Lepotni šef: Kako je Jin Soon Choi postal maniker zvezdam

Jin Soon Choi je ena od najbolj iskanih manikristov, slikanje prstov najbolj znanih žensk na svetu – od Gwyneth Paltrow in Julianne Moore do Lady Gaga – na redni. Ko se je prvič priselila v Združene države iz njene matične Koreje, je začela svojo kariero v nohtih, vendar je bila razočarana nad idejo, da je pohitela manikura in pedikuro, “da potisne stranke iz vrat.” Leta 1999 je Jin Soon Natural Hand in Foot Spa je odprla svoja vrata javnosti. Nahaja se v East Village, salon s 300 kvadratnimi čevlji za nohte je strankam omogočil vrhunsko storitev v mirnem in mirnem okolju in je takoj postal destinacija za stylisth New Yorkers. Sedaj ima tri salone skupaj, ima svojo linijo lakov JINsoon Nail Lacquer in jo je še vedno mogoče najti v ozadju na najbolj vročih modnih revijah. Tu pogleda nazaj na njeno kariero in se strinja, kaj je naslednja z njo in njeno blagovno znamko.

Ko si bil mlajši, kaj si želel biti, ko si odrasel?

Želel sem biti pesnik ali pisatelj ali pa nekaj narediti v umetnosti. Umetniška stran mojih možganov je bila vedno moja prevladujoča stran. Všeč mi je, da zaradi tega, ker sem bil tako vložen v umetnost, je to pomagala karieri mnogo let kasneje.

Kako ste začeli s to kariero??

Kot mnogi priseljenci, ko sem se preselil v ZDA, nisem govoril nobenega angleškega jezika, zato sem sledil stopinjam drugih žensk, ki jih poznam in postanem manikir. V tistem času je bilo zelo težko najti delo in plačilo je bilo dovolj za podporo sebi in plačilo za moje angleške razrede, za katere sem vedel, da jih moram sprejeti, da bi uspeli tukaj.

POVEZANE: Lepotni šef: spoznajte žensko za večmilijonskim cesarstvom Chantecaille

Kateri je bil tvoj prvi veliki odmor??

Menim, da je moj prvi odlomek, ko je moja umetnost nohtov prikazana na sedmih straneh, ki se razširjajo v New York Times pred več kot desetletjem. Res mi je dal verodostojnost kot umetnik za nohte.

Manikru daješ nekaterim najbolj znanim ženskam na svetu – ali kdaj dobiš zvezdo z novimi strankami?

Priznam, sem in včasih še vedno dobil zvezdo, ko delam z novimi strankami, ki so znane. Ampak, kaj ne mislim, da mnogi ljudje vedo, kako delati s slavnimi, je, kako lepo in navzdol veliko ljudi, s katerimi delam. To je zelo osvežujoče in moje delo naredi veliko bolj prijetno in zabavno, ko so stranke srečne in se lahko povezujemo.

Kaj si najbolj ponosen na profesionalno?

Najbolj sem ponosen, da sem začel svojo linijo nohtov – to je vrhunec vseh mojih strokovnih prizadevanj na področju lepote do danes. Obstaja nekaj posebnega in edinstvenega v ustvarjanju izdelka, nameščanju vašega imena na etiketo in pošiljanju v svet. Ustvarjanje mojega laka za nohte je bila ena izmed najstrašnejših stvari, ki sem jih kdaj naredil.

Prišel sem kot priseljenecSi kdaj sanjal, da boš zdaj, kjer si?

Vsekakor sem upal, da bom uspel, vendar se nisem nikoli ustavil, niti se ne bom nikoli ustavil, da bi izmeril moj uspeh – samo še naprej potiskam! To je samo oseba in lastnik podjetja, ki sem jaz. Vedno sem investiran v vse vidike mojega poslovanja, od oblikovanja mojih salonov do ustvarjanja in odtenkov imen mojega laka, da osebno vadim moje osebje. Ne bi imel druge poti.

VIDEO: Kako narediti izdelavo valovskega manikura

Kaj je naslednja za vašo blagovno znamko?

JINsoon Lak za nohte širi distribucijo po vsem svetu. Nedavno sem se vrnil s potovanja v Avstralijo, kjer je JINsoon Nail Lacquer prodan na več mestih Mecca. Načrtujem se razširiti na še neizkoriščene trge in kmalu letos bom začel svojo linijo za nego rok.

Kakšen nasvet imate za ljudi, ki želijo začeti v nohtih?

Najprej obvladajte pločevino z nohti, to je najpomembnejši korak. Manikir mora biti sposoben dati vsakemu odjemalcu brezhibno manikuro. Potem si dovolite, da postanete umetnik. Ko imate tehniko, bo vaša sposobnost ustvarjanja nohtov videti in navdihnjena. Večino mojih uspehov pripisujem praktičnemu manikiru.

Jin Soon Choi je bila fotografirana v svojem salonu TriBeCa ob Ann Taylor.

Poplin Top, 80 $; anntaylor.com, Patch Pocket Flare Jeans, 89 $; anntaylor.com in Leather Flounce Moto Jacket, 398 $ v trgovinah Ann Taylor.