Vse, kar morate vedeti o pridobivanju furnirjev

Celebi imajo veliko municije, ko so zadeli rdečo preprogo za nagradno igro. Verjetno je, da so preživeli tedne (beri: meseci, leta), ki jih pripravljajo na dieti, pridobivajo redne obraze in zdravljenje kože ter najemajo najboljše lase, ličila in modne stiliste na trgu. Vendar pa je komponento, ki na rdečo preprogo resnično omamne, da večina ljudi ne misli: njihov nasmeh.

Seveda lahko vrgel nekaj bele trakove Crest in jo pokličete na dan, a za hollywoodske igralce in igralce je brezhiben nasmeh bistven.

Torej smo izkoristili kozmetični zobozdravnik Dr. Marc Lowenberg iz Lowenberg, Lituchy & Kantor, za vse podrobnosti o popolnem Hollywoodu nasmešku prek trajnih furnirjev, rastočega trenda v in zunaj Hollywooda. Lowenberg je mojster kozmetične zobozdravstvo, z Rolodexom znanih strank, ki vključujejo Julijo Roberts, Chris Rock, Heidi Klum, Kelly Ripa in neskončne druge (resno, vsakdo, ki kdo obišče to pisarno Central Park). Mnogi slavja odkrito priznavajo, da imajo na zobeh furnirane (Chrissy Teigen, govorimo z vami), medtem ko drugi gredo pod njo pod radarjem. Ampak želeli smo vedeti, kaj točno pomeni, da je treba pridobiti furnirje in kdo je popoln kandidat? (In predvsem, ali je to vredno?) Lowenberg nam daje zajemalko.

POVEZANE: Beauty Boss: kozmetični zobozdravnik v zvezde 

Kaj je najpomembnejše, kar morajo ljudje spoznati, preden dobijo furnir?

Prvič, ljudje morajo razumeti stroške, pravi Lowenberg. “Furnirji so draga naložba in lahko stanejo med 2000 in 4000 USD na zob, odvisno od tega, kdo je zobozdravnik. Keramist, oseba, ki dejansko naredi furnir, je tako pomembna kot zobozdravnik, ker potrebuje resnično umetnost, da bi furnirji izgledali kot pravi zobje. Naš keramičar Jason Kim je svetovno znani po njegovem talentu in je član svetovne skupnosti, ki se imenuje oralni dizajn. “Eno pogled v svojo pisarno v Upper West Side in zavedaš se, da je pomemben – vsi od Heidi Klum do Gisele Bunchen so posneli slike ki so prikazani skozi njegovo prakso.

Upoštevajte tudi, da je takšna stvar preveč bela. “Ko gre za porcelanske furnirje, pacient in zobozdravnik lahko izberejo, kako belo želijo iti,” pravi. “Vedno svetujem in pomagam pacientu, da se odloči, kako belo jesti z furnirji. Številni dejavniki določajo, kako lahko pacient doseže porcelan: belce v očeh, ton kože in želeni rezultat, ki ga bolnik želi. Osebno menim, da je mehka naravna bela bolj privlačna kot ponarejena, neprosojna bela, zato poskušam biti iskren in vnaprej z mojimi pacienti. Ljudje tudi ne zavedajo, da obstaja več značilnosti barve, kot so vrednost (ki je svetlost) in prosojnost (koliko svetlobe lahko preide skozi furnir). Tako lahko furnir postane belo, vendar ima nizko vrednost in visoko prosojnost, da dosežemo zelo naravno mehak videz. “Če pridete do točke, kjer izberete barvo vaših furnirjev, keramistu poveste vse cilje, ki si jih želite da dosežete s svojimi furnirji in točno tisto, kar želite, zato je prava izbira za vas. Ko je izbran in cementiran na zobe, je že prepozno! Bolje je, da se spredaj natančno o tem, kaj hočeš.

Kdo so najboljši kandidati za furnirje??

Medtem ko so nekateri primeri bolj zahtevni kot drugi, je vsakdo kandidat za neke vrste preobrazba nasmeha, “pravi. “Nekdo s temnimi obarvanimi zobmi, rumenimi zobmi, zrušenimi zobmi, kratkimi zobmi, ozkim lokom ali starim nasmehom, so le nekatere stvari, ki jih je mogoče spremeniti.”

Kdo ne morem dobite furnirje?

