Charlize Theron v glavnem rit v Atomski blondi

Pištole? Kako pešec. Noži? Amaterska ura. Požara-rdeča, črtasto črtasto črpalko? To je veliko bolj v skladu s slogom morilca M16 agenta Lorraine Broughton, ki jo igra vroče Charlize Theron v kajenju Atomska blondinka.

Fetišizirani rdeči čevelj v vsej svoji seksualizirani slavi odlično predstavlja Therona v tem super-stiliziranem filmu, ki se odpre 28. julija. Njegovo svetlo orožje, ki se pojavlja proti mračnemu, pozno-80-im Berlinski pokrajini, tako kot je ona – elegantna, seksi, modna , in kot smrtonosna, kot je privlačna.

Theron je v tej divji vožnji z akcijskim zvokom zasnoval grafični roman Anthonyja Johnstona The Coldest City, ki ga je vodil David Leitch (ena polovica John Wick režija duo), in ona izgleda prekleto dobro delati. Od prizora do prizora je Theron dekoriran v elegantnih plaščih Max Mara, Dior in Burberry, ki so postavljeni na obleke John Galliana, obleke Thierry Mugler, čevlji YSL in stegna, in seveda super hladni odtenki.

Ko prvič spoznamo Broughtona, je gola in ranljiva, skrbi za vodo, medtem ko namakane v kadi napolnjene s ledenimi kockami, da bi ji uničila telo. Po pritrditvi nekaj povojnih in popping nekaj tablet (kot je David Bowie’s “Cat People” v ozadju), je kmalu v londonski sobi za zaslišanje, ki se razkriva o svoji nedavni misiji.

Atomsko Blonde Fashion - 12
Jonathan Prime / Focus funkcije

POVEZANE: Charlize Theron Wows v Just Bra na Atomic Blonde Premiere v Berlinu

Ko smo izvedeli, da je bil cilj misije odkriti, kaj se je zgodilo z umorjenim kolegom M16 in zagotovilo občutljiv manjkajoč dokument – seznam imen tajnih agentov – postane jasno, da njeni nadrejeni (Toby Jones in John Goodman) verjemite njeno različico tega, kar se je zgodilo. Neutemeljena, Broughton hladno vdihne svojo cigareto, saj moški niso prepričani, kako ravnati z njo. Vse je zelo Sharon Stone Prvinski nagon.

Skozi bliskovne bloke vidimo, da Broughton spozna njenega “partnerja” iz Berlina, agentka David Perciala (James McAvoy), senčnega junaka, ki je na črnem trgu prodajal viski in oblikovalske kavbojke. Ni popolnoma prepričana, če je slab, dober fant ali dober, slab človek – in tudi mi nismo.

Atomsko Blonde Fashion - 5
Jonathan Prime / Focus funkcije

Ampak se zdi dragocen, zato se z njim strinja. Na eni strani ima povezave z vzhodno nemškim operativcem, ki je zapomnil seznam imen agentov in ji povedal o skrivnostnem dvojnem agentu Satchel, ki je morda ključna. 

Obstaja veliko avtomobilov in borbe prizorov, dvojnega križanja, inuendos in, da, seks. Broughton se srečuje z novim francoskim vohuncem po imenu Delphine (ki ga igra tla s Sofijo Boutello) v baru, ki pojasnjuje, da jo zanima izmenjava več kot zgolj informacij. Nastajajo parni prizori.

Atomsko Blonde Fashion - 4
Jonathan Prime / Focus funkcije

Atomsko Blonde Fashion - 8
Jonathan Prime / Focus funkcije

POVEZANE: Stylist Charlize Theron je poskušal mit za “oblačenjem tvoje dobe”

Theron smo že videli kot težko dekle prej (zapomnite si Imperator Furiosa v Mad Max Fury Road?), vendar je tokrat okrog navideznega stroja za ubijanje, ki uporablja vse, kar je priročno kot orožje – vrv, telefon, vijak s pluto, ključi – navadno v samoobrambi. V rokah agentu Broughton so vsi instrumenti uničenja. Ona Wonder Woman se sreča z MacGyverjem in se odvrne od svojih potencialnih morilcev, kot da so le nadležne muhe. Očitno je, ko je Theron snemala, prišla v lik, tako da je tako tesno stisnila svojo čeljust, da je povzročila dva razpokanega zoba!

Izgubil sem podatke o telesnem štetju.

Atomsko Blonde - New LEAD
Jonathan Prime / Focus funkcije (3)

Na koncu: običajno nisem navdušen nad nasilnimi filmi. Ampak to je bilo zelo zabavno – tudi malo taborišče. Theronova nepremostljiva kul je v veselje gledati, kot je umetniška smer, ki jo zaznamujejo rdeči (telefonski kabini, zastava, kri!) Proti sivemu ozadju filma.

Watch: Charlize Theron’s Changing Looks

Medtem je zvočni posnetek zabaven romp navzdol spomin pasu za vsakogar od starosti v 80-ih – od Nena’s “99 Lutfballons” in The Clash’s “London Calling” Peter Schilling’s “Major Tom” in Flock of Seagulls “I Ran”.