Tukaj je, kaj se zgodi vaši koži, ko OD na pilingu

Nikoli nisem mislil, da imam občutljivo kožo. Pravzaprav sem se vedno počutil kot v bistvu ščit oklepa, kar je precej idealno za urednika lepote, ki dosledno uporablja svoj obraz in telo kot morski prašiček za izdelke in losjone ter napitke in čudne tretmaje. Brez čudnih reakcij, brez težav. 

Toda nekega dne, navidezno naenkrat, se je moja koža začela lačna. Pordelost, žganje, pekoč občutek, blotchiness. Moje pore so izgledale večje? Vlažilci, ki sem jih v preteklosti imela rada, se mi zdi, da se mi zdi, da je v ognju, in vse, kar ima vonj, je BIG ne-ne. 

Takoj sem se pomaknil navzdol, ker če ne bi, bi hodil ves dan in vsak dan bi izgledal, kot da sem končal 10 milj. Imela sem svoje sume in po tem, ko sem se pogovarjala z facialistom, je bila njena ugotovitev, da je bila ta nova občutljiva koža moja osebna počutja s prekomerno pilingom. 

POVEZANE: Najboljši anti-aging serumi

“Moje delo je sestavljeno iz branja kože in analize različnih skrbi, ki se kažejo na površini,” pravi facialist Ildi Pekar, ko sem jo vprašal o svoji koži. “Med branjem kože mi je pokazal znake, da ste preveč pilingi, stranski učinki / simptomi tega pa so občutljivost kože, rdečina, blatchiness in draženje.” 

Torej, kako se čezmerno piling zgodi točno? Po besedah ​​dr. Melanie Palm, kirurga s certifikatom za kirurg in medicinskega direktorja umetnosti kože MD, jo lahko povzroči nekaj različnih situacij, vključno s preveliko agresivno uporabo ročne čistilne naprave, izdajo s sestavino v izdelku ali z lokalnim pilingom s fizičnimi delci (tj. pilingom).

“Nekatere od najpogosteje uporabljenih piling mask uporabljajo delce ali kroglice za čiščenje kože,” pravi Dr. Palm. “Medtem ko je na oljni ali kombinirani koži to lahko v redu, pri nagnjenjih z rozacejo ali občutljivimi vrstami kože je to lahko katastrofalno. Telesne kroglice v daljšem časovnem obdobju bi dejansko lahko povzročile nove zlomljene krvne žile v rozacejevih oblikah kože in ti delci so preveč ostri na občutljivem kožna območja ali občutljive vrste kože. “

In postaja preveč liberalna z vašimi lupinami, tudi ni boljša, kot dermatolog Dr. Marina I. Peredo pravi, da se to lahko zgodi tudi po stiku z visokimi koncentracijami kemičnih pilingov. 

Blagi ali zmerni prekomerni piling lahko povzroči rožnato ali rdečico, suhost ali grobo kožno strukturo (s čim se ukvarjam), toda dr. Palm pravi, da v najhujših primerih ljudje lahko doživijo izpuščaje, črevo, krvavenje, srbenje, bolečine , in morda brazgotinjenje in hiperpigmentacijo. 

POVEZANE: Ti Lak za nohte bo vaš Mani (in prihodnost) Bright!

Kljub temu je pritrditev te seve relativno obvladljiva. Najprej boste želeli odpustiti čiščenje in preiti na aktualen izdelek, ki je preprost, vlažen in protivneten. Dr. Palm predlaga 1% hidrokortizonsko smetano ali izdelke s koloidno ovseno kašo, da se umirijo. Prav tako pravi, da lahko uporabite zeleni čaj ali olje čajevca za dražeje.

V vašem arzenalu lahko že imate nekaj kožnih spisov. Dr. Peredo pravi, da lahko za nekaj noči zapored uporabite dobro ole Aquaphor ($ 5; target.com) in nato uporabite Dickinson’s Enhanced Witch Hazel Alcohol Free Hydrating Toner ($ 6, walmart.com) v AM, da hidrirajo kožo. 

Kar se tiče čistil, za nekaj časa preskočite na izdelke za preprečevanje staranja ali aken, in vzamete nekaj s hialuronsko kislino ali ceramidi kot sestavino za razklenitev. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

44 − 37 =

map