Ali ste vedeli, da bi ženske lahko bile aretirane za obleko v javnih znamkah do leta 1940?

Ann Taylor
Vljudnost

Kristina Rutkowski

1. marec, 2018 @ 9.45
Vsak izdelek, ki ga predstavljamo, je neodvisno izbral in pregledal naša uredniška ekipa. Če opravite nakup z uporabo vključenih povezav, lahko prejmemo provizijo.

Na kaj si mislil, ko si danes zjutraj postavil vaš najljubši par hlač, da bi šel na delo? Kako slabo si potreboval vročo skodelico kave? Kako ste poudarili, da ste o tem 9 A.M. srečanje? Kako srečna si četrtek? Karkoli razmišljate, sem dal denar na dejstvo, da se ne zahvaljuješ ženskam, ki so prišle pred nami, ki so se borili za nas, da bi lahko nosili hlače, ki ste jih dajali. 

Ta osnovna garderobna sponka se lahko zdi kot zamisel za nas, vendar je hlačna hlačica pravzaprav pravica, ki so jo morali ženske skozi zgodovino boriti. V zahodnem svetu so v poznih 1800-ih ženske nosile samo hlače za industrijsko delo. V času druge svetovne vojne so ženske izposodile hlače svojega moža, ko so začele delati, medtem ko so jih nosili S.O. V tridesetih letih je Gabrielle Chanel kontroverzno predstavila hlače v njeno zbirko, vendar pa do 50-ih in 60-ih ni bilo, da bi jih ženske občasno nosile. Pravzaprav šele leta 1972 deklicam ni bilo zagotovljeno, da v šolo nosijo hlače. 

V povezavi z nacionalnim mesecem zgodovine žensk Ann Taylor odraža priznanje močni ženski na delovnem mestu in z njo z novo video akcijo, Hlače so moč. Z raziskovanjem zgodovine žensk in hlačnic smo gotovo navdihnili, da vsak dan nosimo svoj ponos v praznovanju ženske enakosti in moči znotraj nas. 

Pritisnite igro, da vidite evolucijo.

In poiščite 4 najljubših stilov spodaj.