To je uradno: to so sončna očala poletja 2016

DiorSplit Sunglasses Bella Hadid - Lead 2016
Raymond Hall / GC slike

Andrea Cheng

9. avgust 2016 ob 18:00

Dolgo časa smo imeli svoje sume, toda zdaj je uradno: dior’s Split1 sončna očala so odtenki poletja 2016. Podobno kot vsi trendi, ki so nastali v teh dneh, se je najprej začel s zvezdami ulic. Kot modni tvegalci, fotogredni iskalci in insta vredni proizvajalci oblačil, je ta niša (in šik) postavila trende na vodila, kot se dogajajo v realnem času (in včasih pred časom), kar pomeni, da bloggers, kot so npr. Aimee Song in Sofie Valkiers so te zrcale dorske odtenke dolgo pred vsemi ostalimi – že marca letos. 

Od takrat je kdorkoli, ki je kdorkoli, bil zgrajen v grafični reinterpretaciji klasičnega letalca luksuzne hiše. Kot navaja njegovo ime, se očala Split1 očala, ki se dobro delijo, da ustvarijo grafično barvo (err, metallic?) – blokiran učinek, ki je tako futurističen in razdražljiv, in če je v vrtnicah, celo kul dekle girly. In pravzaprav niso niti futuristični, kot so RiRi-jevi ustvarjalci Dior-a, ki jih navdihuje Star-Trek. Ne, ti so čudovito nosljivi, zahvaljujoč njihovi brezčasni obliki letal. 

Da bi dokazali, kako so lahko nosljivi, smo zaokrožili šest opazovanj znamenitosti iz vsakega primera pod soncem – Coachella, vikend poskuse, modne tedenske prireditve itd. – in drugače kot so, vsak pogled združuje skupna ljubezen do Dior Split1s. Od zlate in srebrne bele Bele Hadidove zlate palčke Olivie Wilde, se pomaknite, da vidite zvezde v njihovih odtenkih Diorja. Oči eno za sebe? Na voljo so za kul 555 $ na saksfifthavenue.com v štirih barvah.