6 Gorgeous ’50s obleke iskati, ko si ogledujete film Brooklyn

Brookly Movie LEAD
Kerry Brown / TM / © Fox iskanje svetlobe / vljudnost Everett Collection

Sharon Clott Kanter

19. november, 2015 @ 14:30

Novi film Brooklyn ni le lepa ljubezenska zgodba, temveč tudi odlok lepote mode 50-ih. Ploskev, ki ga je roman dopolnjeval Colm Tóibín, sledi mlademu irskemu imigrantu Eilisu Laceyju (Saoirse Ronan), ki zapusti svojo domovino in njeno družino, da bi v Ameriki izboljšal življenje v času, ko so evropski priseljenci poplavljali znameniti New York okrožje. Ko je prvič prisotna, trpi zaradi boleče domišljije, potem pa začne padati v svoj lastni ritem, delati kot shopgirl dneva, ob večernih računovodskih tečajih na Brooklyn Collegeu in celo srečevati italijansko-ameriškega vodovodarja Tony (Emory Cohen). Njeno potovanje je čustveno, ki jo je doslej čudovito dojemala Ronanova predstava, pa tudi čudovito na videz njenih kostumov, ki jo je ustvaril Emily-zmagovalni oblikovalec Odile Dicks-Mireaux. 

“Eilisov videz je pomagal pripovedovati zgodbo o mladi dami, ki raste v zaupanju in zajema svet, v katerega se je spet pridružil,” je dejal Dicks-Mireaux V stilu. Zato se njena garderoba razlikuje od Irske do New Yorka. “To so zelo različni svetovi,” je dejal kostumograf, ki je nabavil prave trgatve iz trgovin v Londonu in Montrealu, da bi Ronan nosil. “New York se ni dotaknil druge svetovne vojne, medtem ko je bila Evropa. Zato, ko je bila v Ameriki, sem si želela, da izgleda bolj drznejša in močnejša. “

POVEZANE: Carolje Cate Blanchett in Rooney Mara Reci film ni lezbična ljubezenska zgodba, to je samo ljubezenska zgodba

Kostumi pripovedujejo zgodbo toliko, kolikor je to storil Ronan, saj postaja vse bolj srečnejša, ko napreduje. Nenadoma se je njena raztresena garderoba iz Irske spremenila v živahno paleto v Ameriki. Prvič kupuje sončna očala, kar je glavna prelomnica. Pravzaprav je nekaj ključnih pogledov, ki se resnično izstopajo, pravi Dicks-Mireaux-six natančno. Pomaknite se navzdol, da ugotovite, kaj so, in zakaj jih Dicks-Mireaux meni, da so tako dragi.