Tukaj je točno, kaj storiti, če spijete v vaši makeup

Nobene presoje, ampak greš v posteljo poln obraz ličila na ni super za vašo kožo. Tako kot ostali del telesa je spanje tudi za vašo kožo. Če pustite vaše oljne žleze in pore, ki jih čez noč prekinejo vaši temelji in pomirjevalci, koži ne morejo pravilno izpuščati, kar lahko povzroči zamašene pore, pordelost, črne glave in vnetne akne.

Tudi če ste zelo previdni in pazite na lončke za ličenje v svoji torbi ali stisnjeni v zgornjem predalu svoje postelne mize, se lahko še vedno zgodi, da se prebudite s sinočjim ličenjem. Vedno sem ponosen na dejstvo, da sem, ne glede na to, koliko koktajlov sem imel in kako je bil moj delovni dan, vedno uporabil čistilec, da bi obrišal (včasih hitro) moje ličenje z mojega obraza. Vendar sem v počitnicah izgubil svoje hvalevredne pravice. Po nenadzorovanem nočnem spanju sem se naslednje jutro zbudil in spoznal, da je bil ves moj ličnik, vključno s korektorjem, maskarjem in rumenilom, še vedno vklopljen.

POVEZANE: kako osramotiti vašo suho zimsko kožo

Medtem ko sem pričakoval, da se mi v kopalnem zrcalu mojega prijatelja zagleda ogromno zlom, me je presenetilo (in razbremenilo), da mi na obrazu ni bilo nobenih novih madežev. Še vedno sem se spraševal, kakšne korake moram sprejeti v jutranju, potem ko sem opravil rutinsko nego za nadzor nad poškodbami – poleg takojšnjega odstranjevanja ostankov sina.

Montclair, dermatolog Dr. Nine Jeanine Downie se strinja, da je prva stvar, ki jo morate storiti, popolnoma odstraniti vsako sled ličila, ki je še vedno na obrazu z odstranjevalcem ličil, kot je odstranjevalec ličink Neutrogene za odstranjevanje olja ($ 8; walgreens.com). Če je anti-aging ena od vaših rednih skrbi za nego kože, lahko uporabite čistilec, kot je SkinMedica AHA / BHA Exfoliating Cleanser ($ 47; dermstore.com), ki je oblikovana s sestavinami, ki ciljajo na fine linije in gube, ali predlaga, nežno čistilno sredstvo, kot je preprosto vlažilno pranje obraza ($ 5; target.com), da preprečite nadaljnje draženje.

VIDEO: 5 izdelkov, ki vam pomagajo zožiti kožo

Ko očistite kožo, dermatolog priporoča uporabo zaščite proti soncu s ščitnikom SPF 30 in običajnim navlažnim vlažilcem. In če nameravate to narediti spet dve noči zapored, ličila je verjetno del enačbe, vendar dr. Downie pravi, da je bolje, da vaš ličil izgleda svetlobe v naslednjih nekaj dneh, da pustite, da koža diha in se ozdravi . Drug izdelek, ki se ga je mogoče izogniti? Toner, ki lahko še dodatno osuši vašo kožo, ko je že neuravnotežena.