barve, krepilne kreme in celo obrazne maske kažejo, koliko lahko storite s cico. Priljubljena linija K-beauty Innisfree pravkar sproži svojo lastno različico balzamice Cica, namenjene izboljšanju teksture kože.

VIDEO: eden od teh balzamov za 3 $ se prodaja vsak drugi po vsem svetu

 

Letos, zahvaljujoč balzamu retinola proti staranju, ki se imenuje L’Oréal Paris Revitalift Cicacream, je Cica dosegla masovni trg. Izdelek traja samo dva tedna, da izboljša videz drobnih linij in gub, vendar sem opazil največjo razliko v plitki in mehkobi obrazu po nekaj tednih uporabe. 

L'Oréal Paris Revitalift Cicacream Anti-Wrinkle + Skin Barrier Repair
Vljudnost
L’Oreal Paris
$ 14

NAKUPUJTE ZDAJ

Nimam nobenih bitnih ran za zdravljenje, ampak moja koža je izgledala bolj voljno, sijoča ​​in zdrava. In tako kot kale in Kardashians, mislim, da je varno reči, da bo ta sestavina skoraj povsod.