Ali lahko postanete modni bloger in kristjan ob istem času?

Jeanette Johnson je odraščal v skromnem, globoko krščanskem domu v Kansasu, kjer si “nekaj nosil, dokler niste imeli lukenj v njej”, se spominja.

Kot kolidž grad, Johnson je bil tako varčen, da si ne bi kupila niti toplega jakna, ki bi jo morala v pogovoru z bromovimi zimo hraniti, kljub temu, da je dobila dober življenjski prostor in imela sredstva.

Preobrat je bil ponižujoči letališki pristanek z nekdanjim, ki jo je pustila, da se je sramovala z navojno garderobo in spraševala o njenih odločitvah.

Johnson si je dal skromen mesečni proračun za oblačila in odkril njen drugi klic. “Začel sem se tako zabavati z modo – postal sem oseba na delovnem mestu, ki jo je vsakdo komplimentiral.”

Johnson je leta 2010 začela svoj blog, J’s Everyday Fashion, in njeno hitro rastoče hitro.

“Jezus in slog sta kot olje in voda, ali vsaj tako sem si veroval.”

tk
jseverydayfashion / Instagram

Toda bila je sporna. Kako bi lahko podprla krščanske vrednote skromnosti in ponižnosti, medtem ko paradizirala po internetu v splashy obleke?

“Jezus in slog sta kot olje in voda,” piše v svoji prihodnji knjigi, J’s Everyday Fashion & Faith: osebni stil z namenom. “Ali vsaj to je tisto, kar sem odrasel verjeti.”

Sedem let kasneje Johnson (33) še vedno blogira in zasluži življenje predvsem prek sponzoriranih objav trgovcev na drobno, kot so JC Penney, Macy’s, Kohls, ThredUP in Everlane. V knjigi, ki prihaja v oktobru, je primer, kako krščanstvo – trenutno pripada neimenovalni cerkvi – lahko soobstaja z osebnim slogom. Prosili smo jo za predogled.

Povej mi o tvojem vzgoji.

Odraščal sem se v konzervativnem gospodinjstvu, čutil sem, da moda ni več omejena. Moj oče je bil zelo skromen. Nenehno je ugasnila luči. Ne pijte vode. Bil sem edini otrok, vendar nihče ni imel novih oblačil. Nikoli nismo šli na počitnice. Šla sem v zelo karizmatično cerkev in hodila sem šestkrat na teden in bila zelo vljudna. Vse je bilo pomagati drugim in biti dober upravitelj denarja in ne razmišljati o zunanjih pojavih, kar je bilo zelo zdravo, vendar sem šel malo predaleč in se nisem zavedal, da bi bilo lahko veselje in ljubezen do mode. Bila je pokopana pod vsemi stvarmi, ki sem jih učil v srednji šoli.

tk
jseverydayfashion / Instagram

Kakšen je bil tvoj modni epifan?

Že v začetku 20. stoletja sem delal v neprofitnem trženju, ki je naredil veliko plačo. Našel sem zelo poceni stanovanje, ki sem ga delil z dvema ženskama iz cerkve. Nisem imel nobenih računov. V svojem proračunu sem imel nekaj prostora za preživljanje, vendar sem se trudil, da nikoli ne kupim ničesar. Kar je grozna, grozna strategija. Težko je bilo pri delu, da nisem pravilno oblečen in da sem zelo mrzel.

Dobesedno sem nosil majico Teletubbies, ko sem naletel na nekdanjega fanta in njegovo dekle na letališču, ker je bila brezplačna majica, ki sem jo dobil pri delu. Počutil sem se popolnoma nerodno. Kako sem prišel do te odločitve? Kaj sem mislil? Nosil sem ostanke in to ni dober občutek.

Pri svojem delu sem imel res čudovit šef, ki je bil v resnici v modi. Nosila je čudovito zapestnico Hermes in nosila Prada. Vsak dan ni bila vsakodnevna novinarja, bila je previdna in premišljena in sčasoma je dodala stvari, ki jih je resnično ljubila v svoji omaro. Več ur sva govorila o modi. Spoznala je modo kot umetniško obliko. Ne gre za nečimrnosti ali trgovino, to je bila svoboda izražanja.

Medtem sem potreboval vse, zato sem določil proračun za oblačila v višini 250 dolarjev mesečno. Bilo je tako svobodno. V varnem prostoru proračuna sem se z njim začel veliko zabavati. Moji prijatelji so rekli, zakaj ne bi začeli spletnega dnevnika? Torej sem.

Jeanette Johnson
Ljubezen Jeanette Johnson

Kdaj in kako je blog postal dobičkonosen?

V času, ko je prišlo do recesije, sem prenehal delati z mojega delovnega mesta. Bil sem na novo sam, moral sem se popolnoma podpreti in nisem mogel najti službe, toda moj blog je počel zelo dobro in imel je tone ljudi, ki so jo brali.

