Zakaj so vaši prijatelji klicali vroče fantje očka?

Moja naloga je, da pišem o zvezdnikih od 9 do 5 let, in ko vroči moški izstopi, sem prvi, ki ga imenujejo “očka”. Ponavadi bom klepetal z mojim prijateljem in sodelavcem Erinom s povezavami na fotografije vroči fantje, s takšnimi komentarji:

“Ali Kanye v svojem Yeezysu ni videti tako očka?”

“Gerard Butler bi me lahko dobesedno prosil, da sem ga vezal in jaz bi to storil.”

“Ryan Gosling je dejanski oče, ampak vau, kakšen oče.”

“Drake je tako oče.”

Prizadeva se, da se strinja, pogosto pa bomo razpravljali o natančnih kvalifikacijah tega, kar daje statusu “očka”. To je zabavna igra, ki nas drži zabavne. Od kje točno ta izraz izhaja iz? In zakaj so ženske, ki so bile močne, nenadoma pobrale kot frazo, ki je šla okoli sebe?

Iz moje perspektive kot homoseksualnega moškega, uporaba pojma “očka” v gay kulturi, kjer je posebej priljubljena, se izogiba vašim spolnim prednostim. “Bottoms”, oznaka za splošno podrejene vrste v postelji, če so tako nagnjeni, pokličejo svoje prevladujoče partnerje, označene z “vrhovi”, “očka”. V njej je opisana dinamika moči spolnega odnosa in se izogiba seksu.

Zunaj gejevske kulture pa sem opazil, da je pop kultura sprejela tudi ta izraz. Glavni igralec Issa Rae na Negotov vrača izraz okrog, leta 2017 pa je “očka” navidezno prešel v “zaddy”, drugo različico izraza, ki ima v bistvu enak pomen.

V skladu z Urban Dictionary, fantje šteje, da “zaddy” v bistvu imajo “It” faktor. Oni so elegantni. Spoznajo se kot kul. Svoje so skupaj. In seveda so vroče. Običajno so bogati. Ty Dolla $ ign ima pesem, imenovano “Zaddy”, v kateri se ponaša z ženskami, ki se mu zbirajo za svoje bogastvo in sposobnost, da jim zagotovijo boljši in bolj bogat življenjski slog.

Zayn Malik se pogosto spominja, ko razmišljamo o “Zaddi”, ker so navijači uporabili izraz, ki ga je poklical seksi na socialnih medijih. Prva črka njegovega imena je “Z”, kot, veste, “Zaddy”, zato je to tudi o tem, zakaj ljudje dvigujejo sleng besedo v primerih, ko ne govorijo o pevcu? Nisem tako prepričan, in nisem tako prepričan, da je pomembno. To je preprosto način označevanja človeka kot privlačen in samodejno mu daje prevladujočo vlogo v odnosu.

Izraz “očka” se uporablja tudi popularno in v bistvu pomeni enako kot “zaddy” ali “očka”.

Ampak ali uporaba tega izraza ima kaj opraviti z dejanskimi očeti? Ni res. Medtem ko se lahko nekatere ženske nanašajo na svoje biološke očete kot “očka”, uporaba izraza v tem posebnem primeru nima nič s skupino. Vsaj večina mojih prijateljev se ne strinja z izrazom. “Ew, nikoli ne bi klical moškega očeta. Spominja me na mojega očeta, “prijatelji mi pravijo.

Oblikovalka Rachel Antonoff je ustvarila belo srajco z oznako “očka” na sprednji strani za zbiranje padca. Zakaj? “Želela sem narediti srajco, ki je rekla:” Nič več plesne-hčerka “, samo zato, ker je z vidika resnično heteronormativnega,” pravi. «Potem smo ga spremenili v ples očka-hči, nato pa smo ga skrajšali na» očka «. Nekako je imelo čudno potovanje, ki dejansko ni imelo nobene zveze s trenutno pop kulturo.

Naredite piščal za naše insta zgodbe, da vidite Rickyjeve misli o očetu, izgubijo zob, padec Rima in več!

Objava je delila Rachel Antonoff (@rachelantonoff)

“Na nekem nivoju je element grozljivega faktorja, kot da je to le groba beseda iz nekega razloga in ideja nekoga, ki se dejansko nanaša na svojega očeta kot takega, čeprav mnogi ljudje počnejo, vendar je še vedno smešno za mene, kar Mislim, da je del, zakaj nas je tako zabavala ideja o plesu očka-hčerka, “je dodala. “Mislim, da ima element humorja, da bi to besedo izničil.”

strinjam se.

