Najboljši vlažilci za kožo z aknami

Vlažilci for Acne-Prone Skin
Getty Images

Erin Lukas

19. oktober, 2017 @ 14:00
Vsak izdelek, ki ga predstavljamo, je neodvisno izbral in pregledal naša uredniška ekipa. Če opravite nakup z uporabo vključenih povezav, lahko prejmemo provizijo.

Ja, veste, da je pomembno, da uporabite vlažilno kremo, da bo vaša koža obogatena. Ampak, v čem je smisel vključiti korak v vaši rutini za nego kože, če imate oljnato kožico, nagnjeno k aknamu, ki že ima dovolj vlage za polnjenje olimpijske velikosti?

“Še vedno je pomembno, da vlažite kožo, ki je nagnjena k aknamu, da bo kožna pregrada nedotaknjena,” pojasnjuje dermatolog dr. Elizabeth Hale iz New Yorka. “Če nekdo izbruhne, ampak izsuši svojo kožo z akni izdelki, čiščenje z ostrimi pilingi in ne vlaženje, bo koža razdražena in videti bolj vneto.”

Dr. Hale priporoča lahkoten vlažilnik brez olja, ki ni preveč debel ali pakiran s petroletrom ali keramidi. Še bolje, če formula, ki jo uporabljate za dnevno, vključuje SPF 30 ali višjo. “Danes je vlažilna krema s SPF ključna za preprečevanje dolgotrajne rdečine in hiperpigmentacije od zlomov,” pojasnjuje.

Tukaj smo zaokrožili najboljše obrazne vlažilce za dodajanje v svojo linijo izdelkov, če imate mastno kožo, nagnjeno k aknam.

VIDEO: 5 najcenejših obrazov na trgu