Kako je Charlotte Tilbury uporabljal modo, prijatelje in veliko fundacije za ustvarjanje cesarstva

Charlotte Tilbury sedi za klepet v svoji sobi v Manhattan’s Bowery Hotel s polnim obrazom ličila. Njen popoldanski videz je svilena številka žepnih pasov, ki jo je ustvaril Ghost in krepak, oblikovana peta. Z eno besedo je glamurozna. In če ne bi rekla, ne bo motila. “Jaz sem obseden s psihologijo in močjo ličila,” pravi. “To ni nesmiselna stvar.”

Tudi njen posel ni. V skoraj štirih letih se je Tilbury izkazal za ne samo zelo iskanega umetnika (Amal Clooney se je obrnila na Tilbury za njen poročni dan), temveč tudi zelo učinkovito podjetnika. Z več kot 200 izdelki, prodanimi v 39 državah, je njena lepotilna linija v treh letih dosegla trikratno rast. In pod njenim sokolskim očesom, vsak vidik tega – od embalaže rose rose do svetlobno-refleksnih formul – je bogat in vreden rdeče preproge. Njena prijateljstva služijo kot stalna navdih: vzemite na primer svojo zbirko Hot Lips, ki vsebuje šminke imenom Miranda Kerr (koral Miranda May) in Salma Hayek (mavvy Secret Salma).

V stilu October Charlotte Tilbury 4
Z ljubeznijo Charlotte Tilbury

Njena fascinacija s ličenjem se je začela med odraščanjem v Ibizi med ustvarjalnim krogom. S svojim očetom umetnika in materinim producentom je mladi Tilbury ujel predstave Grace Jones in Queen v znamenitem Ku Clubu. “Moji starši so bili zelo kul,” pravi. “Bili bi na plesišču, v bazenu. Bilo je sedemdesetih let, bilo je zelo sproščeno. Bilo je v tem raju, s tem občutkom svobode, neverjetno.”

POVEZANE: 10 življenjsko spreminjajočih se trik, ki sem jih učil z udeležbo na Masterclassu Charlotte Tilbury

Pri 13 letih se je Tilbury odpravila v internat v London, kjer je eksperimentirala s ličenjem. Ko se je nekaj mesecev kasneje vrnila na španski otok, nosila eyeliner in maskara, “so se ljudje takoj odzvali različno zame,” pravi. “Bili so bolj pozorni in veliko bolj pozorni. Postala sem bolj popularna čez noč.” Sprva ni mogla verjeti, kako se je zdelo plitvo ljudstvo. “Ampak potem sem spoznal, da je to moč. Ličila bi lahko bila orožje, da bi se počutil samozavesten.” Kasneje se je obljubila, da še nikoli več ne bo šla (še vedno spi v bazo in maskaru) in postala je lepota v svoji seriji. “Deklama bi povedal, kaj nositi, kakšne barve jim ustrezajo, kako spremeniti obliko svojih obrazov. Bila sem obsedena.”

Ko je prestopila poti z supermodelno ličilnico Mary Greenwell pri 16, je vse kliknilo. Tilbury ji je kmalu začela pomagati na modnih revijah in na poganjkih, in ime pro je odprlo vrata. “Ko sem imela 19 let, sem začel delati portrete Vogue,” pravi Tilbury. Uvodniki so privedli do dela z rdečimi preprogami in vzletno-pristajalne steze, kjer je sodelovala s Alexander McQueen, Miuccia Prada in Tom Ford. Ampak ves čas “sem bil trgovec na drobno v srcu, tudi pri 13 letih,” pravi. Tilbury je sanjala o svoji liniji ličila. Vedno sem vedel, da bo res velik. Vedno.

VIDEO: Jaz sem obseden: vonj po miru s Charlotte Tilbury

Leta 2013 je Tilbury v londonski trgovini Selfridges izdala svojo kozmetiko in nego kože. Njena čudovita krema, masleno zmešnjavo, ki jo je oblekla z ozadja, je postala instant kultna klasika. “Na stotine ljudi je bilo postavljenih,” se spominja. “Razbili smo zapise in nihče ni videl, da prihaja – razen mene.”

V stilu October Charlotte Tilbury 7
Vljudnost Charlotte Tilbury

Seveda ji je njena prijatelja imela malo pomoči: Kate Moss (kum do dveh otrok Tilburyja), Kate Bosworth in Sienna Miller pa sta na Tilburyjevem Instagramovem krmilu (@ctilburymakeup) popestrila 1,4 milijona privržencev. “Če bi začel blagovno znamko pred socialnimi mediji, nikoli ne bi bilo tako uspešno, kot je [danes],” pravi. “Zdaj vam ni treba čakati in videti, kdo vam bo omogočil glas. Imate lahko neposreden pogovor s svojim potrošnikom.”

V stilu October Charlotte Tilbury 8
Z ljubeznijo Charlotte Tilbury

Na Tilburyjevih zmešnjavih krmilih – neustavljiva mešanica navdiha celeba, nasveti za ličenje in sporočila vase – vsaka je vabljena na zabavo. “Ustvaril sem to linijo, ki ženskam pomaga biti najsrečnejša in najbolj samozavestna,” pravi. “Ljudje so sedeli v mojem stolu, izčrpani, z mozolji, in po tem, ko sem masiral kožo, dal ličila, osvetlil kožo, pogledal v ogledalo, in oni so:” Oh, moj bog. ” Ljudje so jokali. “

Morda je največja skrivnost uspeha Tilburyja, da je vedno prepričana v to: “Ne razumem pomena” ne “,” pravi. “Imam prepričanje, in pridem tja. Nihče mi ne bo povedal, da ne bom.” Kreativna vizualizacija in pozitivno mišljenje sta dnevna praksa. “V vsakem negativnem položaju je pozitiven, verjamem le v pozitivne”.

Zvezde so jasno na njeni strani.

Za več takšnih zgodb si vzemite oktobrsko številko V stilu, na voljo na newsstands, na Amazon, in za digitalni prenos 15. september.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

59 − 55 =

map