Najboljše plesne in čevlje Fall, ki jih je prikazal Supermodel Mariacarla Boscono

Če bi model Mariacarla Boscono kdaj želel spremeniti kariero, bi naredila odlično predstavnico za Rim. “To je raj,” pravi o svojem rojstnem mestu, kjer živita v zadnjih treh letih s svojo 5-letno hčerjo Marialucas. “Ko greš na večerjo, nihče ne gleda na svoje telefone. Ko sem se vrnil domov, sem se spet povezal s pogovnim pogovorom in dobrimi hrano – malo sem si dal težo, a še nikoli nisem bil srečnejši. “

VIDEO: moški modeli berejo romantično poezijo

Dejansko je Boscono prijeten, ko sedimo za ta razgovor v hladnem poletnem večeru. 36-letni, ki nosi prepleteno kombinacijo črnskih treningov in bleščečega Miu Miu mary janes, se klepeta odkrito, glasno nasmeja in pije visok kozarec Champagne z zrakom nekoga, ki živi la dolce vita. “Živeli”, pravi, da je naša tretja zdravica v 15 minutah. “Vidite, to se zgodi, ko delate z Italijani!”

TK
Obleka Prada; Albertus Swanepoel klobuk; Loro Piana šal. Fotografiral ga je Phil Poynter / Serlin Associates.

Ona je prva, ki priznava, da ni bila vedno tako šumeča. V zgodnjem otroštvu se je Boscono preselil iz države v državo – ZDA, Tajsko, Kenijo – saj so njeni svobodni starši vzbudili čudna dela, ki so jim omogočila potovanje. To obdobje opisuje kot “lepo, a osamljeno” izkušnjo, ki jo preživi v družbi odraslih in njenih dveh veliko starejših bratov. Do takrat, ko se je leta 14 leta preselila v večno mesto, je zgradila identiteto kot trajno zunajzakonsko osebo. Že doma je njen vzdevek Calimero, po italijansko-japonskem risanku o črni piščanci, ki živi v družini rumenih ptic. “To je zgodba o mojem življenju,” pravi. “Moje bratje in sestre so bile tako visoke, s svetlimi plavimi lasmi in zelenimi očmi, medtem ko sem bil majhen in temen.”

TK
Todova majica in krilo; Capas klobuk iz JJ Hat Center; Celine čevlji. Fotografiral ga je Phil Poynter / Serlin Associates.

Družinski prijatelj in nekdanji fotograf Fellini Mimmo Cattarinich pa je videl nekaj drugega. “Mislil je, da imam zelo zanimiv obraz in vprašam mamo, če me lahko ustreli. Prehitil sem se skozi čas, ko sem nosil samo črno, zato je rekla: ‘Seveda! Mogoče jo bo dala v boljše razpoloženje. «» Naredila je več kot to. Te slike, ki jih je v kabinetu Cattarinicha opazil direktor Milanske drame, so pripeljali do Bosconovega 1997 modeliranja in končno izključne pogodbe s Comme des Garçons.

TK
Jacquemus plašč; Albertus Swanepoel klobuk; Loro Piana šal; Row čevlji. Fotografiral ga je Phil Poynter / Serlin Associates.

“Prišla sem na to prvo službo, ki je poskušala prenesti Claudia Schiffer iz oglasov Versace, ki nosi visoke petice, miniskirt in oranžno podlago z belim praškom nad mojimi najstniškimi mozolji”, pravi, veseli se spominja na grozo, ki jo je počutila, ko je oblikovalec etikete, Rei Kawakubo, zamenjal postanek za črno obleko v črni barvi in ​​belo barvo obraza. “Potreboval sem nekaj časa, da sem spoznal, da je lepota mode bolj kot lepo videti – to je navdih, transformacija in umetnost.”

TK
Oblačila, uhan, pas in čevlji Alexander McQueen; Kapa kapa iz centra JJ Hat. Fotografiral ga je Phil Poynter / Serlin Associates.

Ta jesen bo Boscono prijavil dve desetletji v podjetju in načrtuje, da bo praznoval svoj dosežek z veliko zabavo. Zagotovljen častni gost je njen najboljši prijatelj in ustvarjalni sodelavec, Riccardo Tisci. Kljub pogostim argumentom (“Radi se borimo za vse!”, Pravi), sta bila neločljiva od letnega oblikovalca v središču Saint Martins v Londonu. Po diplomi je celo prepričala več njenih kolegov (vključno s sodelavci iz 90-ih let, Karen Elson in Natasha Poly), da bi svojo prireditev šla brezplačno, kar je resnično za razočaranje bolj uveljavljenih hiš.

TK
Obleka in čevlji Céline; Albertus Swanepoel klobuk. Fotografiral ga je Phil Poynter / Serlin Associates.

“Oblikovalci so bili razburjeni, ker so plačevali delo od istih ljudi,” se spominja. “Rekel sem:” Če je težava, pojdite in me odpustite iz vaše predstave. “Seveda ne bi, ker sem bil deklica sezone. Bila sem tako prepričljiva, vendar sem si želela, da vsi vidijo, da je zvezda. «Njena nepremišljena podpora se je izplačala: med Tisci je naslednja 12-letna zaposlitev v podjetju Givenchy postala de facto muza blagovne znamke, dekle za temno, gotsko elegantno.

TK
Obleka Proenza Schouler; Kapa kapa iz centra JJ Hat (okoli vratu); Row čevlji; Prstan, obrabljen ves čas, njen. Fotografiral ga je Phil Poynter / Serlin Associates.

V zadnjem času je bila posebej selektivna, ko je izbrala nove projekte, ki so jo izbrali, tako da lahko ostane pri roki na Marialucasu. Trenutno je obraz italijanske blagovne znamke kozmetike Borghese in naredi občasno pestro zgodovino, kot se je zgodila julija za Chanelovo jesensko modno predstavo. Ampak ne glede na to, kako zahtevno delo dobi, Boscono je navdušena, da ugotovi, da po tem času še vedno ljubi. »Veš, nisem najlepša dama na svetu, ampak sem 100% zadovoljna, da sem tukaj,« se smehlja. “To je prekleta dobra naloga!”

TK
Obleka Dior; Alexander McQueen pas; Bottega Veneta prstan in zapestnica; Klobuk Albertus Swanepoel (v roki); Čevlji Altuzarra. Fotografiral ga je Phil Poynter / Serlin Associates.

Za več zgodb, kot je ta, poberite V stiluje September številka, dne novice in na voljo za digitalni prenos 11. avgusta.

Fotograf: Phil Poynter. Modna urednica: Vanessa Chow. Hair: Peter Gray za domačo agencijo. Ličila: Christopher Ardoff za oddelek za umetnost. Manikura: Kelly B. za De Facto. Set design: Daniel Graff za umetnike MHS.