Ampak še vedno, od koder za vraga pride ta izraz, in zakaj je tako polarizirajoč?

Reddit nit pred dvema letoma dokazuje, da večina od nas nima pojma, zakaj uporabljamo to, vendar smo še vedno. V nit, je tweet Lorde delil o Kim Kardashian se je skliceval, da poskušajo ponuditi pojasnilo.

“Pritegnil sem neverjetno kritje Kim in napisal” MOM “, ki je med mladostnikom kompliment; v bistvu šali pomeni, da me sprejmejo / bodi moja druga mama / mislim, da ste kot matika, da ste tako epski, «je zapisala, potem ko je oboževalec rekel, da to ni bilo zelo feministično od nje.

Eden Redditorja se je glasil: “Enako se zgodi z očetom. Nisem prepričan, koliko je resno, koliko je zabavno in koliko je čudno vprašanje oče. Boste našli mešanico vseh teh. “

In res je res.

POVEZANE FOTOGRAFIJE: Hottest Celebrity Abs

Da bi prišel do dna tega, sem se obrnil k Jacku Halmberstamu profesorju angleščine in študij spolov na univerzi Columbia in avtor več knjig, kot je V Queer Time and Place, The Queer Art of Failure, Ženska Moškost, in Gaga Feminizem: spol, spol in konec normalnega.

Odgovor se izkaže, da je to neverjetno zapleten izraz, ki se ukvarja z več skupinami v zgodovini, in tisti, ki se še naprej razvija.

“Z moje perspektive, izvira iz črne kulture. Mislim, da je to precej natančna izvirna zgodba, če jo potrebujete, “pravi Halberstam, ki pojasnjuje, da so se izrazi, kot sta” mamica “in” očka “, seksualizirali v obdobju po suženjstvu,.

Prav tako je Freudian. “Na žalost še vedno živimo v tej matriki družinskih odnosov, ki so tabu in erotično in pogosto erotizirani ravno tam, kjer je starš odsoten, in ne tam, kjer je starš, in to je res psihoanalitični način razmišljanja o tem. Traja od številnih virov razlik. “

POVEZANI VIDEO: 10-krat Ryan Gosling je bil Bae

Halberstam poudarja, da obstajajo velike razlike med vsako kulturo, ki je zgodovinsko popularizirala izraz. Običajno se je uporabljal v 1920-ih in 30-ih letih 20. stoletja v Evropi, še posebej pa v Berlinu 40. leta, kjer so bili lezbični in gejevski odnosi določeni glede na starostne razlike, starejša oseba pa je bila vedno “odgovorna”. “To je verjetno razlog, zakaj je še posebej izraz” očka “trenutno prepeljan, ker so ljudje res zaskrbljeni zaradi posledic pedofilskega odnosa.”

In kakšne so ženske, ki imenujejo privlačne moške “očka”? Halberstam izpostavlja izraz “sladkorček” in razpravlja o dejstvu, da bi ženske morda pritegnile starejše moške s finančno stabilnostjo.

“Mislim, da v vsakem kontekstu, za katerega se zavedate, bodo za to popolnoma popolnoma drugačne”, dodaja Jack.

POVEZANI: Prekleto, ti vroči očetje nad 60 let jih še nimajo

Ampak ali je feministična ali anti-feministična, da bi moško figuro postavila v prevladujoč položaj? V bistvu Halberstam pravi, da narediš svojo stvar.

“Nikoli ne želim reči, da so nečloveške spolne usmeritve antifeministične, ker to, kar želite storiti spolno, ne pomeni nujno veliko o tem, kdo ste politično. Če obstaja ženska, katere preferenca je za očka podobnega človeka, nisem tukaj, da bi to presodil. “

Odpadki? Verjetno ne gre nikamor.

“Sprijaznimo se s tem, živimo v” očki “kulturi,” pravi Halberstam in dodaja, da ni presenetljivo, da bi se spolno usmerjena vloga, ki je bila prvotno vgrajena v gejevsko kulturo, nenadoma pojavila na bolj priljubljenih mestih.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

91 − 82 =

map