Kako Microneedle doma

Koncept microneedling, zdravljenje nege v pisarni, ki vključuje izpiranje obraza z majhnimi iglami, sama po sebi zastrašuje, zato je samopostrežni postopek na domu verjetno zmeden. Toda, če je oborožen s pravim pripomočkom in znanjem, je mikrohranitev doma lahko stroškovno učinkovit način za jasnejše, mladostno polt.

Če želite natančno ugotoviti, kako narediti domače različico učinkovite terapije in kako izbrati najboljšo napravo za vaše potrebe kože, smo se obrnili na Jordana Mattioli, licenciranega estetnika na CompleteSkinMD v N.Y.C.

VIDEO: Najboljši izdelki za pospeševanje kože

 

Kaj je Microneedling?

Mikroneedling naprava izgleda kot barvni valj, pokrit s konicami, ki prebije kožo, ko jo vodite preko obraza. Piercing kože z drobnimi luknjicami spodbuja proizvodnjo kolagena in v bistvu kick začne kožni naravni proces zdravljenja. To je tisto, kar naredi mikrohranitev tako učinkovito metodo zmanjševanja brazgotin in znakov staranja, kot so fine linije in gube.  

Prav tako pomaga, da vaša linija za nego kože deluje tudi bolje. “Te drobne izvlečke omogočajo, da kožne sestavine hitreje prodrejo, kot bi jih sami, zato bodo hitreje spremenili kožo,” pojasnjuje Mattioli.

Kakšna je razlika med notranjim in mikrofonom na domu??

Med zdravljenjem v pisarni se običajno opravi električna ali akumulatorska naprava, ki je podobna tradicionalnemu valjčku ali peresniku, mikrorelek na domu pa se najpogosteje izvaja z ročnimi odmikalniki, kot je Cosmetic Roll-CIT by Environ. Glavna razlika med estetikom ali dermatologom, ki opravlja postopek, ne pa vam, je, da bo profesionalna različica uporabljala daljše igle, ki se veliko bolj poglobijo za zdravljenje brazgotin, gub in drugih poškodb kože.

“Microneedling valji na domu preprosto preidejo na kožo, obstajajo majhne igle, ki naredijo kožne kožice (domače različice bodo dobili kožo malo roza, vendar niso dovolj globoka, kjer boste videli kapljice krvi ), “Pravi Mattioli. “Mikroneedling z valjčkom doma ne gre dovolj globoko, da bi zdravil globoke brazgotine ali globoke gube, vendar bodo popolnoma izboljšali teksturo kože in naredili te globoke gube / brazgotine nekoliko boljše.

Mattioli pravi, da obstajajo dva načina, kako bodo zdravljenje na domu izboljšale pogoje kože, razen za aktivne akne ali rozacee: iglice prodrejo dovolj globoko, da spodbujajo kožne lastne epidermalne rastne dejavnike za povečanje kolagena in pomagajo aktualnim izdelkom za nego kože, ki jih uporabljate po valjenju prodreti globlje, da bi izboljšali svoje rezultate.

Torej, kako vem, katera naprava bo kupila?

Neprijeten način nakupa valja za nego kože se mora posvetovati z vašim esthetikom ali dermatologom, tako da vam lahko priporočijo svojo idealno dolžino igle in vam dajo hiter vadnik o tem, kako ga uporabljati.

Če ne morete govoriti z zdravstvenim delavcem, Mattioli priporoča raziskovanje spoštovanih blagovnih znamk, branje pregledov, izbiro pravilne dolžine igle in neupravičeno ceno, da se prepričate, ali kupujete kakovostni valj.

Za zagotovitev, da ne boste zlomili ali raztrgali kože, Mattioli pravi, da držite valje, ki imajo igle, ki so bodisi .2mm, .25mm, ali .3mm. “Nikoli ne grem čez .3mm za obraz,” pravi. Njeni najljubši valji so Environ, ena prvih blagovnih znamk, ki omogočajo dostop do teh naprav za domačo uporabo.

Kako dejansko uporabljate Microneedling Device?

Medtem ko lahko uporabljate valj na vseh vrstah kože, Mattioli poudarja, da ga nikoli ne smete uporabiti, če ste aktivni akne, izjemno občutljiva koža ali rozacea in nikoli ne uporabljajte na hladnih ranah ali kosih. Prav tako predlaga zdravljenje ponoči, saj bo vaša koža malo rdeča od tega, in to počne tekoče enkrat tedensko na začetku, ki delajo do 3 do 5 krat na teden.

Ko očistite in uporabite svoj serum po izbiri za vašo kožo, uporabite nežen tlak, da napravo napolnite preko vaše kože navpično, vodoravno in diagonalno. “Morali bi narediti 2 do 4 prehoda / zvitke navpično, nato pa slediti še dva do štiri zvitke vodoravno, itd. V istem delu in nato pojdite na naslednje območje,” pravi Mattioli. Nato uporabite drugo plast seruma (lahko je ista, ki ste jo uporabljali pred valjanjem ali drug izdelek).

Ko ste pokrivali vsa področja obraza, priporoča čaka nekaj minut, preden začnete uporabljati druge kreme ali losjone, ki niso vaš serum. Ker je valjanje povečalo absorpcijo vaših izdelkov, je najbolje uporabljati previdnost pri uporabi stvari, kot so alfa hidroksi kisline ali retinoli. Še bolje, se izogibajte tem sestavinam na nočeh, na katere ste prvič navijali, dokler se vaša koža ne navede v postopek.

Kako ohranim svojo napravo Clean?

Takoj, ko končate z valjčkom, ga sterilizirajte v alkoholu ali specializiranem čistilniku valjev za 3 do 5 minut in pustite, da se posuši pred shranjevanjem v posodi.

Enako pomembno je, da zamenjate svoj valj, ko je čas vstal. “Zamenjajte valj vsak mesec, če ga pogosto uporabljate,” pravi Mattioli. “Vaš prvi valjček bo trajal približno 3 mesece, vendar če ga uporabljate nekajkrat na teden, boste vsak mesec dobili novega, saj bodo igle dolgočasne.”