Vse, kar morate vedeti, preden poskusite te komplete za beljenje zob na Instagramu

Od Khloé Kardashian do Ciara, posnetki celebsov, ki uporabljajo doma, na svetlobi temeljijo kompleti za beljenje, ki pihajo po vsem Instagramu. In to ni presenetljivo, saj je vaš nasmeh ena izmed prvih stvari, ki jih drugi opazijo. Toda s toliko podjetji, ki so se osredotočile na ogromne sledove, s katerimi smo se spopadli s temi zvezdniki, smo se odločili, da se malo globlje kopamo, da bi ugotovili, ali so bila orodja za beljenje res vredna hype in če so bile njihove trditve o belih, svetlejših zobih resnične.

Obrnili smo se na Jennifer Jablow, D.D.S., diplomant zobozdravstvene šole NYU, ki je pripomogel, da so nekateri znani nasmehi, kot so nekateri Victoria’s Secret Angels, pomagali pri nižanju. Presenetljivo je pokazala, da “veliko” lahkih “pospešenih sistemov na internetu ne naredi ničesar.” Da bi se madeži lahko dvigale s površine zob, so ključni dodatki, ki jih je treba vključiti v gele. “Znanstveno je dokazano, da dodana svetloba ne počne nič brez fotokatalitske sestavine,” je dejala.

POVEZANE: Najboljši načini beljenja zob – od vse naravne izdelave DIY do visokotehnoloških zdravil

Foto-kaj? Fotokatalizator je snov, ki sproži kemično reakcijo. Da bi bolje razumeli, kaj točno to pomeni, je dr. Jablow razložil: »Brez fotokatalizatorja, kot je železov glukonat (ki ga najdemo pri profesionalnih zobnih tretmajih, kot je Philips Zoom), cinkov oksid ali titanov dioksid, svetloba ne dela ničesar.« Torej, medtem ko nakupovanje za najboljše odstranjevalcev madežev, dvakrat preverite, ali vključujejo enega od fotokatalizatorjev v njihovih eliksirjev.

Zobozdravnik tudi priporoča, da so potrošniki previdni pri izdelkih, ki pravijo, da ponujajo najvišje ravni peroksida, ker “svetloba sam ne bo storila ničesar, da bi peroksid pomagal hitreje ali bolje.”

Po dvojnem preverjanju sestavin se prepričajte, da se izogibate kakršni koli ultra-violetni obdelavi, saj žarnice žarkov lahko poškodujejo vaše dlesni in ustnice. Namesto tega dosežete “LED modre luči, ki so varnejše od uporabe UV svetlobe”, svetuje Jablow.

POVEZANE: Editor-Tested – IntelliWHiTE turbo polnjenje zobni sistem

Eden izmed najbolj priljubljenih načinov, kako uspešen je biserno beli učinek, je ščetkanje s Supersmile (21 USD, supersmile.com). “Okoli je bilo večno. Za beljenje bo trajalo dlje, vendar je enostavno [uporabljati], ker si samo krtačite [izdelek],” je dejala. Za hitrejše rezultate na domu, preizkusite IntelliWHITE Coolblue Pro ($ 225; hsn.com). Said Jablow: daje “enake rezultate kot beljenje zobnega urada, vendar brez občutljivosti in nikoli ne uporablja toplote, kar je nevarno za zob.”