Kako je Pat McGrath postal najpomembnejši umetnik ličila na svetu

Z novo linijo kozmetike in velikimi družbenimi mediji sledi, ikonični makeup umetnik je bolj zahtevna kot kdajkoli prej. 

“Živjo ljubezen!” pravi Pat McGrath, njen britanski naglas glas toplo in udobno. Ni čudno, da najbolj super supermodelov, od Kendall Jennerja do Naomi Campbell, pokliče njeno “mamo”. Pravkar se je vrnila v njen dom v New Yorku po nalogi z njenim dolgoletnim sodelavcem, fotografom Stevenom Meislom. Ko so jo vprašali, kako je šla, se je strmela: “Amazing. Čudovit dan ustvarjanja izgleda. “

“Ustvarjanje videza” je skromen način, kako opisati, kaj počne. Seznam najboljših najboljših z vseh področij – Madonna, Oprah Winfrey, Karl Lagerfeld, Tom Brady in McGrath bi bili del tega panteona. Morda zveni kot hiperbola, vendar je danes najbolj pomembna in vplivna ličila na svetu. Stella McCartney je rekla, da je genij. McGrath se nanaša na sebe kot srečen narkoman lepote. 

Pat McGrath's Golden Touch - Slide 3
Vljudnost Pat McGrath

POVEZANE: Pat McGrath’s New Beauty izdelek izgleda kot dobro kot zlato 

Vsako sezono McGrath dela na smeri ličenja za več deset modnih revij – Anna Sui, Diane von Furstenberg, DKNY, Givenchy, Louis Vuitton, Maison Margiela, Prada in Tommy Hilfiger. Njena divje domišljijsko delo Techicolorja za Diorja med obdobjem John Galliano je povzdignil koncept lepote modne piste.

McGrath je oblečena v svoji blagovni znamki vse črne obleke, od njenega traku navzdol do svojih navadnih patik, McGrath je pomirjujoča prisotnost za ozadje tako za oblikovalce kot za modele. Ko je ona v bližini, vedo, da se bo magija zgodila. Koža se spremeni z njo (znano je, da raje prste ščetke), ličila pa so vedno moderna. Njen perfekcionizem in pripravljenost sta legendarna. Njena vojska pomočnikov je znana, da prispeva s kar 75 koščkami prtljage, opremljene s Sephoro vrednimi laserskimi trepalnicami in mavričnimi pigmenti, pa tudi s knjigami za umetnost in modo. 

McGrath je tudi v kinematografiji (upam, da je pijanec Rooney Mara za Dekle z Dragon Tattoo?), nato pa so nešteto oglasov in vplivnih uredniških širitev. 

Pat McGrath's Golden Touch - Slide 6
Vljudnost Pat McGrath

POVEZANE: Kit McGrath’s Highlighting Kit bo spremenil vaše življenje 

Po letih, ko ji je dala svojo sijajno ponudbo drugih podjetij, ki so ustvarjali kozmetične zbirke za Dolce & Gabbana, Giorgio Armani in Gucci ter delala na CoverGirl in Max Factor kot kreativni direktor za Procter & Gamble, je končno uspela s svojo lastno oktober z Pat McGrath Labs. Ozadje: “Kjer neizkoriščen preizkus izpolnjuje surov glamur.” 

Pat McGrath Labs je namesto celotnega obsega serije skrbno pripravljenih omejenih izdajnih kompletov, spustil enega naenkrat in napovedal preko Instagrama milijonskim spremljevalcem McGrath. Izpuščanje dabata, Gold 001, je predstavljalo torto iz razkošnega pigmenta, mešanje tekočine in lopatico. Prodanih je 1.000 kompleta v bliskavici, kot tudi poznejši izdelki. “Nisem si mislil, da bi s svetom resnično sledil način, kako je to storil,” pravi McGrath. “Tako je zabavno gledati in biti del.”

Z vsakim novim sijajnim očesnim očesom, vroče rožnato oko “rdečilo”, sijočo poudarjalno palico, dvojni znak, mikrofonsko blesk-McGrath razkriva trike svoje trgovine. Želite ponovno ustvariti ustnice Bella Hadid, ki jih navdihujejo z ruby ​​slipperjem iz zadnje modne predstavitve Versaceja? Zdaj lahko z Lust 004 v Vermillion Venom. Kaj pa s svetlobno kožo njene sestre Gigi iz Miu Miu spomladi? Sneg kože Fetish 003 v Nude. 

POVEZANE: Te znamenitosti so močan primer za trend bleščanja 

Obiskovalci lepote so obsedeni, kot razkriva pogled na socialne medije. YouTube je napolnjen s tutoriali in pregledi, McGrath pa je označen na neštetih Instagrams in Snapchats s svojimi izdelki. Svojim najljubšim si je celo preimenoval, tako iz ambicioznih umetnikov ličil, kot tudi slavnih oboževalcev, kot je Kate Hudson. (Za še več McGrath si oglejte njen skrivni koncept konceptualnih videoposnetkov blagovne znamke Vimeo.)

Bila je to potovanje za nekdanjega otroka, čigar samska mama, jemajčanska priseljenka, bi od lekarne do trgovine odšla v iskanju popolne temelje, hčerke v vleki. »Moja mama je bila obsedena z ličenjem«, se spominja McGrath, ki je odraščal v Northamptonu, zunaj Londona. «V teh dneh niste našli ničesar za temno kožo. Zasnovala bi svoje barve. «McGrath pravi, da je mamina strast in domišljija DIY zagotovo navdihnila njeno poklicno pot.

Kljub velikemu uspehu je potreboval čas, da se je McGrath prebijal. “Nisem mogel biti aretiran. Spominjam se moji moji, po mnogih letih, rekoč: “Ali ste prepričani, da ne želite dobiti resničnega posla?” “

Pat McGrath's Golden Touch - Slide 5
Vljudnost Pat McGrath

POVEZANE: Pat McGrath se je lotil svojega spina na kompletu za ustnice

Težko je zamisliti mladega Pata, samo na vrhu veličine, ki se bori za rezervacije. Hvala bogu, da se ni odrekla. Predstavljajte si modni svet brez njenega neverjetnega dela. “Nič ni mišljeno, da bi bilo lahko, zato samo nadaljuješ,” pravi. “Vedno sem se počutil, da bi moral biti.”