Lowenberg pravi: “Furnirji so porcelanske fasade, ki so zlepljene ali vezane na svoje zobe. So najmanj invazivne kozmetične restavracije, saj morate le odstraniti zelo malo zobne strukture. Če običajno zmeljete ali stisnete zobe, furnirci morda niso najboljša možnost, ker lahko furnirji zlomijo. Obstoj mora biti tudi ustrezna površina vaših prejšnjih zob, da pritrdite furnir. Če je spodnja površina zelo razpadla ali zelo šibka, se lahko predlagajo druge alternative. “

Upoštevajte tudi, da če je vaša spodnja čeljust bolj opazna od zgornjega kot ste ugriznili, lahko sčasoma povzroči, da se furnirji poškodujejo. “Če pa želite, lahko to težavo pogosto odpravite z nosilnimi oporniki, preden dobite furnir. Končno, če imate aktivno ali ponavljajoče se bolezni dlesni, vam lahko preprečijo, da bi bili močni kandidat za furnirje. “

Ko jih imate, je najpomembnejša stvar, ki jo lahko poznate?

Furnirji lahko zdrobijo in počijo kot naravni zobi, tako da lahko grizenje na trdo hrano, kot je led, kot tudi neužitne predmete povzroči poškodovano površino. “Lowenberg me opominja, da čeprav ste zobje in so stalni, ste še vedno moram biti previden!

Kako so se furnirji spremenili, odkar ste jih prvič začeli ukvarjati? Karkoli novega in trendovnega si delaš z njimi?

“Delam furnirje, saj so bili prvič izumljeni v zgodnjih 80-ih. Z leti so se močno izboljšali. Evo kako:

Postopek lepljenja: Sredstva, ki jih uporabljamo za vezavo furnirjev na zob, so veliko močnejša kot v preteklih letih (podobno kot lepilo).

Porcelan: Porcelanasti furnirji so veliko tanjši kot v preteklosti, zato je treba odstraniti manj zoba, da bi lahko bili natančnejši in bolj realni. V nekaterih primerih lahko skoraj storite furnir poleg vrtanja, odvisno od tega, kako sedi na zob.

Translucency: Furnirji so zdaj bolj transparentni in celo, če želite iti supermodel belo, je svetloba dovoljena, tako da posnemajo naravni material.

Nova tehnologija: Gummy Smiles – Lahko laserske gumice gor in vstavite furnirje, da se zmanjša gumijasti nasmeh

Crossbite: ko grizite navzdol, spodnji del zob se malo več kot zgornji – v nekaterih primerih lahko to popravite s furnirji

Invisalign: Lahko naredite kombinacijo obeh Invisalign in furnirjev, da bi zobe postale popolnejše.

Zobna fasadna dvigala: “Starajoči nasmeh lahko pomeni, da obrabi hrbet, ki povzroči, da se vaš ugriz zruši, in lahko povzroči povečanje gube okoli ustnic, pravi. »Zobne zobnike lahko obnovimo s porcelanom, da popravimo zrušen ugriz in furnirje spredaj, da dosežemo popoln nasmeh in si vzamemo leti od svojega videza.«

Sprehodite me skozi postopek pridobivanja furnirjev, kaj lahko pričakuje odjemalec in kako dolgo naj omogočijo celoten proces od začetka do konca?

“Pri samo dveh obiskih (razporejeni teden ali dva narazen) lahko izpolnimo zgornji in spodnji furnir. Tipično ljudje delajo 10 zob na vrhu in 8 zob na dnu. “

Postopek deluje tako: Med prvim obiskom je zobna sklenina rahlo hrapava in izvrtana, da jo pripravi za furnirje. Po pripravi zob se vaši pripravljeni zobi vtisnejo in pošljejo keramiki. Zapustite pisarno z začasnimi furnirji, kar je že vidno izboljšanje izvirnih zob. Če želite narediti spremembe, lahko zobozdravnik naredi rahlo spremembo (okrogel, raven, poškodovan, itd.). “Obremenitve lahko spremenite, dokler pacient ne ljubi tistega, kar vidijo, pravi. “Potem ceramist ponovi dizajn nasmeha in izdeluje porcelanske fasade. Na drugem obisku se začasno odstranijo začasne porcelanaste furnirje ali zlepljeni na zob, dokončajo preoblikovanje vašega nasmeha. Oba obiska zahtevata lokalni anestetik. “Postopek ni ravno prijeten, zato bodi pripravljen (pade na bolečino pri pridobivanju korenskega kanala), vendar je bolečina začasna in rezultati so trajni!