To je zgodba o tem, kako je šminka postala vaša lepotica BFF

Charlotte Tilbury zelo natančno pravi, da je šminka sreča v cevi. In pri MIMI, verjetno ne bomo šli dan brez njega – in lahko potrdimo, da samo krčenje svetle rdeče ali roza rdeče lahko drastično izboljša vaše razpoloženje in vam postane bolj samozavestno. V bistvu je sodobna ženska vojna barva. Glede na to, da ima tako živahen ogromen vpliv v našem življenju, da ne omenjamo, da ima mesto v vsakem od naših torbic, bi morali vedeti kaj ali drugega o tem, kako je prišel ta miniaturni čudež. No, ne skrbite, ker smo ob praznovanju nacionalnega dneva usnja naredili časovni okvir nekaterih največjih in najpomembnejših trenutkov v zgodovini šminke.

In da smo se prepričali, da nismo zamudili nobenega pomembnega trenutka, smo se prijavili z našo lepoto biblijo, Face Paint: zgodba o ličenju Lise Eldridge, in MUA Duo / Sisters Extraordinaire Sam in Nic Chapman iz Pixiwoo in Real Techniques slave.

MIMI: History of Lipstick REVISE
Time Inc. digitalni studio (8)

Kje se začne potovanje? Zgodovinarji priznavajo, da so stari Sumerci prvi, ki se ukvarjajo z niansiranjem svojih ustnic. In veselemu smo, da so bili moški. Nato nadaljujte v 16. stoletju v Anglijo, kjer je kraljica Elizabeta I vladala vrhovno. Ne samo, da je bila povsem bada ** kraljica, ampak je tudi začela ta celoten minimalen obraz in svetel trend trenda. Iskreno, ne vem, zakaj to ni več omenjeno. To je še vedno trendy leta 2016. 

POVEZANE: 5 poletne obleke in šminka, ki dokonča vsak pogled

Skoraj tri stoletja pozneje je bil v Parizu izumljen prvi komercialno dostopen šminka, do konca 19. stoletja pa je Guerlain Paris začel proizvajati šminko. Od tam zunaj, šminka je postala velika stvar. 

Eldridge piše v Face Paint da so bili leta 1912 Suffragettes prvič vidni v rdečih ustnicah, ko so se borili za pravico do glasovanja, kar daje izrazu “drzne ustnice” povsem nov pomen. Ne preveč dolgo, potem, leta 1915, je bil izumljen prvi prenosni kontejner za šminke, s čimer se je naše življenje večno spremenilo. 

POVEZANE: MOSTI ikonični šminki v zgodovini filma

Po sestankih Chapmana so stvari v začetku tridesetih, ko je Elizabeth Arden začela uvajati različne barve za šminke, dejansko zasukala zarezo. #GameChanger. Ampak ne skrbite, rdeča ni bila dolgo zamenjana, ker je v petdesetih letih prejšnjega stoletja Marilyn Monroe ponovno izumila trend trde rdeče ustnice in prepričan sem, da še danes stoji. Še en kul trenutek v zgodovini šminke? Chapmani nam povedo, da je leta 1952 kraljica Elizabeta II ustvarila svojo senco šminke za njeno kronanje – Balmoral – in se je celo ujemala z njeno kronanje. To pomeni, da je poskrbljeno za epsko novo raven. 

POVEZANE: Pomagamo vam kupiti za vaš naslednji vampy šminko

Do takrat, ko so se zvitki swingina 60-tih pojavljali, so bili belci šminke in super bledi ali pastelne možnosti nova navdušenja. Pomislite Twiggy in Edie Sedgwick, ki se ukvarjajo z najbolj popolnimi breskevami breskev, ki ste jih kdaj videli. In ne pozabimo, kdaj Audrey Hepburn, v svoji življenjski vlogi kot Holly Golightly v Zajtrk pri Tiffany’s, smo vsi želeli, da naše poštne predele stanovanja pretvorimo v mini nečimrnosti, tako da nismo daleč od povsem pikantne šminke, saj se potegnemo za potiskanje kabine. 

In potem sedemdesetih se je zbralo okoli, z vsemi visokokotanskimi čarami. Torej, kaj je to pomenilo za šminko točno? Črna šminka je nastopila na prizorišču. Toda vse desetletje pozneje je šlo za ves šminke: pol matte šminke. Kar se tiče devetdesetih, gre za rjavo ustnico, ki so jo poznali po super supermodelih OG (gledamo na vas Cindy Crawdford) in igralke, kot je Winona Ryder. V zadnjem času to veliko usmerjamo, verjetno ste bili tudi vi. 

POVEZANE: Rdeči ustnik: American Classic

Ampak potem smo začeli v prelomu stoletja in z paniko Y2K (lol, to je resen #TBT vi fantje), neonske ustnice so v bistvu prevzeli svet. Boljše je svetlejše, ko gre za rože, pomaranče in koralne barve. Ali lahko rečete, “Hi Maybelline Baby Lips!” FYI, ali ste vedeli, da gre za backfage NYFW rezano? Resnična zgodba. 

In za obdobje, šminka šminke sis, sijaj za ustnice ji je dala zagon za svoj denar. Ampak ne skrbite, kajti do leta 2015 je šminka kraljica še enkrat kraljevala, toliko, da je do trenutka, ko smo prišli do današnjih dni, dobesedno odprla vrata kit kitu Kylie, da prevzamejo svet.

S to močjo narave je prišlo do svobode nositi šminko v vsaki barvi, ki jo lahko želite in si predstavljajte. Bold ustnice zdaj lahko pomenijo safirno modro ali svetlo vijolično ali globoko zeleno. Kar je precej darn rad, še posebej zdaj, ko imamo novo zbirko Maybelline Loaded Bolds s precej vsak barvo, s katero si lahko predstavljate željo igrati. Črna. Modra. Rdeča. Purple, ti ime, Maybelline je dobil. 

In tu imate – to je, kako je šminka postala vaša lepota BFF.