Ingrid Michaelson živi svoj otroški sanj na Broadwayu

Natasha, Pierre & Velika kometa leta 1812-nagrajeni glasbeni tonik Tony, ki temelji na magnetnem opusu Lea Tolstoya Vojna in mir-ustvarjalec Dave Malloy destilira preko tisoč strani akcije v ljubezensko razmerje med playboy (princ Anatole) in mlado grofko (Natasha), ki se je ukvarjala z nekom drugim (princ Andrey). Titularni Pierre je bogat aristokrat in Andrejev prijatelj sredi svoje eksistencialne krize.

In potem je Sonya, Natasha nenavadno zvest bratranec, ki bo storil vse, da brani svojega sorodnika. Močna feministka sama po sebi, je primerna samo, da je v njej igrala indie-pop darling Ingrid Michaelson, ki je v hit produkciji naredila svoj dolgoletni film Broadwayjevega prvenstva. “Ob koncu predstave je trenutek, ko vsi gledajo Pierre in Natasha in razmišljam o tem, kaj se dogaja okrog mene,” je pred kratkim povedal Michaelson po telefonu. “Bilo je divje vožnje.” 

Tukaj Michaelson govori o Broadwayu, Soninem slogu in kaj pomeni igrati feministko v 19. stoletju v Rusiji. 

Si vedno želela biti na Broadwayju??

Vedno sem hotel igrati in biti v glasbenih igrah. Odraščal sem se na otoku Staten, od devet do 15 let sem naredil otroško gledališko skupino, imenovano Kids on Stage, z diplomo iz glasbenega gledališča v Binghamtonu. Potem sem se vrnil, da učim pri otrocih na odru po tem. Prvi dve gledališki avdiciji sem bil zelo odprt, saj sem se zavedal, da nisem imel tipičnega Broadwayjevega glasu. Zato sem začel pisati glasbo namesto tega. Okoli leta 2006, ki je začelo vzlet, sem se lotil vere in se odločil, da grem na turnejo. To je konec te zgodbe. 

Nekako! Kako ste se vključili v Velika kometa?

Resnično nisem velik oboževalec Tolstoya, vendar sem šel k ogledu Velika kometa v aprilu in se zaljubil v to. Vsak glas je bil drugačen. Glasba je bila povsod po zemljevidu, z res kul teksturo in zvoki. Ko sem slišal Brittain Ashford pojejo “Sonya Alone,” je zvenel kot nekaj, kar bi napisal. Jaz sem bil ravno tako: “Hočem peti to pesem! Hočem biti del tega!” Torej sem to zamenjal proizvajalcu [Howardu Kaganu] in rekel je, da bo našel način, kako bi me prilegal. Mislil sem, da bo prišlo do naslednjega leta, potem pa so me prosili, naj pridejo čez dva meseca. V mojih preteklih izkušnjah so stvari, ki me najbolj prestrašijo, ponavadi najbolj koristne. Zato sem rekel da. Spomnim se, da je moj lasulja opremljena in mislila: “No, to je to. Ne morem se vrniti nazaj!”

Kakšna je največja razlika med izvajanjem na koncertu in izvajanjem v mjuziklu?

Glasbeni izdelki so bolj fizično zahtevni. Pred koncerti delam nekaj glasnega ogrevanja in obleke in obleke. Za to predstavo ogrejem svoj glas in telo. Obstaja veliko stopnic, veliko se giblje okoli, veliko energije je izgnanih. Grem na fizioterapijo enkrat tedensko. Vsi moramo biti zelo previdni in vaditi ter se raztezati. Prav tako nisem sam na odru – sem del stroja, ki je večji od mene – zato je vaje pri oddajanju. Ničesar ne morete nadzirati razen sebe. Bilo je terapevtsko, bilo je katarzično, to je bilo sanje, ki sem si želel tako dolgo, ko sem bil mlajši, da sem se odrekel. 

POVEZANA: Princess Diana Musical je vezana na Broadway

Ingrid Michaelson
Čad Batka

Kako bi opisali slog Sonje??

Zelo skromno. Imam tetovaže in vse sem jih moral pokriti. Skrbi za Natasha in skrbi za Natasha. V prvem prologu, kjer Dave [Malloy] destili svoj osebnost do ene besede, je Sonya dobra. Dobro je, resnična je, poštena je, in temu ustrezno obleče. Ima pa nekaj sparkly nogavic pod njim, tako da je tam malo sass tam. 

Ali je njena garderoba vplivala na način, kako se sploh oblačite??

Povsem nasprotno, pravzaprav. Jaz sem v čemkoli boemskem in ohlapno. Pred kratkim sem nosil veliko brezplačnih oblek. Všeč mi je udobje. Ne maram biti zadržan.

Ko je izpostavljena Natasha ljubezenska afera z Anatolom, je Sonya ena od edinih ljudi v svojem kotu. Zdi se, da je feminist iz 19. stoletja. 

Všeč mi je neomajno prijateljstvo in zvestoba, ki jo ima Sonya za Natasha. Njena celotna vibracija je zelo nesebična, skoraj do napake. V knjigi se je ukvarjala z Nikolaja, Natasha bratom, in se konča poročiti s [drugim likom] princeso Marijo. Ko imajo otroke, skrbi zanj. Ona je zelo mučenec – preden postavi srečo drugih ljudi. Del mene se počuti slabo zaradi njenega značaja, ker hočem, da ima srečo v končni fazi, vendar imam to neprekinjeno ljubezen in podporo za svoje bližnje prijatelje. Toda tudi jaz se počutim, kot da bi jo malo udaril. Kot, zbudi se, dekle! 

POVEZANE: Panic! Na disko Brendon Urie Hits Broadway-in Heels! -For Kinky čevlji

VIDEO: Najvišja širokopasovna razstava vseh časov

Ta razgovor je bil urejen in zgoščen.