Vse, kar morate vedeti o pravilih, se ne uporablja

V sezoni, napolnjeni s srčkimi, motečimi in depresivnimi filmi (mnogi od njih so odlični, vas motijo), Pravila ne uporabite je zabavno in dobrodošlo pobeg. Da, ima pomanjkljivosti – nekaj zmečkanega urejanja, romantiko, za katero smo želeli, da se malo bolj ukvarjamo itd. – toda še vedno je zabavno retro romp o starševskem hollywoodu, ki je v vlogi staršev, ki jo je napisal in režiral dejanska ikona Hollywooda Old Ish, Warren Beatty. Dejansko je to njegov prvi film v zadnjih 15 letih.

»To ni biopija,« je očarljivo Beatty rekel majhni publiki pri zgodnjem pregledu filma, ki se je začel 23. novembra. «To ni biopic o Howardu Hughesu. Gre za dve mladi otroci, ki delajo zanj. “

VIDEO: Kako ustvariti stare hollywoodske valove

 

Ampak, ker Beatty prikazuje Hughesa, je seveda o ekscentričnem milijardarju in njegovih neštetih navdušenih navadah: nenasitnem okusu sladoleda iz bananskega oreha, obsedenosti z letali in nedrčki, omalovaževanja za majhne otroke, nagnjenosti k TV-večerji in prednost za temne sobe in zavese. Beatty igra mitski odklon kot čist narcisizem (“Billlionaire, prekleto, ne milijonar”, popravlja), skupaj s skrajno negotovostjo (“Misliš, da sem lutka, kajne?”). On je kot debel in nenavaden kot novinec na vrhu dan odprtja, s črto starega starega dedka vrže v.

UWBP_04953FD - Legendary filmmaker Warren Beatty stars as Howard Hughes in RULES DON’T APPLY, which Beatty wrote, directed and produced. Photo Credit: Francois Duhamel.
FRANCOIS DUHAMEL / TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORPORATION

Seveda obstaja tudi ljubezenska zgodba med mladimi vozniki Hughesa, Frankom Forbesom (ki jo je igrala nova mlada srca Alden Ehrenreich) in ena od njegovih pogodbenih starletov Marla Mabrey (ki jo igra Lily Collins). To sta dve “otroci”, na katera se je skliceval Hughes, in sta tako zelo privlačna.

POVEZANE: Kako priti Lily Collins’s Cat Eye Look iz Pravila ne uporabite Premiera

Ko Marla spoštuje, kaj se ji zdi, je njena pomanjkljivost, in povedal Franku: “Filmska igralka mora imeti velike prsi in biti seksi. V tem mestu, ali niso to pravila? «On odgovarja:» Ti si izjema. Pravila ne veljajo za vas. “

Ampak to je Beatty kot Hughes, ki res drži našo pozornost. Dejstvo, da se mogoce ne pojavlja v prvih nekaj minutah filma, je morda pomenilo, da ugotovi, da ni o njem, ampak ravno nasprotno, saj gradi predvidevanje za njegovo razkritje. Zapomni si Čeljusti?

Če You're a Hopeless Romantic

Pravila ne uporabite
To ni konvencionalna ljubezenska zgodba, vendar se bo kljub temu dotaknila tvojih srčnih nizov. V starinskem Hollywoodu je zvezda osupljivo prelepo Lily Colins kot ambiciozna igralka, Alden Ehrenreich kot njen voznik in ljubezen, in Warren Beatty kot iluzorni milijarder Howard Hughes, človek, za katerega delajo mladi. Prinesi svoja tkiva! (V sredo, 23. novembra)

Francois Duhamel / Twentieth Century Fox Film Corporation

Tukaj je zgodba: leta 1958 je Marla željna mlada starterka iz Virginije, poslana v Hollywood po ukazu Hughesa za zaslonom z RKO Pictures. Ona in njena skeptična baptistična mati (Annette Bening, fantastična kot vedno) sta pripravljena v hiši na Hollywoodskih hribih, a po nekaj dnevih, ko se ni spoznala s Hughesom in brez zaslona na obzorju, je Marla odkrila, da je preprosto eden od 26 deklet (vključno s tistimi, ki jih igrajo Haley Bennett in Megan Hilty), ki jih zdravi Hughes na enak način. Medtem je postala razburjena z njenim dodeljenim voznikom, Frankom, ki čaka tudi na srečanje s Hughesom (prodati ga na nepremičninski ideji) in je enako razburjen z njo, kljub dejstvu, da so bili opozorjeni na stroge “ne hanky panky “med zaposlenimi pravilo.

POVEZANE: 8 filmov, da si ogledate vikend za zahvalni dan – karkoli razpoloženje

Tukaj je veliko potlačene seksualnosti, vendar pa, ali iz dolgočasja ali dejanske kemije, oba sčasoma imata neumno srečanje, po katerem se čast Marla počuti krivega, odkar se ukvarja Frank. “Obnašala sem se kot poceni floozy!” Je razočarala. Ko se je Marla končno srečala s Hughesom v njegovem zatemnjenem hotelskem bungalovu Beverly Hills (prosil je za “MM dekle” -Marilyn Monroe-a je bila po napaki poslana Marla), ona dobi nasvet na šampanjca in izjavi: “Če ste tisti, ki ste nori, potem mi postane bolj nora! «Charmed, Hughes konča, ko ji daje prstan.

UWBP_02509FD - Lily Collins stars in RULES DON’T APPLY, from legendary Academy-Award winning director Warren Beatty. Photo Credit: Francois Duhamel.
FRANCOIS DUHAMEL / TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORPORATION

Marlina ambicija je s Francom vlečena v romantiko, vendar kmalu ugotovi, da se je Hughes pozabil na srečanje in se z njimi ukvarjal, da bi se obrnil na letalsko družbo TWA, ki je postala podvržena hujšemu in paranoidnemu.

POROČILO: Lily Collins bo na Hollywoodu nagradila leta 2016

Ste zmedeni? Ne bom odvrnil konca, vendar bom dodal, da je film koristno od močne glasbe podpornih likov, kot so Matthew Broderick, Candice Bergen, Steve Coogan (v scenariju, ki je kdo posnel kot pilot), Martin Sheen, Alec Baldwin , Oliver Platt in še več. Ko boste morali najti film za ogled vikenda za zahvalni dan, ki se pritoži na vašo mamo, očka, babico in vašo najstniško nečakinjo, je to dobra stava.