Caroline de Maigret o tem, kaj lahko francoske deklice učijo iz ameriškega sloga

Ko je moja prijateljica Laura Brown, nova glavna urednica te revije, najprej prosila, naj pišem o tem, kaj se francoska dekleta lahko učijo iz ameriškega sloga, sem se smejal, ker sem mislil, da bo to enostavno. Mislil sem si, da bi zaprl nekaj hitrih stavkov o tem, da nosim tesne obleke, da bi postala bolj seksi (čeprav je to zadnja stvar, ki jo želim storiti, ker želim jesti in ne načrtujem živeti v Spandexu) ali z uporabo dodatne ličilnice moj obraz potrebuje več pomoči, kot se je navadil, vendar sem previden, da se bom prebudil prej) in se z njim opraviti. To je predvsem zato, ker se moramo Francozi rad pretvarjati, da vemo vse to. Jaz zagotovo ni nobena izjema: moja knjiga je naslovljena Kako biti pariški, kje ste.

Izkazalo se je, da me je prevaral. Ko sem vzel trenutek, da resnično pretehtam ključne dele moje garderobe – belo srajco, kavbojke, moto jakno in bele patike – prvič sem spoznal, da je bila moja uniforma quintessentially Ameriški. Kako je bilo to mogoče? Ali sem ves čas zajebal vse? Zavedal sem se, da so nekateri elementi, ki so bili v glavnem izklesani iz rock in roll-a, kot so Patrogi Smith’s androgynous-cool blazers ali prevelik, gumasto prileganje srajce Kurt Cobain-so imeli vlogo v mojem videzu, zdaj pa se je zavedel, da tam je bilo veliko več. Če je slog o osebnosti – o prenosu samega bistva koga ste skozi svoja oblačila (in resnično verjamem v to), potem sem dolžan več v ZDA, kot sem vedel.

Z veseljem slišim, da je naša knjiga najboljši prodajalec tega božiča! ������ Hvala vsem, ker ste se nasmehali, ker je knjiga o tem! ❤�� @howtobeparisian Obstaja 35 jezikov, morate najti svoje! (Razen ���� oprosti, ker že veš!) Rg @nessiede

Fotografija, ki jo je objavila Caroline de Maigret ���� (@carolinedemaigret)

Odraščal sem, tako da sem veliko dela ameriških pisateljev, umetnikov, aktivistov in podobnih, ki so me oblikovali in se zavedali, da sem zavestno ali ne, kar sem hotel v svoji omaro. Zaljubil sem se v talent in pogum Joan Didion, pa tudi, morda v ozadju mojega uma, tako, da je nosila svoje dolge obleke, ki so bile tako preproste in elegantne.

Potem je bila Angela Davisova ostro obvladanje jezika in njena zaveza govoriti, pa tudi, hmm, tiste fantastične tanke vreče. In blagovna znamka Ava Gardnerja, ki je tako močna zaradi njene volje, da bi naredila kar hoče, je imela velik vpliv. Seznam se nadaljuje: Nina Simone, Lauren Bacall, John Cassavetes, William Burroughs, Gruzija O’Keefe … je preveč za ime.

Leta in veliko potovanj v tujini, kasneje, še nekaj stvari resonirati. Vidim dekleta na ulicah New Yorka in občudujem, kako so neustrašni, ko gre za obleko, ob tveganju za zabavo, ko se držim svoje stare uniforme. In zavidam ženskam v Los Angelesu, ki nimajo sramu o tem, koliko časa preživijo pri iskanju tako odlično sestavljene – s svojimi lasmi, močnim ličenjem in brezhibnimi manikuri.

Ampak kljub temu, da se odločite, da se boste predstavili svetu, je najpomembnejše, da to naredite sami. To je pariški v meni, če govorimo – če imamo eno stvar, za katero smo resnično dobri, se drži tistega, za kar menimo, da je pristen in ga podpisuje. Na koncu lahko rečete, da je moj stil ameriški, vendar ga nosim kot francosko dekle.