Poskušal sem 13 naravnih dezodorantov, zato jih ne potrebujete

Ko sem stopil na to potovanje, sem bila hudobna deklica. Da bi se stvari poslabšale, ko sem slišal nešteto zgodb prijateljev, katerih naravni dezodoranti so jih v preteklih letih uspeli, so me potrdili s skeptikom. Hitro naredi nekaj tednov, 13 kasneje naravnih dezodorantov in nekaj preveč šopkov za pazduho, stojim pred vami spremenjena ženska. 
Stvari, ki bi jih morali vedeti o mojih jamah in meni: Poleti sem zelo prepoten človek – kot mislim, da bi večina ljudi priznalo – vendar nisem super smrdljiv. Torej, če imate vonj telesa, ki je nekoliko močnejši, pazite.

POVEZANE: Kako se častijo zeleni

Naravni dezodoranti ponujajo zdravo alternativo polipropilenskim polnjenjem iz aluminija, zaradi česar so naši jamo čutni (srčni) sveži in suhi. Toda po poskusu vseh različnih vrst, lahko samozavestno rečem, da obstaja ena za vse. Vse naravne dezodoranti se ne ustvarjajo enako; obstajajo paste, pršila, roll-ons in vaše običajne palice.

Preberite o mojem pazdušnem dnevniku, ki vključuje 90-stopenjske vožnje, premikanje stanovanja in preveč izžarevanja poti podzemne železnice.

Ponastavi se čistega dezodoranta

To je bil prvi naravni deodorant, ki sem ga kdaj poskusil. Nosil sem ga dva tedna in nikoli nisem pomiril – tudi po resni vroči jogi. Tekstura je nekoliko zrnat v primerjavi z vašo povprečno trgovino, kupljeno dezodorant, vendar diši lepo. Nekaj, ki ga je treba zabeležiti z dezodoranti, kot je ta, ki je oblikovan s pecilni soda: samo enkrat ali dvakrat preveč, to je vse, kar potrebujete. Uporaba sloja po sloju bo najverjetneje dražila kožo.

$ 18, resetyourself.com

Aesop deodorant

To je bil prvi deodorant za prhanje, ki sem ga kdaj poskusil, in ko sem začel goreči, sem bil šokiran. Pekoč občutek je povzročil alkohol, vendar je v mnogih pogledih to veliko boljše od aluminija. Da se izognete izgorevanju, ne poćujte takoj po britju. Poleg tega, da sem v prvih 30 sekundah nekoliko lepljiv, mi je resnično všeč ta dezodorant. Mirno je prijetno, prefinjeno, in imel sem nič B.O.

$ 35, aesop.com

L’Occitane Cedrat in Eau des Baux Stick dezodoranti

L’Occitane’s dezodoranti so super gladki in najbolj spominjajo na vaš povprečni deodorant, vendar brez alkohola ali aluminijevih soli. Oba sta šla gladko in popolnoma jasno. Kakor koli že, L’Occitane je dezodorant dezodorantu prijeten doživetje in nisem dišal ves dan. Vsekakor to ukradi od fantov.

Vsakih 18 $, usa.loccitane.com

POVEZANE: 7 zelenih receptov, ki so idealni za dan Zemlje

Kiss moj obraz Natural deodorant za aktivno življenje

Odšel sem na dezodorant Kiss My Face, ki ga ni mogel zamenjati. Lavanda me veseli, vendar sem hotel videti, ali bi lahko naravni dezodorant prikril mojo B.O. ne da bi ga pokril z drugim vonjem. Šoker: Delal je. Zelo dobro, v resnici. Čeprav se je to počutilo malo zataknilo ob uporabi, mi je ostalo brez vonja na dan, ko sem se odločil nositi tri čevlje iz rokavne volne, ko je bila 90 stopinj. Ni treba posebej poudarjati, zaupam Kiss My Face.

$ 6, drugstore.com

Čistilen deodorant s čudovitim ženskim kremam

To je bilo moje prvo rodeo s kremnimi dezodoranti, in bil sem prestrašen, ko so prišli s paličicami. Kmalu sem ugotovil, da so bili palčki za mešanje, kar me je nekako brutiralo, vendar sem se sčasoma počutil dovolj udobno, da sem šel priti s prsti. Opozorjen sem bil, da bo pri uporabi kremnih dezodorantov prišlo do “učne krivulje” in se strinjam, da ta vrsta dezodoranta ni tako zastrašujoča, kot se mi zdi. Samo drugačni so. Preverite seznam sestavin, če morate prepričati, da se prepričate, da ne boste mogli upreti dolgemu seznamu naravnih sestavin in eteričnih olj.

