Ta filipinska blagovna znamka za nego kože je pravzaprav velik posel

Morda kot neposredni rezultat odraščanja redko vidim, da sem zastopan v pop kulturi, v skoraj vseh stvareh iščem azijski ali pol-azijski značaj. Ne bom vas motil s svojo zgodbo o čudesnosti, ki prihaja skupaj s tem, da je pol Filipino in vzgojila v Mississippi – država ni povsem znana po svojih korakih v raznolikosti – a veliko razmišljate o tem, ko nekje rangirate med Barbiejevimi etničnimi pevci Kira in Teresa, vendar se nikoli v resnici ne vidi, kako se odražajo. Še posebej danes je moje ozadje še večji del moje identitete. Ko sem imel možnost intervjuja Chrissy Teigen in Shay Mitchell, smo približno polovico časa preživeli v dejstvu, da smo oba pol-azijska. Dejstvo, da postajajo korejski in japonski izdelki postali del glavnega trga, je tako vznemirljivo zame, moje srce pa je peljalo na zaslišanje novic, da je Kenzo vse svoje azijske modele predstavil za prihajajočo prizorišče vzletno-pristajalne steze. To je rekel, da je Pili Ani, prva linija za nego kože v Filipinih, ki pride v Združene države Amerike, v mojih očeh zelo velika stvar.

Vsaj na svetovni ravni nisem slišal za znamko filipina, ki je bila na voljo na ameriškem trgu. Verjetno sem bil naklonjen, vendar sem takoj začel razmišljati o ideji, čeprav sem dejansko spoznal zgodovino blagovne znamke, ki me je resnično pritegnila. Projekt je ustvaril ustvarjalec Rosalina Tan s svojo hčerko Mary Jane, vendar najprej Tan ni imela namena uvedbe proizvodne linije. “Vedno me je tako navdušilo pili, v zadnjih 20 letih sem bil organski zagovornik,” pravi V stilu. “Od lokalnih ekoloških kmetovalcev sem začel kupovati pili olje, da bi jim pomagal, in po svojih pričevanjih nekaj kmetov sem naredil svoje lastne izdelke, kot so vlažilna sredstva in šminke, o tem, kako je izboljšala njihove težave s kožo.” Eden kmet, ki je v desetih letih trpel zaradi luskavice, je ugotovil, da se je njegova številka razčistila, ko je začel delati na kmetiji pili, Rosalina pa je začela distribuirati izdelke med svojimi prijatelji, vsi, ki so peli pohvale za serijo.

VIDEO: Najboljša lepotica kupi ikonične barve: Orgazam NARS

POVEZANE: Kako me je mama naučila, da se ljubim z ljubeznijo mojih las

Pili oreh je domorodna na Filipinih in po Tanu se pogosto imenuje “izbrano drevo”. Od časa do časa sem imel obloge s sladkorjem, in čeprav bi bilo smiselno, da bi olje, pridobljeno iz pili, imelo hvalevredne lastnosti, to je bilo nekaj, kar nisem razmišljal pred mojim pogovorom s Tanom. “Nihče ni storil ničesar s tem, pili pulp pa še posebej vsebuje veliko beta karotina, pa tudi vitamine A in E”, pojasnjuje. “To je naravni antioksidant, v naših kliničnih študijah pa je resnično zmanjšal izgled finih linij in gub.” Formule so bile tiste, ki jih je Tan preučevala že več kot 10 let, s tem pa se je njena hči lotila poslovnega srečanja, tako da se je srečala z ljudmi v industriji, se ukvarjala z aromaterapevtskimi razredi in se udeležila dogodkov, kot so Cosmoprof v Združenih državah in Hongkongu.

Dejstvo, da je bil poudarek na tem zdravljenju, naravna sestavina, osredotočena na zdravje kože, je bila edinstvena tudi zame. Tudi v državah, kjer je rjava koža normalna, so izdelki, ki so namenjeni beljenju v lažje stanje, še vedno precej mejni. Čeprav so na Filipinih še vedno prisotne druge vrste, ki se osredotočajo na zdravje kože, več o nevarnostih izdelkov za razsvetljavo v ZDA opazite več kot vi o nekdanji vrsti, kot je, kako letalski zruši vedno predstavljajo nacionalne novice, ko na tisoče letal vsak dan. To sem izrazil Rosalini, in se strinjala, da so Filipini že dolgo zamudili svoje mesto na svetovnem trgu lepote. “Ko sem začel obiskovati Cosmoprof in druge mednarodne lepotne oddaje, sem se vedno spraševal, zakaj na teh razstavah ni bilo izdelanih filipinskih izdelkov?” ona nam pove. “Imamo vse surovine tukaj na Filipinih in jih nisem samo želel izvažati. Hotela smo jih razviti tukaj. Zato sem izzval svojo hčerko, da Filipini dajo mesto v svetovnih blagovnih znamkah.”

Pojdite na piliani.com zdaj, da preverite obseg.