Na mesec sem imel milijon ogledov strani in začel objavljati objave v spletnem dnevniku na Facebooku. Imel sem 50.000 navijačev na Facebooku, ki so videli vsa delovna mesta. V enem letu sem bil petkrat toliko, kot sem bil kot vodja trženja v Bostonu, večinoma iz partnerskih provizij iz nakupovalnih vsebin in tudi iz oglasne mreže, ki sem se pridružil.

Zakaj je bilo bloganje tako težko za vas kot kristjan?

Za mene se sem resnično boril že več let, s tem da sem se pošteno sramoval, da delam modo kot kariero. Krivost je zameglila veselje vsega. Še posebej, če sem bil v cerkvenem okolju, sem se počutil, da moram vsakogar prepričati, da še vedno ljubim Jezusa in da je v redu.

Res sem prišel do glave, ko sem se pogovarjal v cerkvi in ​​ugotovil sem, da nisem tako zadovoljna s tem, ker sem si mislil, da sem napisal blog sporočilo, “Kako ravnati v modi in veri.” Dva dni po tem, izdajatelj me je prosil, da napišem knjigo o tem. To je grozljiva tema in me muči. Toda v nekaj tednih sem spoznal, da je to fantastična zamisel.

Zakaj zastrašujoče?

Mislim, da je grozljivo, ker sta vera in moda dve stvari, ki sta tako globoka v moji duši in jih toliko obožujem. Ljudje jih vidijo kot dve stvari, ki ne morejo obstajati in mislim, da lahko. Prisilil sem se, da bi sedel in pogledal svetopisem in razgovoral z ljudmi. Bilo je očesno odpiranje in zdravljenje. Počutim se, kot da sem končno našel svoj glas.

Ali obstajajo skromne črte, ki jih ne boste prešli?

Če se nekaj zmanjša, lahko nosim daljšo robno linijo. Ali pa bom nosil krajše kratke hlače in bi bil bolj pokrit na vrhu. Ampak skromnost ni nekaj, s čim sem imel veliko skrb. Živimo na Floridi, kjer je zelo vroče. Moja skrb je več o denarju.

Kako to?

Verjamem, da boste vnovič nosili stvari tako dolgo, kot jih boste lahko in jih nosili znova in znova.

Kolikšen delež vašega občinstva vas spremlja, ker ste Christian?

Objava v blogu, ki sem jo napisal lani februarja, je bila prvič, ko sem jo kdaj naslovila, razen tistih, ki so vključevali biblijske verzije na Velikonočni. Nisem ga skrivala, vendar ni bila tema. Blog je bil namenjen za zabavo za modo. S tvojim oblekom dan ne potrebujete bralca.

Želite, da imate modno službo?

Rad bi, da imam nekakšen program, da izvedem, kaj je v knjigi. Krščanske denominacije so tako drugačne. Imate toliko cerkva, ki se oblečeta v izdelane nedeljske obleke, vendar je bila moja cerkev na severovzhodu zelo konzervativna.

Vsekakor obstaja svoboda, ki jo je treba opraviti v številnih krščanskih cerkvah – da bi se sami počutili sami in oblekli, kako bi radi. Biblijski verzi, ki jih uporabljam v knjigi, se uporabljajo za sramote žensk in jih v vsakem pogledu tišijo v obliko in obliko. Nadzor moda je kos tega.

Jeanette Johnson
Ljubezen Jeanette Johnson

Ali obstajajo ljudje, ki mislijo, da je neproblematično preživeti s fotografiranjem sebe?

Vsakič imam ta boj v glavi. Na koncu dneva, nekaterim ljudem, ki objavljajo katero koli fotografijo samega sebe, je nad najvišjo nečimrnostjo in jih ne morem kriviti.

Vsakič se nagibam k slikam na svojih fotografijah in hočem biti topla in vabljiva in hočem, da se vsi počutijo dobrodošli. Postala bom tudi po pošti. To je resničnost. Nihče od nas ne gallavanting po cesti z odlično 10 obleke vsak dan v tednu. Če bi čakal, dokler ne bi imel popolne opreme, nikoli ne bi objavljal. Zame se mi ne zdi, da je pavšal, ker ne mislim, da sem mačkana pižama s katerim koli odsekom.

Kaj pravi vaš varen oče??

Ves čas je zelo podpiral. Želi brati blog in on mi pošilja zelo očetne vsebine, kot so “Rad imam te barve” in “Upam, da ti čevlji ne škodijo nogam” in “Upam, da nisi hladen”.

Kako bi se zdaj počutil v tvojem bivšem fantu??

Ne gre za vtis. Dobro se počuti o sebi.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

85 − = 84

map