$ 13, mynaturaldeodorant.com

Primalna jajca in palica

Palica Primal Pit me je spomnila na veliko dezodoranta Reset Yourself, ampak namesto sadnega kokosa sem vonjal kot jasmin in sivka. Hitro sem se slučajno potegnil po pazduha šestkrat navzgor, vendar formula sode s pecivom ni dražila mojih jam in mi ostala sveža ves dan. Izjava o omejitvi odgovornosti: paste so zastrašujoče, vendar delujejo.

$ 11, primalpitpaste.com

Jason Nourishing marelice za dezodorante

Ta dezodorant je tako sladek, da sem skoraj kupil marelico na poti do dela. Ni veliko poročati tukaj: šlo je super gladko in ohranil moj B.O. na zalivu ves dan. Vsekakor bi to postalo temelj za moje dezodorante.

$ 7, jason-personalcare.com

POVEZANE: 16 okolju prijaznih blagovnih znamk, ki shranjujejo planet

Kapitan Blankenship Lime & Vetiver dezodorant

Ta kremni dezodorant je bil debelejši od ostalih, ki sem jih poskusil, s konsistenco, ki je bolj podobna pasti. Verjetno je moj najljubši vidik teh krem, da se nanašate s prsti, in dejansko se počuti res lepo. V moji knjigi je drgnjenje vlažilne paste v pazduh resno podcrtano. Poleg tega, da je ljubezen ime tega dezodoranta Captain Blankenship, je okusna in oblikovana z organskim kokosovim oljem in Shea maslom. Če ste vlažilec obsedeni (kot jaz), je ta za vas.

$ 14, captainblankenship.com

Tomov dolgotrajen dezodorant na rolni

Slišal sem nekaj negativnih stvari o Tomovem (oprosti Tom), ampak po tem, ko sem poskusil ta mali roll-on nekajkrat, lahko prijavim, da sem prijetno presenečen. Veganska, sivkasta dišavka (edina, ki sem jo poskušala) je bila odlična mešanica med pršilom in kremnim dezodorantom.

$ 5, drugstore.com

Osmia Organics dezodorantna krema

Če iščete deodorant, ki ga lahko hranite v vrečki, da se čez dan po potrebi ponovite, je ta dezodorant Osmia Organics za vas. Embalaža je nekoliko večja od kovanega dolarja, vendar je presenetljivo globoka. Sivo-zelena barva me je povzročila nervozna, vendar je okusila vonj. Narejena je iz gline (da), pecilne sode, organskih olj (kot so shea in jojoba) ter eterična olja.

$ 12, osmiaorganics.com

Weleda Deodorant za pršenje

Tudi tokrat alkohol ostane pri kontaktu, vendar je to nekaj sekund vredno. Veliko se znojim dan, ko sem nosil to, in čeprav so se moje jamice mokre, zagotovo niso bile smrdljive. Od treh dišav, ki vse dišijo, mehurček je bil vsekakor moj najljubši.

$ 9, usa.weleda.com

POVEZANE: Celebs, ki ljubijo svoje ekološke toke

Zemeljski naraven deodorant

Ko sem se v naglici tega naravnega dezodoranta prepletal, sem komaj dišal mošnovo rožmarino. Nimam drugega, da bi poročal, kot da je ravnokar delal. Veganska palica je zelo podobna povprečnemu deodorantu, zato, če iščete prehod na uporabo naravnega izdelka, je začetek tukaj odlična ideja.

$ 7, drugstore.com

Meow Meow dezodorantna krema

Skladnost kreme Meow Meow je bila zelo podobna kapetanu Blankenship. Spet je bilo vabljivo in v resnici sem se počutil kot kraljica. Ne vem, kaj gre za drobljenje kremnega dezodoranta v pazduhe, vendar pozivam vsakogar, da jo preizkusi. Še en plus? Večina kremnih dezodorantov priporoča uporabo velikosti grahov v vsaki jati, kar pomeni, da bodo te posode trajale dlje časa.

$ 14, meowmeowtweet.myshopify.com

Po poskusih (in ljubečih) desetih naravnih dezodorantov, sem prepričan, da so stigme, ki obkrožajo te zavestno B.O. borci so neupravičeni. Ali se bom odrekel najljubšim dezodorantom in hladnim puranom? Ni šans. Ampak to je prijetno, če vem, da obstajajo naravne možnosti, ki delujejo, in jih bom še naprej uporabljal.