Tukaj je dogovor o suhem čiščenju obraza

Določen sem s fizično in kemično pilingom, čiščenjem in vlaženjem mojega obraza, vendar ne morem reči, da je bilo suho čiščenje v rutini … še vedno.

Po tem, ko je super super mehka, čvrsta krtača, zasnovana za ta namen in ki jo je ustvarila Aveda, pristala na moji mizi (tukaj si lahko ogledate njihov videoposnetek), vendar sem se začel spraševati, ali delam svojo kožo veliko škodo, ker sem “Nisem vezan na vajo. 

Mislim, enkrat dnevno krtačim lasje, vendar ne bi mislil, da bi naredil isto za svoj obraz. 

In čeprav dobro poznam prednosti suhega ščetkanja vašega telesa (piling, stimuliranja limfnega drenažnega sistema za pomoč pri omotici in po poročanju o zmanjšanju videza celulita), sem popolnoma izgubljen na obraznem področju prakse. Torej, kot kateri koli radovedni urednik lepote, ki bi vprašal 3.343 vprašanj bi, sem šel na nekaj profesionalcev, da bi dobili podrobnosti. 

Prvič, suho čiščenje ima korist, da se masaža najbrž ne. “Tako suho ščetkanje in masaža lahko razstrupljajo in spodbujajo kroženje,” pojasnjuje Slone Mathieu, direktor spa in zdravstveni estetik v Dream Spa Medical. “Vendar pa suho ščetkanje kože ščiti, kar odpravlja nepravilnosti na površini in omogoča zagozditev por zaradi neposredne poti do čiščenja. Ta postopek pilinga poveča tudi absorpcijo in učinkovitost vaših izdelkov”, pravi Mathieu. 

Izdelki, ki delujejo bolje? Ja, ja. Sprejel bom to ponudbo. In vse, kar mi lahko pomaga razkriti moje grozljive (po mojem mnenju) pore na nosu, se mi zdi precej nadvse zabavno. Mathieu mi prav tako pove, da bi vam postopek lahko pomagal doseči to želeno zdrav sijaj – AKA, izgledal boš s bleščečim bleščkom. 

POVEZANE: Drew Barrymore je pravkar odkril maske za polžaste liste

In piling ne more podcenjevati. Dermatolog dr. Hadley King mi pravi, da sčasoma praksa “lahko pospeši celični promet in pomaga zmanjšati nekatere učinke staranja”.

Zdaj, ko veste, kaj počne, boste želeli vedeti, kako to storiti, prav? 

Mathieu pravi, da boš potreboval mehko, sintetično krtačo, in raje to želi, ker jih je enostavno čistiti. Nato boste želeli krtačo navzgor premakniti na čisto, suho ali vlažno lice. Končno, Mathieu ugotavlja, da morate končati s pomirjujočim serumom in vlažilcem. 

Dr. King ugotavlja, da lahko za suho ščetkanje uporabljate mokro čistilno ščetko, kot so izdelki iz instrumentalne lepote. 

Vendar pa ni za vse. Dr. King pravi, če imate zelo suho ali občutljivo kožo ali nagnjeni k rozacei, lahko doživite draženje ali bruhanje, tako da se boste morda želeli pogovoriti s svojo kožo, preden začnete s katero koli prakso suhega ščetkanja. 

Če ste ena z normalno ali mastno kožo, Mathieu pravi, da bi priporočila, da jo posnamete dvakrat na teden do pet minut.

POVEZANE: To izpiranje telesa je prodano v šestih urah pri pristajanju na Sephori

Dr. King ugotavlja, da se lahko na začetku najprej začnete s samo 30 sekundami, da vidite, kako se vaša koža odziva tako, da ponovite postopek dvakrat ali trikrat na teden. Potem, odvisno od tega rezultata, pravi, da lahko počasi povečate interval časovno suhe ščetke, vendar predlaga, da se ustavite pri približno treh minutah.