27 let in razvezan-tukaj je to, kako je moje Dating Life

Slaten, pozoren človek, ki je sedel čez mizo, se je nasmehnil, pri tem pa je gledal sobo kot naš hitri požar, dva trenutka sta se tiha za trenutek. Ko sem se zaplaval z rogovi, sem se odločil, da ga bom prešel in v enem hitrem dihu rekel: »Verjetno bi moral omeniti, da sem že poročen.«

Pripravil sem se, čaka na nekaj spremembo presenečenja, zmede in žalosti super škatle, ki sem jih prepoznala. »Vau,« je rekel. “Toda ne zdi se, kot da je kaj narobe z vami.” Tega ni bilo.

Ljudje pravijo, da so vaše dvajsetice za raziskovanje tega, kar ti je všeč, kar hočeš v življenju in s kom si želiš preživeti to življenje. Očitno nisem dobil obvestila. Do 22. leta sem bil poročen z mojim kolegom in z njim zgradil dom v New Yorku. Medtem ko so moji prijatelji flertovali z vročimi tujci v palicah, sem odpiral skupni bančni račun. Medtem ko so imeli občutek še vedno neshranjene telefonske številke, ki so se pojavljali v duhu in so jih krušili, sem razpravljal o tem, kdaj je moj partner in jaz želeli začeti imeti otroke. Dating je bila alternativna resničnost, ki sem jo poznala le kot opazovalka, gledal predstave iz mojega udobnega kavčuka. Bil sem navdušeni nad pojavom aplikacij za zmenke in kruto resničnostjo leve udarec, in vse, kar sem vedel o datiranju, je prišlo od romantičnih (in pogosteje grozljivih in histeričnih) zgodbe mojih prijateljev.

POVEZANE: Zakaj moški goljufajo na svojih vročih žena?

Ločitev Dating
Andrei Puzakov / Getty Images

To se je vse spremenilo, ko se je moj zakon razkolil in sem se znašel na razstavi pri 27 letih in se prvič srečal z odraslo (ish) dating scene. Najbolj natančno mi je bilo opisano, kako se mi je opisalo, kako se dogaja na intervjuju za službo, za katerega niste prepričani, da želite: vznemirljivo, živahno vlečenje in vse skupaj naenkrat. In nisem imel prvega pojma o tem, kako ga navigirati.

Tam je bil večji, eksistencialni del: Kako bi se lahko odpovedal drugi osebi potem, ko sem obljubljal večno in videl, kako se dvignejo v ognju? Kako se lahko počutim intimnega s popolnim tujcem po tem, ko sem z drugim človekom preživel celotno odraslo življenje? Kako bi lahko vedel, kaj iščem v partnerju, potem ko sem bil tako dokazano tako napačen?

In vse ostalo je bilo: Želim si, da me je moj datum poklical (viteštvo!) Ali me spoznal v baru (varnost!)? Ali naj bi ponudil, da bi plačal ali neumno prenehal, ko je natakar padel s računa? Vprašalnik prvega dne, ki je umrl, je zmeden. Kaj bi lahko vprašal, da je to očarljivo, ne preveč intenzivno in dejansko razkrivalo? Spominjam se, da sem zmeden, ko sem vprašal o najljubši barvi. Ali je mislil na moj najljubši barvni lak za nohte, moja najljubša barva za ogled, moja najljubša barva za nošenje ali moja najljubša barva za barvanje sten? (Datum se je končal dokaj hitro.)

Še bolj zmedo je bila odločitev o tem, ali in kdaj omeniti moj neuspešni zakon. Poskusite to za majhne pogovore: “Ni šans, ljubim Stranske stvari preveč, in zabavno dejstvo o meni – sem bil poročen ne pred časom. “

POVEZANE: 5 načinov za ohranjanje seksa v dolgoročnem odnosu

Ločitev Dating
Getty Images

Razvezati se mi je zdelo, da je bilo podobno, da sem od mene potegnil preprogo, in zmenkarij je bil neenakomeren tlak na tleh. Vlečenje, profili, pravilnik o poštnem sporočilu so nadomestili vsak odgovor, ki sem ga imel s tisočimi vprašanji. Toda po obdobju poročanja po poroki sem vedel, da še vedno verjamem, da obstaja boljša stran ljubezni in odnosov od tistega, kar sem doživel. Zato sem se nasmehnil na nasmeh in povlekel moje pete (izbral sem brezobzirne posnetke, poslane prijateljstvu) do datuma po datumu.

In sčasoma sem se počutil manj negotov. Medtem ko sem bil poročen, nisem razmišljal o preprostih stvareh. Seveda sem razmišljal o mojih željah v kontekstu mojega poroke: Kje smo želeli živeti? Kako smo želeli preživeti svoj čas skupaj kot par? Kakšna je bila naša najljubša nedeljska žarnica? Toda prenehala sem postavljati vprašanja, ki so značilna za to, kdo sem: kaj je na mojem seznamu bucket? Kaj so Moji najljubši hobiji? Kaj ne se počutim počutiti? Kar sem odkril, ko sem se srečal, je, kako malo sem vedel o sebi, ne kot nekdo, ampak kot 27-letno neodvisno žensko. Ironično, iskal nekoga drugega, mi je pomagal, da se spoznam in se osredotočim na gradnjo življenja, ki sem ga našel za izpolnitev. Začel sem videti, kako moje izkušnje, tudi moja neuspešna poroka, obogatijo, kdo sem in kaj prinesem na mizo. Začel sem vedeti odgovore na vsa vprašanja klišeja, ki so me enkrat spinala, in tudi nekaj globljih.

POVEZANE: “Stashing” Ali je najnovejši Dating Trend skrbeti, in bi lahko bilo še huje kot Ghosting

Toliko zdravilnega procesa je prišlo skozi srečanje z drugimi ljudmi in boljše razumevanje vesolja izven mojega. Bil je datum, ki me je predstavil v meditacijo (in na drugi strani sem bil prepričan, da bi moral iti v Burning Man), datum, katerega ostri komentarji so me postavljali na vprašanje, kako vzamem vere, in datum, ki me je vprašal, potreben v življenju, da bi bil srečen in se zavedal, da tega dejansko ne poznam. Bil sem na datumih, ki so me navdihnili in razsvetlili z novimi perspektivami o stvareh, za katere nikoli ne bi mislil, da jih bom premislil ali ponovno preučil, in datume, ki so potrdili, kaj sem zagotovo ne iskati. Nekateri datumi so me opozorili na to, zakaj moja poroka ni delovala in me prisilila, da se strinjam s tem, kar verjamem. Najboljši datum mi je dal zahvalo za priložnost, da ugotovim, kdo sem, sam.

Še vedno pa ne morem reči, da sem se počutil popolnoma udobno, da sem razkril novice, da sem ločen. Težko je predvideti, kako se bodo ljudje odzvali in kako bodo njihove reakcije vplivale na mene. Toda s tem nelagodjem sem si privoščil zaupanje v lastno presojo o karakterju in se potrudil, da sem izbirljiv o ljudeh, ki jih pustim. Ugotovil sem, da nič ne lepo spremlja vašega sranja, podobno neudobnemu trenutku, ko pokažete nekaj o sebi . In v tem smislu, kot 27-letni divorcij, me je popolnoma izničil iz udobja edinega življenja, ki sem ga poznala, in sem si ustvaril način, kako zgraditi enega, ki ga ljubim.

Mimogrede, moja najljubša barva je maroonska.