11 Smučarskih ploskev v Elfu, ki jih ne moremo prezreti

Elf je brez dvoma moj najljubši božični film. S srcem iskreno prepoznam Buddyjevo brezskrbno vznemirjenje glede celotne počitniške sezone. Všeč mi je način filma, ki si predstavlja severnega tečaja (ki včasih v nekaterih prikazih včasih izgleda preveč podobno kot sweatshop). Sovražim dekoracijo v svojem domačem kraju N.Y.C.

Vendar, kot sem s filmom, se ne morem pretvarjati, da ni brez pomanjkljivosti. Prvič, tu je klasična dilema o prazničnih filmih, kjer obstaja Božiček, starši pa nekako ne verjamejo v njega (kdo misli, da zapusti darila ?!). Ampak skeptični starši so daleč od edine parcele luknje v tej počitniški klasiki. Še naprej se pomikate še za 10 stvari, ki preprosto nimajo smisla o tem filmu.

TK
Alamy fotografije

1. Kako so vedeli, da so jeleni vedeli, da je bil iz sirotišnice?

Ko se je otrok odplazil iz vreče Božiča, so jeleni takoj vedeli, da se je moral vreči v svojo vrečko v “sirotišnici.” In namesto da bi ga vrnili domov, so se odločili, da nimajo druge izbire, kot da ga zadržijo in ga vzgajajo kot eno njihov?

Buddy je bil otrok, zato je verjetno, da se ne bi spomnil, kako bi se srečal s Santaovo delavnico, če bi bili to zaskrbljeni. Plus, ne bi poslala odraslega človeka, ki misli, da je elf v New Yorku samo bolj problematičen, kot da bi šel otroka nazaj v posteljico pred sončnim vzhodom?

2. Če starši ne mislijo, da obstaja Santa, kdo po vašem mnenju prinaša darila?

Ta je problem v najbolj počitniški filmi, ne samo Elf. Ampak, če je Walter Hobbs tako nespodoben, da Santa ni resnična (in Buddy ni elf), kako razčisti skateboard, ki je bil za svojega sina pod božično jutro prepuščen njegovemu sinu? Zakaj ga ne skrbi več?? 

3. Zakaj je Buddy imel sliko staršev na plenici?

Pomembno je, da bi Buddy, sirote, morda imel sliko svojih staršev, ki jih je postavila njegova otroška posteljica. Toda zakaj je bila ta slika postavljena v njegov plenic, da bi se usmerila na severni pol? Ouch. 

4. Ko Buddy pride v Empire State Building, pritisne vsak gumb, da ga prižge “kot božično drevo.” Zakaj človek v dvigalu z njim ne bi šel ven in najdeš novega?

V stavbi, ki je velika kot stavba Empire State, ni nobenega dvoma več kot enega dvigala za zaposlene, ki ga je treba uporabiti. Razen tega fanta res ni bil v naglici, bi prišel ven in našel nov način, da pridete gor, namesto da bi se vozili s Buddyjem. Ni ravno parcela, ampak res?

5. Zakaj delavci v Gimbelovih ne vedo, da je bil Buddy kostum drugačen kot njihov?

Ali veš, da ga še nikoli niso videli? Bo Ferrell nekakšen težak človek, ki bi ga pogrešal.

VIDEO: 30 puloverjev v 60 sekundah

POVEZANE: 8 Kisses from Iconic Holiday Movies, ki jih ne bomo nikoli pozabili

6. Zakaj je Buddy tako slab, da je elf, vendar tako dober pri ustvarjanju v resničnem svetu?

Prvih nekaj minut filma je posvečeno dokazovanju, kako grozni Buddy je v večini primerov, da so vilini dobri. Ampak, ko pride v Gimbelovo (in kasneje stanovanje Waltera Hobbsa), je smešno dober pri obdelavi in ​​dekoriranju. Je učna krivulja med vilinji in ljudmi res to veliko? Zdi se, da imajo Elves in DIY superzvezdi zelo podobne sezname nalog. 

7. Zakaj v veleblagovnici obstajajo prhe?

Poleg množične parcele luknje, da Gimbel verjetno ne bi imela omarice skupaj s tuši, ali ne bi mogli, da bi Jovie in Buddy prepevali ta čarobni duet “Baby, It’s Cold Outside” v manj groznem mestu?

8. Kako so opravili test očetovstva? takoj v zdravniški pisarni?

Ali tovrstno testiranje ne zahteva časa … in drugačne vrste zdravnika?

9. Kje je Buddy držal rdeče pižame?

V začetku filma vidimo, da Buddy potuje od severnega pola do Manhattana v epski potovalni montazi in nismo nikoli videli, kako nosi vrečko stvari. Ko pride v stanovanje njegovega očeta, se spremeni v par rdečih nožnih pižamov, ki jih lahko skoraj zagotovimo, da Walter ni kupil zanj. Torej, Buddy, kje si, kjer si držal te PJ?

10. Walterjeva založba bo ukradla najboljšo idejo Miles Fincha brez resničnih posledic?

Potem, ko Buddy kliče Milesa kot “jeznega elfa”, pisatelj izvira iz Walterjeve založbe, ne da bi delal z njim, ampak slučajno zapusti svoj prenosni računalnik. Zaposleni Walterja najdejo in napišejo osnutek, ki temelji na Milesovi najboljši ideji. To je plagiatorstvo, ne? Zabavaj se, da se tožiš, Walter Hobbs.

11. Ko je Božič sredi leta na božični večer, je navidezno zgodaj zvečer v New Yorku.

Ko se Santa zruši v osrednjem parku v New Yorku, mora biti sredi noči, ko otroci spijo. Toda med tem istim prizorjem so zaposleni Waltera Hobbsa še vedno v službi, poštna pisarna njihove stavbe je polna ljudi, malo Carolyn pa je budno v njeni sobi, ki gleda novice. Zdi se, da je Santa vlekel nad Manhattanom ob napačnem času, če ga res ni hotel videti.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

11 + = 16

map