Kako izbrati (in uporabljati!) Najboljši obrazni serum za vas

Če ste ponosni lastnik medicinske kabineta z serumi, vendar nimate pojma o tem, kaj izdelek za nego kože dejansko počne ali kako ga naj uporabljate, niste sami. Kot neobvezna ličila, serumi so polni protislovij: vlažijo, vendar ne smejo nadomestiti vlažilca, nekatere formule pa so mastne, vendar niso razvrščene kot obrazna olja.

Zmeden? Tudi mi. Obračali smo se na dermatolog Dr. S. Manjula Jegasothy, MD, direktor in ustanovitelj Miami Skin Institute, da razčistimo, kakšni so serumi, kako naj se izdelek uporabi, in kakšne formule so najboljše za vašo kožo.

POVEZANE: 8 stvari, ki jih niste vedeli o polnilnikih

Torej, kaj je serum?

 Serumi so kot streljanje na kožo. Pakirani so z močnimi sestavinami za preprečevanje staranja, kot sta retinol in vitamin C, in zmešani s sredstvi, ki niso na osnovi olja, kar naredi vlažilne formule. “Serumi v obrazu uporabljajo sintetične snovi, kot so silikon in glicerin, da proizvedejo tanko teksturo in spolzek občutek seruma, ne da bi pri tem uporabili zaplete, težke sestavine, kot so karitejevo maslo ali jojoba-olje,” pravi dr. Jegasothy.

Kako uporabljati serume v rutini za nego kože?

Zdravljenje serumov kot velik finale v rutini za nego kože. Dr. Jegasothy pravi, da jih uporabite za ostale izdelke, tik pred začetkom ličenja. “Če uporabljate druge izdelke za nego kože nad serumi, se vaš obraz lahko začne preveč sijoč, zlasti ker se dan nadaljuje,” pravi.

Če želite uporabiti serume, dr. Jegasothy priporoča uporabo čistih prstnih nasvetov, kot bi jih uporabljali pri drugih izdelkih, in sprejeli lahke navzgorske kapi. Tako kot pri kremah za oči prav tako poudarja, da pri uporabi serumov okoli očesne površine skrbno posvečate pozornost. “Uporaba karkoli na oko je treba storiti zelo nežno, v patting metoda,” pojasnjuje dr. Jegasothy. “Nikoli ne vdihujte kreme ali serumov v oko, saj lahko zlomi občutljive kapilare, ki se nahajajo pod kožo tankega veke, kar lahko kasneje povzroči kroge v očesu”.

VIDEO: 5 Obdelava kože Dermatologi pravijo, da so odpadki denarja

Kako izbrati pravi serum?

Če serumsko nakupovanje dr. Jegasothy priporoča, da razmišlja o blagovnih znamkah, ki imajo dober ugled, klinično preskusijo svoje izdelke in razkrijejo seznam sestavin. Če imajo visoko koncentracijo sestavin, bolje. 

Glede na dejanske sestavine, če imate mastno kožo, predlaga, da izberete serum s salicilno kislino in / ali glikolno kislino. Pri suhih kožah poiščite formule, ki vsebujejo hidratantne beljakovine, kot je hialuronska kislina, ki pritegnejo vodo na kožo. Medtem ko staranje, dolgotrajno ali kombinirano kožo koristijo serumi z vitaminom C in retinoidi.